98 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Professori Sid Bolkosky haastatteli 150 holokaustista hengissä selvinnyttä. Nauhoitukset (äänitteet tai videot) ovat kaukolainattavissa. Osan niistä voi kuunnella ja katsella RealPlayer-esityksinä Internetissä. Haastatteluista myös tekstit.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Perinnesäätiön sivut tarjoavat tietoa Mannerheimin elämästä, säätiön tapahtumista ja tehtävistä, kuten sotahistorian tutkimuksen tukemisesta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Quinsolven laatimilla kotisivuilla esitellään William Shakespearen kotiseutua ja syntymäpaikkaa sekä kerrotaan William Shakespearesta ja hänen elämästään. Matkailijoille on tietoa majoituksesta, ravintoloista sekä Stratfordin tapahtumista ja nähtävyyksistä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Vuonna 2006 Etelä-Karjalan taidemuseossa oli esillä Ilja Repinin taidetta esittelevä näyttely. Verkkoaineisto sisältää taiteilijan elämäkertatietoja, Repin ja Suomi -artikkelin, Penaty-huvilaa esittelevän osion sekä Repinin taidetta käsitteleviä seminaarivideoita.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Väinö Tannerin (1881-1966) elämästä ja elämäntyöstä lyhyesti kertovat sivut.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Anders Chydeniuksen (1729–1803) elämään, ajatteluun ja aikakauteen monesta eri näkökulmasta. Sivustolle on linkitetty aiemmin julkaistut Chydeniuksen kootut teokset.
Näytä enemmän
Verkkogalleria kertoo sata tarinaa suomalaisista, jotka ovat jättäneet jäljen 100-vuotiaaseen Viron tasavaltaan. Mukana on tiedemiehiä, vapaussotureita, kulttuurivaikuttajia, tavallisia kansalaisia ja päättäjiä.
Näytä enemmän
Sivuilla esitellään kovaksikeitetyn rikoskirjallisuuden amerikkalaisia tekijöitä. Selkeä hakemisto, henkilöbibliografiat ja alan tutkimuksen bibliografia.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Kuvanveistäjä Eemil Halosen (1875–1950) elämästä ja taiteesta kertova sivusto sisältää kahdeksan lukua, jossa Eemil kertoo minä-muodossa lapsuudestaan, uranvalinnastaan ja taiteilijan työstään. Sivusto sopii yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille historian, äidinkielen ja kuvataiteen oppimateriaaliksi.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Kansallisbiografian artikkeli runoilija ja lehtimies Eino Leinosta. Leinon syntymäpäivänä 6.7. vietetään runon ja suven päivää.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Kansallisbiografian artikkeli kirjailija Minna Canthista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Täällä voi lukea Musiikkiarkiston julkaisemia kirjoja, jotka käsittelevät suomalaista populaarimusiikkia ja sen tekijöitä. Tarjolla on e-kirjoja äänilevyn historiasta, pophistoriasta, viihdemusiikista, jazzista sekä säveltäjistä ja muusikoista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Eduskunnan kirjasto on julkaissut verkossa vuonna 1997 painettuna ilmestyneen kirjan Suomen ensimmäisistä naiskansanedustajista. Kirja tarkastelee siirtymistä yksikamariseen eduskuntaan ensimmäisten kansanedustajanaisten kautta. Myös naisten äänioikeuden historiaa esitellään lyhyesti.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Tänä vuonna tulee kuluneeksi 150 vuotta presidentti J. K. Paasikiven syntymästä. Sivustolla voi tutustua Paasikiven henkilöhistoriaan ja poliittiseen toimintaan. Vuoden mittaan päivittyvälle sivustolle tallennetaan Paasikiven päiväkirjoja, muistelmia, häneen liittyviä dokumentteja, artikkeleita ja teoksia sekä audiovisuaalista aikalaismateriaalia. Sieltä löytyy myös juhlavuoden ohjelma.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Elävän arkiston Minna Canthista kertovaan artikkeliin on koottu Yleisradiossa esitettyjä ohjelmia sekä Canthin kirjeitä ja lehtikirjoituksia.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Muotokuvassa-sarjassa kurkistetaan ihmisten elämään. Esiteltävät henkilöt pohtivat tärkeitä valintojaan, elämänsä käännekohtia, voimanlähteitä sekä visioitaan. Miten minusta on tullut minä? Sarjaan on valittu kiinnostavia henkilöitä - nuoria ja vanhoja, lupaavia ja kokeneita. Muotokuvassa-sarja keskittyy kuvattaviinsa ja antaa heidän sanoa sanottavansa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Yle Areena audiossa kuunneltavissa olevassa sarjassa Kiveen hakatut Arto Teronen ja Jouko Vuolle pohtivat suomalaisten urheilijoiden ja urheiluvaikuttajien hautakivien äärellä heidän elämäänsä ja uraansa. Millaisia ajatuksia syntyykään hautakirjoituksia katsellessa?
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Tom of Finlandin kirjeenvaihtoa Postimuseon verkkonäyttelyssä. Kirjeitä voi myös kuunnella. Lukijoina ovat Ville Virtanen ja Mikael Davies.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Kongressin kirjaston digitaalisten kokoelmien musiikkiosassa on kokoelmia musiikista, musiikinhistoriasta, amerikkalaisesta musiikista ja musiikintekijöistä, viihdemusiikista, taidemusiikista, säveltäjistä sekä esittäjistä. Kokoelmista löytyy nuotteja ja äänitteitä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Elias Lönnrotin 200-vuotisjuhlavuoden kunniaksi SKS on julkaisut kattavat sivut hänen elämästään ja tuotannostaan. Mukana on myös digitalisoituja käsikirjoitusnäytteitä sekä valokuvia ja piirroksia.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Kirjallisuuden ruotsintajien elämäkertatietoja.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Don DeLillolle omistetut sivut. Sivuilla on lyhyt elämäkerta ja bibliografia DeLillon teoksista. Teoksista on sivuun kerätty myös kansikuvia ja lyhyet selostukset sekä luettelo kirjailijan haastatteluista. Linkkejä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Pianotaiteilija, arvostettu pianopedagogi, radioääni ja tv-juontaja Meri Louhos muistelee elämäänsä Ylen artikkelisarjassa. Mukana on myös tallenteita Ylen arkistosta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Anna-Liisa Haavikon toimittamassa radiosarjassa uppoudutaan vaihtuvien vieraiden kanssa erilaisiin elämäkertoihin; millaisia kerrostumia päähenkilöiden elämäkerroista löytyy ja mitä jo kerrottujen henkilötarinoiden taakse on kätkeytynyt.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Ville Kajanteen tutkimuksen aiheena on kulttuuriadressi, jonka tarkoituksena oli painostaa Venäjän tsaari Nikolai II:sta ottamaan huomioon Suomessa esitetyt vaatimukset helmikuun manifestin peruuttamiseksi. Tutkimuksessa selvitetään, miten kansainvälinen kulttuuriadressi toteutettiin ja mikä teki sen tarpeelliseksi ja mahdolliseksi.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Arkistoaineistoon perustuva oppimateriaali siitä, miten sota vaikuttaa yksityiseen ihmiseen ja koko yhteiskuntaan. Kirja tarjoaa välineitä lähdekriittiseen tarkasteluun. Se on suunnattu peruskoulun 7.−9. luokille ja lukioon. Kaksikielinen kirja sopii historian ja yhteiskuntaopin, äidinkielen sekä toisen kotimaisen kielen opetukseen.
Näytä enemmän
Kirjailija Pentti Haanpään tuotantoon ja elämään liittyvää digitoitua aineistoa. Kokoelmassa on kirjailijan muistiinpanoja ja päiväkirjamerkintöjä sekä novellien ja romaanien käsikirjoituksia. Kokoelma sisältää myös valokuvia sekä Haanpään sukulaisten ja tuttavien haastatteluja.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Svenska litteratursällskapet i Finland on julkaissut 1310 kirjettä, jotka Albert Edelfelt kirjoitti äidilleen Alexandra Edelfeltille vuosina 1867–1901. Henkilöhistorian ohella kirjeet kertovat suomalaisen taiteen kultakaudesta ja 1800–luvun lopun eurooppalaisesta kulttuurihistoriasta. Verkkopalvelussa on mukana myös Sirpa Kähkösen suomennokset 232 kirjeestä, jotka on aiemmin julkaistu Anna Kortelaisen toimittamassa kirjassa. Palvelu sisältää myös Edelfeltin maalauksia ja piirustuksia Kansallisgallerian kokoelmista.
Näytä enemmän
Artikkeli kertoo Wivi Lönnin ja Hanna Parviaisen elämästä ja työstä. Lönn oli ensimmäinen suomalainen oman arkkitehtitoimiston perustanut nainen. Parviainen oli puolestaan teollisuusyrittäjä, joka sai ensimmäisenä naisena Suomessa kauppaneuvoksen arvonimen.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
British Library'n tietoa ja lähteitä historian merkkihenkilöistä aakkoselliseksi hakuteokseksi järjestettynä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän