48 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Miessakit ry:n toiminta ja yhteystiedot. Kotisivuilla voi myös lukea yhdistyksen jäsenlehti Urhoa. Sivuilta löytyy linkkejä koti- ja ulkomaisille miesaiheisille nettisivuile sekä linkki Lyömättömään linjaan.
Sivuston kieli: 
https://www.miessakit.fi

Näytä enemmän
Tasa-arvotoimiston kokoama laaja tietopaketti tasa-arvoon liittyvistä kysymyksistä. Sivuilta löytyy ohjeita ja neuvoja, tapahtumakalenteri ja tasa-arvojulkaisuja. Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan ja tasa-arvovaltuutetun yhteystiedot, tasa-arvolaki sekä tietoa toimiston kansainvälisestä yhteistyöstä.
Sivuston kieli: 
https://tasa-arvo.fi/

Näytä enemmän
Kristiina-instituutin julkaisema Klassikkogalleria sisältää tietoja feministisistä ajattelijoista, heidän teksteistään ja ajatuksistaan 1600-1950-luvuilta. Klassikkogallerian henkilöihin voi tutustua myös pelien avulla. Sivuilta on myös löydettävissä aikajana.
Sivuston kieli: 
https://blogs.helsinki.fi/klassikkogalleria/

Näytä enemmän
Sivuilla on tietoa UN Women (United Nations Entity for Gender Equality and the Empowerment of Women), YK:n tasa-arvojärjestön toiminnasta ja päämääristä sekä raportteja eri maanosien tilanteesta. Järjestön tavoitteena on naisten asemaa parantamalla turvata ihmisoikeudet kaikille.
Sivuston kieli: 
https://unwomen.fi/

Näytä enemmän
Sivulla on toimintatietoja, yhdistyksen kannanotot, sanasto sekä tasa-arvotietoa ja keskustelua. Yhdistyksen tavoitteet käyvät hyvin selville FAQ-osiosta.
Sivuston kieli: 
https://www.miestentasa-arvo.fi/

Näytä enemmän
Tasa-arvolain keskeiset tavoitteet, linkit tasa-arvolakiin, yhdenvertaisuuslakiin ja työsopimuslakiin, tietoa lainsäädännön valvonnasta, tiedotteet ja julkaisut.
Sivuston kieli: 
https://stm.fi/tasa-arvo/lainsaadanto

Näytä enemmän
Yhdenvertaisuus.fi sisältää tietoa yhdenvertaisuudesta, yhdenvertaisuuskoulutuksesta sekä materiaalia yhdenvertaisuuden edistämiseen ja syrjinnän vastustamiseen.
Sivuston kieli: 
https://www.yhdenvertaisuus.fi

Näytä enemmän
Sivuilla esitellään järjestön historiaa, toimintaa ja ajankohtaisia tapahtumia. Täältä löytyy Avoimen Naisten Korkeakoulun ohjelma, tiedot, kuinka liiton huvilaa, Villa Salinia, voi vuokrata ja linkki Tukinainen -kriisipalveluun seksuaalirikoksen uhriksi joutuneelle.
Sivuston kieli: 
https://naisunioni.fi/

Näytä enemmän
Sivuilla esitellään suomalaisten naisjärjestöjen kattojärjestön historiaa ja toimintaa. Luettelo jäsenjärjestöistä sekä niiden yhteystiedot.
Sivuston kieli: 
https://naisjarjestot.fi/

Näytä enemmän
Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan mies- ja mediajaoston esittely, tehtävät, kokoonpano ja historiaa.
Sivuston kieli: 
https://tane.fi/miesjaosto

Näytä enemmän
Näillä Tilastokeskuksen sivuilla kuvataan sukupuolten asemaa ja tasa-arvoa yhteiskunnan eri osa-alueilla tilastojen valossa. Tilastoja on aiheista väestö, perheet, koulutus, työelämä, tulot sekä yhteiskunnallinen osallistuminen.
Sivuston kieli: 
https://www.stat.fi/tup/tasaarvo/index.html

Näytä enemmän
Tasa-arvotiedon keskus sisältää artikkeleita, linkkejä, tilastoja ja uutisia tasa-arvosta sekä naisen asemasta. Kokonaisuudesta löytyvät myös tasa-arvosanasto, katsaukset tasa-arvon tilaan sekä työkaluja tasa-arvon edistämiseen.
Sivuston kieli: 
https://www.thl.fi/fi/web/sukupuolten-tasa-arvo

Näytä enemmän
Helsingin yliopistomuseon näyttelyjulkaisu kertoo Suomen ensimmäisistä naislääkäreistä ja vaikeuksista, joita he kohtasivat opintiellä, työelämässä ja arjessa 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa.
Sivuston kieli: 
https://www.helsinki.fi/assets/drupal/2022-12/HYM_Hameiden%20hidastamat.pdf

Näytä enemmän
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen julkaisu käsittelee eriarvoisuuden lisääntymistä Suomessa. Kirjassa pohditaan, millaiset poliittiset ratkaisut ovat ohjanneet suomalaisen hyvinvointivaltion muutosta viime vuosikymmeninä.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe201205085196

Näytä enemmän
Tasa-arvoasiain neuvottelukunta (TANE) toimii naisten ja miesten välisen yhteiskunnallisen tasa-arvon edistämiseksi. Sivuilta löytyy lausuntoja, kannanottoja, aloitteita ja julkaisuja sekä tietoa tasa-arvoviranomaisista.
Sivuston kieli: 
https://www.tane.fi/

Näytä enemmän
Tutkimuksessa tarkastellaan avioeroa miesten näkökulmasta. Tutkitut eroprosessit ovat käynnistyneet naisten aloitteesta. Tutkimusaineistona on kahdeksan eroprosessin läpikäyneen miehen haastattelut.
Sivuston kieli: 
https://erepo.uef.fi/handle/123456789/11428

Näytä enemmän
Julkaisussa tarkastellaan vähemmistöjen historiaa niiden oman toiminnan kannalta. Artikkeleissa käsitellään sukupuolten välistä tasa-arvoa, vammaisuutta, saamelaisia, romaneja, sukupuolivähemmistöjä ja maahanmuuttajia.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-491-956-2

Näytä enemmän
Yhdenvertaisuusvaltuutetun sivustosta saa selville, mitä on syrjintä ja miten siihen kannattaa puuttua. Siellä on myös tietoa ihmiskaupasta ja sen tunnistamisesta. Ohjeet avun hakemiseksi valtuutetun toimistosta annetaan. Sivulta löytyy myös kantelulomake.
https://www.syrjinta.fi/

Näytä enemmän
Ulkoministeriön kokonaisuus siitä, mitä kehitysyhteistyö on, mitkä ovat sen tavoitteet ja millaisia tuloksia on saavutettu. Sivulla kerrotaan myös määrärahoista, yhteistyökumppaneista sekä seurannasta.
Sivuston kieli: 
https://um.fi/kehityspolitiikka-ja-kehitysyhteistyo

Näytä enemmän
Tietoa vihapuheesta ja sen vaikutuksista sukupuolinäkökulmasta. Oppaassa kerrotaan, miten vihapuhetta vastaan voi toimia ja mistä saa apua. Opas on suunnattu 13–18-vuotiaille nuorille.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-302-940-8

Näytä enemmän
Tasa-arvovaltuutetun sivulla on tietopaketti seksuaalisesta häirinnästä eri yhteyksissä. Sieltä löytyy myös tiedot siitä, mistä saa apua ja neuvoja.
Sivuston kieli: 
https://tasa-arvo.fi/hairinta

Näytä enemmän
Mila Engelbergin kirja tarjoaa näkökulmia sukupuolisyrjivään kielenkäyttöön ja suosituksia kielenkäytön kehittämiseksi.
Sivuston kieli: 
https://tane.fi/documents/1429808/1854322/TANE_Miehia_ja_naisihmisia_verkko_valmis.pdf/d7b558dc-74ed...

Näytä enemmän
Me-säätiö toimii eriarvoistumisen ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Säätiöllä on Me-taoja ja kouluja. Työkaluja ja tietoa syrjäytymisestä ja sen dynamiikasta löytyy osasta data.
Sivuston kieli: 
https://www.mesaatio.fi/

Näytä enemmän
Cuporen selvityksessä tarkastellaan syrjiviä käytänteitä taide- ja kulttuurialalla ja esitetään suosituksia siitä, mi­ten työhyvinvointiin ja entistä tasa-arvoisempiin työoloihin voidaan vaikuttaa.
Sivuston kieli: 
https://www.cupore.fi/fi/julkaisut/cuporen-julkaisut/tyttohan-soittaa-kuin-mies

Näytä enemmän
Oppaan tavoitteena on tukea sukupuolisensitiivisen toimintakulttuurin kehittämistä hankkeissa. Se sisältää käytännön työkaluja ja vinkkejä koko hankkeen ajaksi rahoituksen hakemisesta alkaen.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-328-198-1

Näytä enemmän
Julkaisussa esitellään suomalaisen yhteisötaiteen kenttää, sen toimijoita, menetelmiä ja lähestymistapoja. Siinä kuvataan millaisilla tavoilla ja millaisissa projekteissa taiteilijat ja taidepedagogit ovat toimineet yhteisöllisen taiteen parissa.
Sivuston kieli: 
https://disco.teak.fi/yhteiso-ja-taide/

Näytä enemmän
Julkaisussa raportoidaan Helsingin kaupungin neljälle palvelulle tehdyt sukupuolivaikutusten arvioinnit. Tarkastelevat palvelut ovat erityinen tuki, aluesuunnittelupalvelu, omaishoidon tuki ja liikunnan seuratuki. Tutkimushanke perustuu Helsingin kaupunkistrategian mainintaan siitä, että sukupuolten tasa-arvo on läpäisevä periaate kaikessa kaupungin toiminnassa.
Sivuston kieli: 
https://www.hel.fi/hel2/tietokeskus/julkaisut/pdf/19_12_11_Tutkimuksia_1_Patosalmi_AhlgrenLeinvuo_Hi...

Näytä enemmän
Miina Sillanpäästä kertova lyhytdokumentti kuvaa hänen elämäntehtäväänsä ja poliittista toimintaansa sekä sen vaikutuksia heikompiosaisten ja naisten aseman edistäjänä.
Sivuston kieli: 
https://www.youtube.com/watch?v=pRaP32RtyS8

Näytä enemmän
Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus tarjoaa tietoa sukupuolesta,sen moninaisuudesta ja sukupuoli-identiteetistä, muunsukupuolisuudesta, intersukupuolisuudesta ja transsukupuolisuudesta. Keskuksella on tukipalveluja, vertaistukipalveluja, kursseja ja ryhmiä sekä opastus, mihin ottaa yhteyttä akuutissa kriisissä.
Sivuston kieli: 
https://sukupuolenosaamiskeskus.fi/

Näytä enemmän
E-oppivan kaikille avoin kurssi, jolla tutustutaan erilaisiin näkökulmiin ihmiskeskeisyydestä ja sen toteutumisesta. Kurssilla pohditaan, mitä ihmiskeskeisyys tarkoittaa toiminnan lähtökohtana ja miten se liittyy esimerkiksi kieleen, johtamiseen, hallintoon ja digitalisaatioon.
Sivuston kieli: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/nakokulmia-ihmiskeskeisyyteen/

Näytä enemmän

Sivut