58 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan mies- ja mediajaoston esittely, tehtävät, kokoonpano ja historiaa.
Sivuston kieli: 
https://tane.fi/miesjaosto

Näytä enemmän
Mila Engelbergin kirja tarjoaa näkökulmia sukupuolisyrjivään kielenkäyttöön ja suosituksia kielenkäytön kehittämiseksi.
Sivuston kieli: 
https://tane.fi/documents/1429808/1854322/TANE_Miehia_ja_naisihmisia_verkko_valmis.pdf/d7b558dc-74ed...

Näytä enemmän
Me-säätiö toimii eriarvoistumisen ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Säätiöllä on Me-taoja ja kouluja. Työkaluja ja tietoa syrjäytymisestä ja sen dynamiikasta löytyy osasta data.
Sivuston kieli: 
https://www.mesaatio.fi/

Näytä enemmän
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kokoama analyysi hyvinvointi- ja terveyseroista, niihin vaikuttavista tekijöistä sekä keinoista erojen kaventamiseksi.
Sivuston kieli: 
https://thl.fi/fi/web/hyvinvointi-ja-terveyserot

Näytä enemmän
Cuporen selvityksessä tarkastellaan syrjiviä käytänteitä taide- ja kulttuurialalla ja esitetään suosituksia siitä, mi­ten työhyvinvointiin ja entistä tasa-arvoisempiin työoloihin voidaan vaikuttaa.
Sivuston kieli: 
https://www.cupore.fi/fi/julkaisut/cuporen-julkaisut/tyttohan-soittaa-kuin-mies

Näytä enemmän
Sosiaali- ja terveysministeriön julkaisemaa työelämätietoa. Työsuojelu työpaikoilla, sen valvonta, työterveyshuolto, työhyvinvointi, tasa-arvo työelämässä ovat keskeisiä aiheita, samoin työn ja elämän yhteensovittaminen nuorena, perheille sekä ikääntyneillä.
https://stm.fi/tyoelama

Näytä enemmän
Julkaisussa esitellään suomalaisen yhteisötaiteen kenttää, sen toimijoita, menetelmiä ja lähestymistapoja. Siinä kuvataan millaisilla tavoilla ja millaisissa projekteissa taiteilijat ja taidepedagogit ovat toimineet yhteisöllisen taiteen parissa.
Sivuston kieli: 
https://disco.teak.fi/yhteiso-ja-taide/

Näytä enemmän
Julkaisussa raportoidaan Helsingin kaupungin neljälle palvelulle tehdyt sukupuolivaikutusten arvioinnit. Tarkastelevat palvelut ovat erityinen tuki, aluesuunnittelupalvelu, omaishoidon tuki ja liikunnan seuratuki. Tutkimushanke perustuu Helsingin kaupunkistrategian mainintaan siitä, että sukupuolten tasa-arvo on läpäisevä periaate kaikessa kaupungin toiminnassa.
Sivuston kieli: 
https://www.hel.fi/hel2/tietokeskus/julkaisut/pdf/19_12_11_Tutkimuksia_1_Patosalmi_AhlgrenLeinvuo_Hi...

Näytä enemmän
Miina Sillanpäästä kertova lyhytdokumentti kuvaa hänen elämäntehtäväänsä ja poliittista toimintaansa sekä sen vaikutuksia, mm. heikompiosaisten ja naisten aseman edistäjänä.
Sivuston kieli: 
https://www.youtube.com/watch?v=pRaP32RtyS8

Näytä enemmän
Black Lives Matter -liikkeen tietoja ja kannanottoja, uutisia sekä työtä tasa-arvon puolesta.
Sivuston kieli: 
https://blacklivesmatter.com/

Näytä enemmän
E-oppivan kaikille avoin kurssi, jolla tutustutaan erilaisiin näkökulmiin ihmiskeskeisyydestä ja sen toteutumisesta. Kurssilla pohditaan, mitä ihmiskeskeisyys tarkoittaa toiminnan lähtökohtana ja miten se liittyy esimerkiksi kieleen, johtamiseen, hallintoon ja digitalisaatioon.
Sivuston kieli: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/nakokulmia-ihmiskeskeisyyteen/

Näytä enemmän
Sivusto on keskittynyt Yhdysvaltojen suvaitsevaisuustilanteen seuraamiseen ja työkalujen tarjoamiseen asenteiden parantamiseksi. Omat osiot ja keskustelupalstat aikuisille, lapsille ja opettajille. Sivustolla voit myös testata oman suvaitsevaisuutesi asteen.
Sivuston kieli: 
https://www.learningforjustice.org/

Näytä enemmän
Suomen elokuvasäätiön artikkelisarjassa keskitytään moninaisuuden ja tasa-arvon kysymyksiin elokuva-alalla.
Sivuston kieli: 
https://www.ses.fi/kategoria/moninaisuus-elokuva-alalla/

Näytä enemmän
Taideyliopiston koordinoima hanke tutkii, kuinka taide julkisena palveluna voisi lisätä yhteiskunnallista tasa-arvoa ja hyvinvointia Suomessa. Sivuilla on luettavissa mm. tutkimus "ArtsEqual: Tasa-arvo taiteen ja taidekasvatuksen palveluiden suuntana", jossa kuvataan keskeisimpiä suomalaisessa taiteen ja taidekasvatuksen palvelujärjestelmässä tunnistettuja eriarvoistavia mekanismeja.
Sivuston kieli: 
https://www.artsequal.fi/fi/

Näytä enemmän
Näillä Tilastokeskuksen sivuilla kuvataan sukupuolten asemaa ja tasa-arvoa yhteiskunnan eri osa-alueilla tilastojen valossa. Tilastoja on aiheista väestö, perheet, koulutus, työelämä, tulot sekä yhteiskunnallinen osallistuminen.
Sivuston kieli: 
https://www.stat.fi/tup/tasaarvo/index.html

Näytä enemmän
Sivulla on toimintatietoja, yhdistyksen kannanotot, sanasto sekä tasa-arvotietoa ja keskustelua. Yhdistyksen tavoitteet käyvät hyvin selville FAQ-osiosta.
Sivuston kieli: 
https://www.miestentasa-arvo.fi/

Näytä enemmän
Tutkimuksessa tarkastellaan avioeroa miesten näkökulmasta. Tutkitut eroprosessit ovat käynnistyneet naisten aloitteesta. Tutkimusaineistona on kahdeksan eroprosessin läpikäyneen miehen haastattelut.
Sivuston kieli: 
https://erepo.uef.fi/handle/123456789/11428

Näytä enemmän
Opas kouluille yhdenvertaisuuden edistämiseen ja yhdenvertaisuussuunnitelman laadintaan.
Sivuston kieli: 
http://rauhankasvatus.fi/koulu-vailla-vertaa/

Näytä enemmän
Työolotutkimus kartoittaa työympäristön fyysisiä, psyykkisiä ja sosiaalisia tekijöitä. Lisäksi siinä käsitellään työelämän tasa-arvoa, työn ja perheen yhteensovittamista ja työtyytyväisyyttä. Julkaisu kokoaa yhteen työolotutkimusten keskeisiä tuloksia vuosilta 1977-2008. Julkaisuun sisältyy myös kansainvälistä vertailua.
https://www.stat.fi/tup/julkaisut/tiedostot/isbn_978-952-467-930-5.html

Näytä enemmän
Kampanja nostaa esiin urheiluun liittyvät ihmisoikeuskysymykset. Sivuilla on urheilijoiden tarinoita ja tietopaketti, jossa kerrotaan, mitä urheiluseurat, lajiliitot ja muut toimijat voivat tehdä ongelmien korjaamiseksi.
Sivuston kieli: 
https://alarikourheilua.fi/

Näytä enemmän
Sosiaali- ja terveysministeriön paketista löytyy tietoa Suomen hallituksen ja työmarkkinakeskusjärjestöjen samapalkkaisuusohjelmasta, sen etenemisestä ja tutkimustuloksista.
Sivuston kieli: 
https://stm.fi/tasa-arvo/samapalkkaisuus

Näytä enemmän
Kristiina-instituutin julkaisema Klassikkogalleria sisältää tietoja feministisistä ajattelijoista, heidän teksteistään ja ajatuksistaan 1600-1950-luvuilta. Klassikkogallerian henkilöihin voi tutustua myös pelien avulla. Sivuilta on myös löydettävissä aikajana.
Sivuston kieli: 
https://blogs.helsinki.fi/klassikkogalleria/

Näytä enemmän
Julkaisu sisältää harjoituksia, menetelmiä ja toimintamalleja, joiden avulla voidaan purkaa alavalintojen sukupuolittumista. Materiaali sopii esimerkiksi kasvattajien, opettajien ja ohjaajien käyttöön.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-827-397-7

Näytä enemmän
Ihmisoikeuksia puolustava Human Rights Watch - seuraa kriisejä ja ihmisoikeusrikoksia, asevarustelua, naisten ja lasten oikeuksia, vankiloiden, pakolaisten, sananvapauden tilannetta sekä kansainvälistä oikeutta ja YK:n toimintaa. Sivuilta löytyy myös tietoa meneillään olevista ihmisoikeuskampanjoista ja järjestön raportit.
Sivuston kieli: 
https://www.hrw.org/

Näytä enemmän
Ihmisoikeuksia koskevan verkkotiedonhankinnan parhaita aloituspaikkoja. Sivustolla on järjestön vuosi- ja maaraportit, kampanjatiedot, lehdistötiedotearkisto sekä järjestön ulkopuoliset tiedonlähteet.
Sivuston kieli: 
https://www.amnesty.org

Näytä enemmän
Sivuilla esitellään suomalaisten naisjärjestöjen kattojärjestön historiaa ja toimintaa. Luettelo jäsenjärjestöistä sekä niiden yhteystiedot.
Sivuston kieli: 
https://naisjarjestot.fi/

Näytä enemmän
Tasa-arvotoimiston kokoama laaja tietopaketti tasa-arvoon liittyvistä kysymyksistä. Sivuilta löytyy ohjeita ja neuvoja, tapahtumakalenteri ja tasa-arvojulkaisuja. Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan ja tasa-arvovaltuutetun yhteystiedot, tasa-arvolaki sekä tietoa toimiston kansainvälisestä yhteistyöstä.
Sivuston kieli: 
https://tasa-arvo.fi/

Näytä enemmän
Tasa-arvolain keskeiset tavoitteet, linkit tasa-arvolakiin, yhdenvertaisuuslakiin ja työsopimuslakiin, tietoa lainsäädännön valvonnasta, tiedotteet ja julkaisut.
Sivuston kieli: 
https://stm.fi/tasa-arvo/lainsaadanto

Näytä enemmän
Maailmankomission raportissa (A Fair Globalization, Making it happen) pohditaan globalisaation sosiaaliulottuvuutta. Komission mukaan globalisaation suuntaa on muutettava niin, että se hyödyttäisi tulevaisuudessa entistä useampia maita ja suurempaa joukkoa ihmisiä.
Sivuston kieli: 
http://www.ilo.org/fairglobalization/lang--en/index.htm

Näytä enemmän

Sivut