25 osumaa haulle. Näytetään 1 - 25 tulosta.
Kirjanmerkit on työväline, jonka avulla opettajat ja muut kasvattajat voivat käsitellä vihapuheen ongelmaa. Kirja on suunniteltu työskentelyyn 13–18-vuotiaiden kanssa, mutta harjoituksia voidaan muokata myös muille ikäryhmille sopiviksi.
Sivuston kieli: 
https://rm.coe.int/16806f9ac3

Näytä enemmän
Cuporen selvityksessä tarkastellaan syrjiviä käytänteitä taide- ja kulttuurialalla ja esitetään suosituksia siitä, mi­ten työhyvinvointiin ja entistä tasa-arvoisempiin työoloihin voidaan vaikuttaa.
Sivuston kieli: 
https://www.cupore.fi/fi/julkaisut/cuporen-julkaisut/tyttohan-soittaa-kuin-mies

Näytä enemmän
Kirja sisältää Suomeen tulleiden maahanmuuttajanuorten tarinoita. Kirjassa kuvataan heidän suhdettaan Suomeen ja suomalaisuuteen. Nuoret kertovat kotimaastaan lähtemisestä, uuteen maahan sopeutumisesta, ystävyydestä, ruuasta, rakkaudesta, rasismista ja toivosta.
Sivuston kieli: 
https://www.humak.fi/wp-content/uploads/2019/11/Humanistinen-ammattikorkeakoulu_selkokirja_Odotan-au...

Näytä enemmän
Black Lives Matter -liikkeen tietoja ja kannanottoja, uutisia sekä työtä tasa-arvon puolesta.
Sivuston kieli: 
https://blacklivesmatter.com/

Näytä enemmän
Oppaassa on tietoa koulukiusaamisesta, häirinnästä ja syrjinnästä. Siinä kerrotaan, miten näihin ongelmiin on mahdollista puuttua. Opas on julkaistu selkokielellä ja siitä on kieliversiot seitsemällä kielellä: selkoruotsi, venäjä, viro, somali, arabia, kurdi ja englanti.
https://kotouttaminen.fi/-/etno-julkaisi-vieraskielisille-selkokielisen-oppaan-koulukiusaamisesta

Näytä enemmän
Opas kouluille yhdenvertaisuuden edistämiseen ja yhdenvertaisuussuunnitelman laadintaan.
Sivuston kieli: 
http://rauhankasvatus.fi/koulu-vailla-vertaa/

Näytä enemmän
Kampanja nostaa esiin urheiluun liittyvät ihmisoikeuskysymykset. Sivuilla on urheilijoiden tarinoita ja tietopaketti, jossa kerrotaan, mitä urheiluseurat, lajiliitot ja muut toimijat voivat tehdä ongelmien korjaamiseksi.
Sivuston kieli: 
https://alarikourheilua.fi/

Näytä enemmän
Ihmisoikeuksia puolustava Human Rights Watch - seuraa kriisejä ja ihmisoikeusrikoksia, asevarustelua, naisten ja lasten oikeuksia, vankiloiden, pakolaisten, sananvapauden tilannetta sekä kansainvälistä oikeutta ja YK:n toimintaa. Sivuilta löytyy myös tietoa meneillään olevista ihmisoikeuskampanjoista ja järjestön raportit.
Sivuston kieli: 
https://www.hrw.org/

Näytä enemmän
Ihmisoikeuksia koskevan verkkotiedonhankinnan parhaita aloituspaikkoja. Sivustolla on järjestön vuosi- ja maaraportit, kampanjatiedot, lehdistötiedotearkisto sekä järjestön ulkopuoliset tiedonlähteet.
Sivuston kieli: 
https://www.amnesty.org

Näytä enemmän
Tasa-arvotoimiston kokoama laaja tietopaketti tasa-arvoon liittyvistä kysymyksistä. Sivuilta löytyy ohjeita ja neuvoja, tapahtumakalenteri ja tasa-arvojulkaisuja. Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan ja tasa-arvovaltuutetun yhteystiedot, tasa-arvolaki sekä tietoa toimiston kansainvälisestä yhteistyöstä.
Sivuston kieli: 
https://tasa-arvo.fi/

Näytä enemmän
Punaisen Ristin laatimat rasisminvastaiset toimintaohjeet, tietoa rasismin muodoista sekä nuorten ajatuksia rasismista.
Sivuston kieli: 
https://www.punainenristi.fi/rasisminvastainen-viikko/

Näytä enemmän
Etelä-afrikkalaisen Robben-Islandin, entisen vankilasaaren, historia, luonnonolosuhteet, saarella järjestettävä koulutus, valokuvagalleria ja alueen aikataulut.
Sivuston kieli: 
https://www.robben-island.org.za/

Näytä enemmän
Tietoa vihapuheesta ja sen vaikutuksista sukupuolinäkökulmasta. Oppaassa kerrotaan, miten vihapuhetta vastaan voi toimia ja mistä saa apua. Opas on suunnattu 13–18-vuotiaille nuorille.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-302-940-8

Näytä enemmän
Julkaisussa tarkastellaan vähemmistöjen historiaa niiden oman toiminnan kannalta. Artikkeleissa käsitellään sukupuolten välistä tasa-arvoa, vammaisuutta, saamelaisia, romaneja, sukupuolivähemmistöjä ja maahanmuuttajia.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-491-956-2

Näytä enemmän
Tutkimuksessa tarkastellaan Suomen romanien hyvinvointia, osallisuutta, terveyttä, syrjintäkokemuksia, toiminta- ja työkykyä, elintapoja, elinoloja sekä palvelujen tarvetta ja käyttöä.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-343-246-8

Näytä enemmän
Materiaali sisältää toiminnallisia, osallistavia menetelmiä, joiden avulla vihapuhetta voi käsitellä nuorten kanssa ja kehittää yhdessä ratkaisuja vihapuheeseen. Harjoitukset on suunnattu yläkoululaisille, lukion ja toisen asteen opiskelijoille sekä soveltuvin osin myös alakouluun.
Sivuston kieli: 
https://www.globaalikoulu.net/wp-content/uploads/2017/09/Plan_Vihapuhe_koulutusmateriaali_34s.pdf

Näytä enemmän
Yhdenvertaisuus.fi sisältää tietoa yhdenvertaisuudesta, yhdenvertaisuuskoulutuksesta sekä materiaalia yhdenvertaisuuden edistämiseen ja syrjinnän vastustamiseen.
Sivuston kieli: 
https://www.yhdenvertaisuus.fi

Näytä enemmän
Yhdenvertaisuusvaltuutetun sivustosta saa selville, mitä on syrjintä ja miten siihen kannattaa puuttua. Siellä on myös tietoa ihmiskaupasta ja sen tunnistamisesta. Ohjeet avun hakemiseksi valtuutetun toimistosta annetaan. Sivulta löytyy myös kantelulomake.
https://www.syrjinta.fi/

Näytä enemmän
Tietopaketti tarjoaa apua sukupuolen moninaisuuden huomioimiseen ja syrjinnän ennaltaehkäisyyn. Julkaisu sisältää kehittämisehdotuksia sekä kuvaa syrjintätilanteissa toimimista ja syrjinnän ennaltaehkäisyä syrjityksi tulleen kannalta. Tietopaketti sisältää myös tarinoita sekä kysymyksiä ja vastauksia -osion.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-00-3583-9

Näytä enemmän
Musiikkialan eri järjestöjen laatima ohjeistus sisältää neuvoja siihen, miten toimia, jos näkee tai kokee häirintää, syrjintää tai epäasiallista kohtelua musiikkialalla. Sivuilla on myös musiikkialalla käytössä olevia toimintamalleja ja aihetta käsittelevää tutkimusta.
Sivuston kieli: 
https://esiinnynedukseni.fi/

Näytä enemmän
Opas kahden kulttuurin perheille, adoptioperheille ja perheitä kohtaaville ammattilaisille. Oppaassa käsitellään mm. antirasistista kasvatusta, lapsen identiteetin kehittymistä, tunnetaitojen merkitystä rasismin kokemusten käsittelyssä sekä sitä, miten ilmoittaa rasismin ja syrjinnän kokemuksista.
Sivuston kieli: 
https://www.familiary.fi/kuinka-puhua-rasismista-ja-syrjinnaumlstauml--opas.html

Näytä enemmän
Verkkokoulutus tarjoaa kattavan tietopaketin rasismin vastaiseen työhön. Koulutuksen teemat käsittelevät rasismia ja sen ilmenemismuotoja suomalaisessa yhteiskunnassa. Tavoitteena on vähentää etnistä syrjintää ja rakenteellista rasismia tarjoamalla ammattilaisille ja opiskelijoille tietoa antirasistisesta työstä. Koulutus on suunniteltu erityisesti sosiaali- ja terveysalan, kasvatus- ja opetusalan, sekä turvallisuusalan ammattilaisille ja opiskelijoille.
Sivuston kieli: 
https://thl.fi/fi/web/maahanmuutto-ja-kulttuurinen-moninaisuus/tyon-tueksi/verkkokoulutus-antirasism...

Näytä enemmän
Kiusaaminen, häirintä, syrjintä ja väkivalta vaikuttavat merkittävästi lasten ja nuorten arjen turvallisuuteen ja hyvinvointiin. Opetushallituksen sivuilla on tietoa, ohjeita ja työkaluja siihen, miten tällaiset teot ja tilanteet tunnistetaan, miten niitä ehkäistään ja miten niihin voidaan puuttua varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja oppilaitoksissa.
Sivuston kieli: 
https://www.oph.fi/fi/ei-kaikelle-vakivallalle

Näytä enemmän
Oppimateriaalin tavoitteena on edistää antirasistista ja sateenkaarimyönteistä toimintaa oppilaiden keskuudessa ja koulun arjessa. Materiaali on suunnattu opettajille yläkouluikäisten oppilaiden kanssa käytettäväksi.
Sivuston kieli: 
https://seta.fi/meista/

Näytä enemmän