21 osumaa haulle. Näytetään 1 - 21 tulosta.
Museoviraston toteuttaman palvelun avulla voi tutustua merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin Suomessa. Kulttuuriympäristöjä voi etsiä esimerkiksi kunta-, kohde- tai karttahaulla. Sivuille on koottu myös rakennettuun kulttuuriympäristöön liittyviä opas- ja ohjeaineistoja sekä taustatietoja Museoviraston laatimasta inventoinnista.
Sivuston kieli: 
http://www.rky.fi/read/asp/r_default.aspx

Näytä enemmän
Kirjoituskokoelma tarjoaa ympäristöesteettisen näkökulman hyvinvoinnin kysymyksiin. Teoksessa käsitellään muun muassa estetiikan ja ekologian välisiä suhteita sekä ympäristön kokemuksen merkitystä hyvinvoinnille. Esimerkkeinä toimivat niin kaupunki-, maaseutu- kuin luonnonympäristöt.
Sivuston kieli: 
https://oa.finlit.fi/site/books/10.21435/skst.1417/

Näytä enemmän
Arkkitehti, tekniikan tohtori Harri Hautajärvi on tutkinut, miten matkailu ja arkkitehtuuri ovat vaikuttaneet toisiinsa ja millainen suhde niillä on ollut maisemiin ja paikalliseen kulttuuriin Lapissa 1800-luvulta nykypäivään.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-60-3715-8

Näytä enemmän
Petri Neuvosen väitöskirjatutkimus käsittelee Viipurin vanhankaupungin fyysistä ja kulttuurista muutosta vuosina 1856–1939. Siinä käydään läpi kahdeksan vuosikymmentä alueen rakennushistoriaa. Samalla tutkimus tarkastelee kulttuurista muutosta, joka ilmeni viipurilaisten suhtautumisessa vanhankaupungin linnoitusmuureihin, rakennuksiin sekä katu- ja kaupunkinäkymiin.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-60-7590-7

Näytä enemmän
Täällä on tietoa taiteen hankinnasta ja taiteesta osana rakennettua ympäristöä. Sivustolla on taidepankki, joka yhdistää tilaajan ja taiteilijan.
Sivuston kieli: 
https://taiderakentamisessa.fi/

Näytä enemmän
Kansalliset kaupunkipuistot ovat arvokkaita kulttuuri- ja luonnonmaisemien ja virkistysalueiden kokonaisuuksia. Sivustolla on kohde-esittelyt, karttoja ja historiatietoa tässä vaiheessa kymmenestä kaupungista, mm. Forssasta, Hangosta, Heinolasta, Hämeenlinnasta, Kokkolasta ja Kotkasta.
Sivuston kieli: 
https://kansallisetkaupunkipuistot.fi/

Näytä enemmän
Kouluille suunnattu oppimateriaali tarjoaa kokonaiskuvan suomalaisen arkkitehtuurin historiasta. Aihetta lähestytään yksittäisen rakennuksen tai rakennetun ympäristön kautta. Mukana ovat niin rintamamiestalo kuin Olympiastadionkin, kaikkiaan 47 kohdetta.
Sivuston kieli: 
https://www.mfa.fi/wp-content/uploads/2019/12/opetuspaketti_opettajalle_2019.pdf

Näytä enemmän
Täältä löytyy tietoa Helsingin kaupungin tarjoamista uusien tuotteiden ja palvelujen kehitys- ja kokeilumahdollisuuksista. Sivusto on suunnattu erityisesti yrityksille sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimijoille. Tavoitteena on tuottaa palveluja, jotka edistävät kaupunkilaisten hyvinvointia.
Sivuston kieli: 
https://testbed.helsinki/

Näytä enemmän
Kasvisuunnittelun työkalupakki suosittelee lajivalintoja eri käyttökohteisiin Helsingissä. Alan ammattilaisille tarkoitettu opas tarjoaa kiinnostavaa tietoa kaupungin kasveista myös asukkaille.
Sivuston kieli: 
https://kaupunkikasviopas.hel.fi/

Näytä enemmän
Museovirasto on koonnut kulttuuriperinnön vaalimiseen ja hoitamiseen liittyvät kokonaisuudet sivuilleen. Niiltä löytyvät opastukset arkeologisen kulttuuriperinnön, kulttuurimaisema sekä rakennetun kulttuuriympäristön osalta. Sivuilta löytyvät myös Suomen linnat ja linnoitukset ja Salpalinja.
Sivuston kieli: 
https://www.museovirasto.fi/fi/kulttuuriymparisto

Näytä enemmän
Museoviraston teemasivusto hyvinvointi-Suomen rakennetusta kulttuuriperinnöstä. Sivuilla voi perehtyä siihen, miten kaupungistuminen, elämäntapojen muutokset ja julkisten palvelujen uudistukset vaikuttivat rakentamiseen 1900-luvun jälkipuoliskolla. Kaavoituksen, keskusta- ja asuinaluerakentamisen ohella tarkastellaan muun muassa koulu- ja kulttuurirakennuksia sekä liikuntaympäristöjä.
Sivuston kieli: 
https://www.rakennettuhyvinvointi.fi/

Näytä enemmän
Ohjelmassa kuvataan tavoitteita ja toimenpiteitä, joiden avulla rakennettua ympäristöä kehitetään kestävästi. Teemoina ovat mm. arkkitehtuurin ekologinen, sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-383-508-5

Näytä enemmän
Jyväskylän taidemuseon näyttelyyn liittyvä verkkojulkaisu esittelee kymmenen Akseli Gallen-Kallelan ja Pekka Halosen maalausta sekä nykytaitelijoiden maisema- ja ympäristöteemaa käsitteleviä teoksia. Sivusto on tuotettu oppimateriaaliksi peruskouluun, mutta sopii kaikille maisemasta ja ympäristöstä kiinnostuneille.
Sivuston kieli: 
https://tunnemaisema.fi/

Näytä enemmän
Verkkonäyttely esittelee erilaisia näkymiä maisemaan. Esillä on Jyväskylän taidemuseon, Keski-Suomen museon ja Suomen käsityön museon luonto- ja maisema-aiheisia taideteoksia, luonnoksia ja piirroksia. Näyttelyn teemoja ovat luontomaisema, veden äärellä, käsitteellinen maisema ja rakennettu kulttuuriympäristö.
Sivuston kieli: 
https://jyvaskylantaidemuseo.finna.fi/maisema_ymparisto_luonnos/

Näytä enemmän
Arkkitehdin luontotieto on johdanto-opas ekologiseen kaupunkisuunnitteluun. Teemoja ovat mm. luonnon köyhtyminen ja kaupunkiympäristö, luontosuhde ja suunnittelun tavoitteet, luontotiedon laki- ja sopimusperusta sekä arkkitehdin vihreät työkalut.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-03-1272-5

Näytä enemmän
Karttasivusto kokoaa yhteen keskisuomalaiset kulttuuriympäristökohteet. Mukana ovat arvokkaat maisema-alueet, rakennetut kulttuuriympäristöt, muinaisjäännökset ja perinnebiotoopit sekä Unescon maailmanperintöluettelon kohteet.
Sivuston kieli: 
https://proagria-mkn.maps.arcgis.com/apps/MapSeries/index.html?appid=6de398cb59ce4226bcd75ea2f0a9a0a...

Näytä enemmän
Karttapalveluun on koottu Etelä-Savon kulttuuriympäristökohteet teemoittain jaoteltuina. Mukana ovat alueen järviseudut, perinnebiotoopit, muinaisjäännökset sekä kansallismaisemat.
Sivuston kieli: 
https://proagria-mkn.maps.arcgis.com/apps/MapSeries/index.html?appid=373730cfe25244ef9c3c154d6cb9c60...

Näytä enemmän
Tila 2030 on oppimiskokonaisuus yläkouluille. Se kattaa neljä eri lähestymistapaa kiinteistö- ja rakentamisalaan. Teemaksi voi valita kaupunkisuunnittelun, arkkitehtuurin, rakentamisen tai tilojen suunnittelun ja ylläpidon näkökulman. Projektissa toteutetaan kuvitteellisen kunnan kirjastohanke. Aineistossa on myös Koulu kuntoon –osio, jossa voi suunnitella jonkin muutostyön koululle. Ammatti alalta –osiossa on tietoa oppilaanohjauksen tueksi.
Sivuston kieli: 
https://tila2030.fi/

Näytä enemmän
Arkkitehtuurimuseo tarjoaa oppimateriaaleja arkkitehtuurista ja rakenteista, arkkitehdeistä sekä pienoismalleista
Sivuston kieli: 
https://www.mfa.fi/opi-ja-koe/oppimateriaalit/

Näytä enemmän
Liiteri tarjoaa tietoa rakennetusta ympäristöstä. Palvelussa on muun muassa ympäristöä ja kaavoitusta koskevia tilasto- ja kartta-aineistoja. Liiteri on suunnattu viranomaisille ja yrityksille sekä elinympäristöstään kiinnostuneille kansalaisille. Palvelun käyttöön on laadittu seikkaperäiset ohjeet Youtube-linkkeineen.
Sivuston kieli: 
https://liiteri.ymparisto.fi/

Näytä enemmän
Luonnontila-verkkopalvelussa voi tutustua Suomen luonnon monimuotoisuuden tilaan ja kehitykseen. Elinympäristöt on jaettu lajiston ja luontotyyppien uhanalaisuuden arviointeja mukaillen yhdeksään pääelinympäristötyyppiin. Niitä ovat muun muassa metsät, suot, sisävedet, tunturit, maatalousympäristöt ja rakennetut ympäristöt.
Sivuston kieli: 
https://luonnontila.fi/

Näytä enemmän