22 osumaa haulle. Näytetään 1 - 22 tulosta.
Missä maat on mainiommat -julkaisussa esitellään lähes 300 arvokasta kulttuuriympäristöä. Mukana on ruukkeja, viljelymaisemia, maaseutuympäristöjä, rautatieympäristöjä, teollisuusmiljöitä, eri aikakausien asuinalueita sekä maanpuolustukseen ja merenkulkuun liittyviä alueita. Uudenmaan liiton julkaisuja E 114 - 2012
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Metsähallituksen hankkeessa kartoitettiin ihmisen metsiin jättämiä jälkiä varhaisemmalta kivikaudelta 1960-luvulle saakka. Julkaisu esittelee projektin toteutuksen ja tulokset. Mukana on nostoja inventoiduista kohteista, vanhoista kulkuväylistä Lapin sodan aikaisiin rakennelmiin.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sivusto esittelee valtion kiinteistöhallintoa ja rakennettuja ympäristöjä. Sivuilla on tietoa hyvän kiinteistönhoidon periaatteista ja käytännöistä. Rakennusten ohella kiinnitetään huomiota myös maisemaan ja arkeologiseen kulttuuriperintöön.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Petri Neuvosen väitöskirjatutkimus käsittelee Viipurin vanhankaupungin fyysistä ja kulttuurista muutosta vuosina 1856–1939. Siinä käydään läpi kahdeksan vuosikymmentä alueen rakennushistoriaa. Samalla tutkimus tarkastelee kulttuurista muutosta, joka ilmeni viipurilaisten suhtautumisessa vanhankaupungin linnoitusmuureihin, rakennuksiin sekä katu- ja kaupunkinäkymiin.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Suomen Kulttuuriperinnön Säätiö on perustettu vuonna 1986 vaalimaan suomalaista kulttuuriperintöä. Sivuilla on tietoa säätiöstä, sen piirissä toimivasta tukiyhdistyksestä ja kohteista, joita ovat Elias Lönnrotin Lammi, Retulansaaren Ylikartano ja Brinkhallin kartano sekä Haukkavuori Ruokolahdella.
Näytä enemmän
Palveluikkuna tarjoaa pääsyn Museoviraston arkeologisesta kulttuuriperinnöstä ja rakennetuista kulttuuriympäristöistä tuottamiin kulttuuriympäristöä koskeviin rekistereihin, arkistomateriaaliin ja kokoelmiin. Sen kautta voi etsiä tietoa muinaisjäännöksistä ja niihin liittyvistä tutkimushankkeista sekä arkeologisista esinelöydöistä. Rakennusperintörekisteristä löytyyy tietoja rakennuksista, jotka on suojeltu rakennussuojelulainsäädännöllä. Perushaussa voi tehdä hakuja kunnittain valitsemalla yhden tai useamman rekistereistä. Tarkemmat hakuominaisuudet saa käyttöön rekisterikohtaisessa haussa. Palvelun kautta voi ilmoittaa arkeologisista kansalaishavainnoista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Täällä voi tutustua valtioneuvoston edustuskartanona toimivan Königstedtin historiaan 1500-luvulta nykypäivään. Julkaisu tarjoaa tietoa kartanoa koskevista kaavoista ja suojelumääräyksistä, nykyisestä rakennuskannasta sekä puretuista tai tuhoutuneista rakennuksista. Lisäksi käsitellään maisemaa ja puutarhaa osana kartanokokonaisuutta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Virtuaalikävelyn kolme reittiä kulkevat Senaatintorilla, Aleksanterinkadulla ja Mannerheimintiellä. Julkaisussa myös kerrotaan Helsingin rakentumisen historiasta ja tutkitaan kaupunkikokonaisuuden eri elementtejä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Elina Standertskjöldin artikkeli suomalaisen arkkitehtuurin tyylipiirteistä 1930–1950 -luvuilla.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Elina Standertskjöldin artikkeli suomalaisen arkkitehtuurin tyylipiirteistä vuosisadan vaihteesta 1920-luvun loppuun.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Museoviraston teemasivusto hyvinvointi-Suomen rakennetusta kulttuuriperinnöstä. Sivuilla voi perehtyä siihen, miten kaupungistuminen, elämäntapojen muutokset ja julkisten palvelujen uudistukset vaikuttivat rakentamiseen 1900-luvun jälkipuoliskolla. Kaavoituksen, keskusta- ja asuinaluerakentamisen ohella tarkastellaan muun muassa koulu- ja kulttuurirakennuksia sekä liikuntaympäristöjä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Reitti esittelee eri puolilla Eurooppaa sijaitsevia vanhoja teatterirakennuksia. Sivuilla on linkki tietokantaan, jonka avulla voi perehtyä tarkemmin eurooppalaiseen teatteriarkkitehtuuriin.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sivustolla esittellään Irlannin rakennusperintökartoituksen tuloksia. Se sisältää tietoa ja kuvia rakennuksista maakunnittain ryhmiteltynä. Sivustoa täydennetään tutkimustyön edetessä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Kulttuuriympäristömme.fi esittelee erilaisia kulttuuriympäristöjä perinnemaisemista urbaaniin miljööseen. Sivuilla on tietoa kulttuuriympäristön hoidosta ja suojelusta. Opi ja innosta -osio tarjoaa vinkkejä kulttuuriympäristökasvatukseen.
Näytä enemmän
Satakunnan Museon julkaisema teos esittelee maakunnan arvokkaita kulttuuriympäristöjä muinaisjäännöksistä moderniin arkkitehtuuriin.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Helsingin seudun kulttuuriympäristöopas sisältää 2000 tärkeää kohdetta Uudeltamaalta. Ne sijaitsevat noin 50 kilometrin säteellä Helsingin keskustasta mitattuna. Mukana on kartasto, jonka avulla kohteet voi paikantaa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Museovirasto restauroi -verkkojulkaisu esittelee Museoviraston restaurointitoimintaa vuoteen 2012 asti yli 40 kohteessa kymmenen vuoden ajalta. Mukana on erilaisia kohteita linnoista ja kirkoista rautaruukkeihin ja torppiin.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Museovirasto kuvaa restaurointityötään kulttuurihistoriallisesti merkittävissä kohteissa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Saranat.fi-verkkopalvelusta löytyy Keski-Savon rakennusperintöä, arkkitehtuuria ja kulttuurimaisemia esitteleviä verkkonäyttelyitä, pelejä, tehtävä- ja työpajapaketteja sekä kulttuuriympäristötietoutta. Galleria-osioon voi lisätä lempimaiseman tai -rakennuksen kuvia ja piirustuksia tarinoineen.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Opas tarjoaa tietoa erilaisten kirkollisten rakennusten ylläpidosta, suojelusta, korjaus- ja muutoshankkeen suunnittelusta sekä hankkeen vaatimien tutkimusten tilaamisesta. Opas on julkaistu myös ruotsiksi.
Näytä enemmän
DigitaltMuseum on verkkopalvelu, joka tarjoaa pääsyn norjalaisten ja ruotsalaisten museoiden kokoelmiin. Aineistoihin voi tutustua esimerkiksi aikajanan, näyttelyiden, kokoelmanostojen ja artikkeleiden avulla.
Näytä enemmän
Museoviraston julkaisussa esitellään meriväylien rakennusperintöä Suomenlahdelta, Saaristomereltä ja Pohjanlahdelta. Mukana on merimerkkejä, majakoita ja luotsiasemia, joista kerrotaan lyhyesti kohteen historia, kuinka sitä käytettiin ja miten kohde on säilynyt.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän