21 osumaa haulle. Näytetään 1 - 21 tulosta.
Varuskuntasaaren historian lisäksi sivuilta löytyy tietoa alueen luonnosta ja siellä toimivista yhdistyksistä ja viranomaisista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Ihmiset ja ympäristöt -sivustolla voi tutustua Kemiönsaaren paikallishistoriaan, henkilöihin ja tapahtumiin eri aikakausina.
Näytä enemmän
Verkkosivut esittelevät seikkaperäisesti Nummelan paikallishistoriaa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sivuille on koottu koko Suomenlinnan historia aikakausittain, tiedot saaren museoista, ravintoloista ja muista palveluista sekä siellä toimivista organisaatioista. Opaskarttaan on koottu suosituimmat kohteet.
Näytä enemmän
Historiantutkimusta, kuvia ja tekstejä vanhan Tyrvännön elämästä, Tyrvännön Joulu -lehden artikkelit 1997-, Tyrvännön kalastus- ja talonpoikaismuseo, seuran toiminta ja tapahtumakalenteri.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Lappeenrannan maakuntakirjaston toteuttamilla sivuilla voi tutustua luovutetun Etelä-Karjalan pitäjien historiaan. Sivuilla on myös luettelo alueen kylistä ja lista aluetta käsittelevästä kirjallisuudesta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sivusto esittelee Koillis-Englannin, mm. Northumberlandin, Yorkshiren ja Durhamin paikallishistoriaa, historiallisia kohteita, murretta ja nimistöä. Tietoihin pääsee käsiksi näpäyttämällä etusivun kosketuskartoissa haluamaansa paikkakunnan nimeä. Käytettävissä on myös sisällysluettelo ja haku. Sisältää murresanakirjan. Tekijä toimii Darlingtonissa ilmestyvän The Northern Echo sanomalehden tutkijana ja kolumnistina.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Espoon historiaan ja kulttuuriin liittyviä virtuaalinäyttelyitä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Oulun kaupungin historia 1300-luvulta 2000-luvulle.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sauvon kotiseutumuseon esittely: näyttelyt, museotoiminta ja kokoelma, johon kuuluu myös Seuralan elokuvateatterin konehuone. Tietoa Sauvon vanhan rakennuskannan inventoinnista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Perustietoa Tapanilasta, Tapanilan historiasta, tapahtumista ja palveluista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Lappeenrannan ja sen varuskunnan historiasta kertovan kirjan verkkoversio. Sivuilla on myös videoita Rakuunamäeltä ja Lappeenrannan linnoituksesta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Viipurin kaupungin historia perustamisesta luovuttamiseen toisen maailmasodan jälkeen. Sivulta löytyy myös luovutetun Karjalan kartta ja kuvia Viipurista eri aikoina.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Oppaassa neuvotaan, miten kotiseutukirjan aineistoa kerätään ja muokataan, mitä kuvamateriaalin käsittelyyn kuuluu sekä miten kirja kirjoitetaan ja toimitetaan. Opas perehdyttää nimistötutkimukseen, karttoihin tutkimuksen välineenä, antaa vinkkejä sukututkimukseen, internetin ja lähteiden käyttöön sekä markkinointiin. Lisäksi kerrotaan, kuinka kotiseutukirjallisuutta tuotetaan, painatetaan tai kuinka siitä tehdään nettiversio.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Täällä kerrotaan 14 paikallista tarinaa Varsinais-Suomesta ajalta jolloin Suomi itsenäistyi. Paikallismuseoiden kertomissa tarinoissa kuvataan, miten monet pienet tapahtumat ja tekijät yhdessä vaikuttivat maamme kehitykseen viime vuosisadan alkupuolella.
Näytä enemmän
Varkauden palokunta sai alkunsa vuoden 1917 maaliskuussa, jolloin pidettiin Varkauden Tehtaan Palokunnan perustamiskokous. Verkkonäyttely kertoo palokunnan toiminnasta ja vaiheista sekä juhlavuoden tapahtumista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Inarin kunnankirjaston kokoama suullinen perinnearkisto, jossa aiheina ovat elinkeinoihin, savotoihin, matkailu- ja sotahistoriaan, jälleenrakennukseen ja tiestörakentamiseen liittyvä tietous. Arkistossa on myös valokuvia, kirjoituksia ja kuvatallenteita.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Petri Neuvosen väitöskirjatutkimus käsittelee Viipurin vanhankaupungin fyysistä ja kulttuurista muutosta vuosina 1856–1939. Siinä käydään läpi kahdeksan vuosikymmentä alueen rakennushistoriaa. Samalla tutkimus tarkastelee kulttuurista muutosta, joka ilmeni viipurilaisten suhtautumisessa vanhankaupungin linnoitusmuureihin, rakennuksiin sekä katu- ja kaupunkinäkymiin.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Porvoon museon verkkonäyttely kertoo elämästä itäisellä Uudellamaalla viimeisimmän jääkauden loppuvaiheista aina 1700-luvulle asti.
Näytä enemmän
Viipurin Suomalaisen Kirjallisuusseuran (VSKS) tuottama sivusto kokoaa yhteen Viipuria koskevia digitaalisia aineistoja. Wiipuri.fi sisältää otteita Wiipurin arkistoyhdistyksen (WAY) kuvakokoelmasta, tarinallistettuja tutkimukseen perustuvia kertomuksia Viipurin historiasta ja luentoja Viipuri-tutkimuksen teemoista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Täällä voi syventyä sisällissodan tapahtumiin Tampereella 3D-mallinnettujen virtuaalikokemusten, pelillisyyden, artikkeleiden, kuvien ja videoiden välityksellä. Myös Vapriikissa 15 vuoden ajan esillä ollut Tampere 1918 -näyttely on nähtävissä digitaalisena 360°-kuvattuna versiona. Suomeksi ja englanniksi julkaistut sisällöt on suunnattu niin sisällissodasta tietoa etsiville koululaisille kuin muillekin vuoden 1918 tapahtumista kiinnostuneille.
Näytä enemmän