21 osumaa haulle. Näytetään 1 - 21 tulosta.
Kattava esitys Iso-Britannian viktoriaanisesta aikakaudesta. Tietoa on poliittisesta ja sosiaalisesta historiasta, kulttuurin, taiteen, tieteen ja kirjallisuuden historiasta sekä tutkimusta ajan uskonnosta, filosofiasta ja teknologiasta. Sivulta löytyy bibliografioita.
Sivuston kieli: 
https://victorianweb.org/

Näytä enemmän
NASA:n ajankohtaisia ja historiallisia valokuvia, kuvia avaruudesta, avaruusaluksista, astronauteista.
Sivuston kieli: 
https://www.flickr.com/photos/nasacommons/

Näytä enemmän
Historian ja turvallisuuspolitiikan oppimisympäristö, jossa kuvataan kylmän sodan jälkeistä maailman muutosta ja globalisaation vaikutusta maamme ulko- ja turvallisuuspoliittisiin ratkaisuihin.
Sivuston kieli: 
https://maailmanmuutos.org/

Näytä enemmän
Tietopaketissa tarkastellaan sitä, miten ja miksi laillisesti valitut radikaalivasemmiston kansanedustajat suljettiin eduskuntatyöstä vuoteen 1931 mennessä. Sivusto sisältää tutkija Andrei Muravevin artikkelin "Suomesta Neuvostoliittoon vuosina 1918–1932 lähteneet poliittiset emigrantit ja heidän myöhempi kohtalonsa".
Sivuston kieli: 
https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/aineistot/yhteiskunta/historia/kansanvallan...

Näytä enemmän
Sivustolla kuvataan Suomen itsenäisyysvaiheen tapahtumia ja keskeisiä merkkihenkilöitä. Kronologia esittelee itsenäistymiskehityksen kannalta tärkeitä päivämääriä sekä muita merkittäviä tapahtumia. Pienoiselämäkerrat kertovat politiikan, talouden, median, sivistyksen, puolustuslaitoksen ja urheilun aloilla toimineista henkilöistä.
Sivuston kieli: 
http://itsenaisyys100.fi/

Näytä enemmän
Ylen juttusarja kertoo tapahtumista ja ihmiskohtaloista sadan vuoden takaa Suomen itsenäistymisen alkuajoilta.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/uutiset/3-9417230

Näytä enemmän
Opetuskäyttöön tarkoitettu verkkopalvelu sisältää mm. Euroopan historiaa käsitteleviä aineistoja, teemoittain järjestettyjä kokonaisuuksia, henkilöesittelyjä ja oppimistehtäviä.
Sivuston kieli: 
https://historiana.eu/

Näytä enemmän
Eduskunnan julkaisema teos perehdyttää Suomen valtiolliseen kehitykseen ruotsinvallan, autonomian ja itsenäisyyden ajalla. Myös tulevaisuuden näkymiä pohditaan. Teos sopii historian ja yhteiskuntaopin opetukseen sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille. Osa teksteistä on kuunneltavissa podcasteina.
Sivuston kieli: 
https://www.eduskunta.fi/verkkoteos/valtiopolitiikan-pitka-kaari/

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Weimarin tasavaltaa käsitteleviin digitoituihin aineistoihin: asiakirjoihin, valokuviin sekä videoihin.
Sivuston kieli: 
https://weimar.bundesarchiv.de/WEIMAR/DE/Navigation/Home/home.html

Näytä enemmän
Kurssilla tarkastellaan kylmän sodan lähtöasetelmia, konflikteja, propagandaa sekä kylmän sodan loppuvaiheita.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-39-7758-0

Näytä enemmän
Eduskunnan kirjaston tietopaketissa seurataan monarkistien ja tasavaltalaisten kamppailua Suomen hallitusmuodosta sata vuotta sitten.
Sivuston kieli: 
https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/aineistot/yhteiskunta/historia/kamppailu-ha...

Näytä enemmän
Tänä vuonna tulee kuluneeksi 150 vuotta presidentti J. K. Paasikiven syntymästä. Sivustolla voi tutustua Paasikiven henkilöhistoriaan ja poliittiseen toimintaan. Vuoden mittaan päivittyvälle sivustolle tallennetaan Paasikiven päiväkirjoja, muistelmia, häneen liittyviä dokumentteja, artikkeleita ja teoksia sekä audiovisuaalista aikalaismateriaalia. Sieltä löytyy myös juhlavuoden ohjelma.
Sivuston kieli: 
https://jkpaasikivi.fi/

Näytä enemmän
Aappo Kähönen käsittelee kirjassaan mm. Neuvostoliiton ja Suomen välisten suhteiden lähtökohtia ja muutosta sekä Neuvostoliiton ulkopoliittisia tavoitteita. Kirja pohjautuu aiemmin julkaisemattomaan venäläiseen arkistoaineistoon.
Sivuston kieli: 
https://oa.finlit.fi/site/books/m/10.21435/ht.285/

Näytä enemmän
Laura Kolbe taustoittaa artikkelissaan Ukrainan tilannetta historiallisella katsauksella maan menneisyyteen.
Sivuston kieli: 
https://agricolaverkko.fi/tietosanomat/ukraina-suuri-tuntematon/

Näytä enemmän
Mikko Virta tarkastelee tutkimuksessaan Urho Kekkosen ja johtavien länsivaltojen, eli Britannian ja Yhdysvaltojen, suhteita toisen maailmansodan jälkeisen kahden vuosikymmenen aikana.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-7062-0

Näytä enemmän