13 osumaa haulle. Näytetään 1 - 13 tulosta.
Romanien asema Suomessa ennen ja nyt. Romanien järjestötoiminta. Neuvottelukunnan tehtävät ja yhteystiedot sekä mm. Suomen romanit -esite, jossa on tietoa romanien asemasta Suomessa: nykytilanne, historia, kieli ja kulttuuri, asuminen, lasten päivähoito ja koulunkäynti sekä työvoimakoulutus.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Raportissa on selvitetty, miten kolonialismiin ja vähemmistön asemaan liittyviä kysymyksiä opetetaan historian laitoksilla suomalaisissa yliopistoissa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Verkkojulkaisu, joka on sitoutunut keskittämään ja normalisoimaan Ruskeiden naisten ja aliedustettua sukupuolta olevien ihmisten näkökulmia suomalaisessa ja pohjoismaisessa mediassa.
Näytä enemmän
Diakonissalaitoksen ja Sopiva ry.:n yhteistyönä syntynyt opas, joka tarjoaa näkökulmia siihen, miten etnistä vähemmistöä käsittelevä journalismi voisi olla monipuolisempaa ja syvällisempää.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sivusto on Oulun Lyseon lukion Suvaitsevaisuusprojektin tuottama sivusto, jossa on sekä oppilaiden että ulkopuolisten asiantuntijoiden artikkeleita rasismin ja suvaitsemattomuuden erilaisista ilmenemismuodoista niin historiassa kuin nykyaikanakin. Sivusto sisältää myös aiheeseen liittyviä runoja sekä lukioden ja yläasteiden kirjoituskilpailuissa menestyneitä, aiheeseen liittyneitä kirjoituksia.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
UNPO edustaa niitä maita ja kansoja, jotka eivät kuulu keskeisiin kansainvälisiin järjestöihin. Sivut sisältävät tietoja, dokumentteja ja linkkejä kaikista jäsenkansoista (yli 50), mm. Australian aborginaalit, Makedonian albaanit, Albanian kreikkalaiset, Thaimaan ja Myanmarin karenit, Ingusia, Inkeri, Itä-Timor, Komi, Kosovo, Kurdistan, Mari, Saha (Jakutia), Tataria, Itä-Turkestan, Tsuvassia.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Julkaisussa tarkastellaan vähemmistöjen historiaa niiden oman toiminnan kannalta. Artikkeleissa käsitellään sukupuolten välistä tasa-arvoa, vammaisuutta, saamelaisia, romaneja, sukupuolivähemmistöjä ja maahanmuuttajia.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
CWIS on riippumaton ja ei-kaupallinen tutkimus- ja kasvatusjärjestö, jonka tavoitteena on lisätä tietoa alkuperäiskansojen sosiaalisista, taloudellisista ja poliittisista oloista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Vuonna 1949 perustettu järjestö tarjoaa yhteistyöfoorumin eurooppalaisten etnisten vähemmistöjen organisaatioille. Sivuilla esitellään unionin historiaa ja toimintaa sekä tarjotaan yhteystiedot jäseniin.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Saamelaiskäräjien kotisivut, joilla esitellään sen tehtäviä, toimintaa, hallintoa ja organisaatiota. Lisäksi sivulla kerrotaan saamelaisten elinoloista, kulttuurista ja kielestä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
NHU Bretagne käsittelee Bretagnen aluetta, maantiedettä, sen kelttiläistä perinnettä ja bretagneilaisen elämän erikoispiirteitä. Sivulla on ajankohtaisasioita, historiaa ja yhteiskunnallisia rakenteita, kulttuuria ja urheilua sekä taloutta käsitteleviä artikkeleita. Suurin osa aineistosta on ranskankielistä, mutta englanniksi on luotu oma kokonaisuutensa.
Näytä enemmän
Syrjimättömällä kielellä tarkoitetaan sellaista kieltä, joka kunnioittaa kaikkien ihmisarvoa. Opas tarjoaa neuvoja ja välineitä erilaisten ihmisten kohtaamiseen.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Julkaisu tarjoaa ohjeita ja esimerkkejä sekä ohjaa lisätiedon lähteille kirjastopalveluiden saavutettavuuden parantamiseksi.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän