54 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
WWF:n raportti kertoo luonnon monimuotoisuuden muutoksista, selkärankaisten eläinten määrän vähenemisestä ja kestävän kehityksen tavoitteista.
Sivuston kieli: 
https://wwf.fi/mediabank/11561.pdf

Näytä enemmän
Suomen riistakeskuksen Kosteikko-sivustossa kuvaillaan kosteikkojen luontoa, merkitystä ekosysteemille, kosteikkojen suojelua sekä kerrotaan, miten kosteikko perustetaan. Riistakeskuksen Kosteikko-opas löytyy sivulta pdf-muodossa.
Sivuston kieli: 
https://kosteikko.fi/

Näytä enemmän
Kirja tutustuttaa veden kiertoon luonnossa, vedenalaisiin eliöyhteisöihin ja siihen, kuinka ihmisen toiminta vaikuttaa järviin ja jokiin. Se tarjoaa myös tietoa ja neuvoja oman lähivesistönsä puolesta toimiville.
Sivuston kieli: 
https://www.sll.fi/app/uploads/2018/08/vesisto_opas_netti_2018.pdf

Näytä enemmän
Julkaisu tarjoaa tietoa valtakunnallisesti arvokkaista kivikoista, kivikkokerrostumien syntymekanismista, levinneisyydestä ja kivikkojen luontotyypeistä.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-11-4795-1

Näytä enemmän
Lahopuun säilyttäminen pihoilla ja puutarhoissa on tärkeää luonnon monimuotoisuuden kannalta. Sivustolla on vinkkejä, miten lahopuuta voi hyödyntää esimerkiksi aidoissa, istumapaikkoina ja lasten leikkipaikkana. Lisää vinkkejä löytyy oppaasta "Lahopuusta elämää – opas puutarhan hoitoon".
Sivuston kieli: 
https://www.sll.fi/2019/07/03/perusta-lahopuutarha/

Näytä enemmän
Julkaisuun on koottu tiedot Suomen rannikon 87 ekologisesti tärkeästä alueesta. Mm. meriliikenne, rantarakentaminen ja merituulivoiman rakentaminen lisääntyvät merialueella. Raportin tarkoituksena on tukea alueiden suojelua ja kestävän käytön suunnittelua.
Sivuston kieli: 
http://hdl.handle.net/10138/312221

Näytä enemmän
Evoluutiopajoista löytyy aineistoja muun muassa etäopetuksen tarpeisiin. Materiaalien avulla opitaan esimerkiksi pölyttäjistä ja niiden vuorovaikutussuhteista kasvien kanssa, eläinten värityksestä, peto-saalissuhteesta ja eliömaantieteestä. Pajat on kehitetty yhteistyössä ekologian ja evoluutiobiologian alan tutkijoiden ja taidekasvattajien kesken.
Sivuston kieli: 
https://www.evolutioninaction.fi/index.html

Näytä enemmän
Raportissa esitellään toimintamalli, jolla pyritään säilyttämään luonnon monimuotoisuus siirtämällä arvokasta lajistoa turvaan esimerkiksi rakennustyömaan alta.
Sivuston kieli: 
http://hdl.handle.net/10138/302661

Näytä enemmän
Helsingin kaupunginkanslian julkaisu tutustuttaa kaupunkiluonnon seurannan taustoihin, velvoitteisiin ja tavoitteisiin. Tutkimuskatsaus tarjoaa tietoa Helsingin ympäristöhistoriasta, luonnon seurantaa koskevasta lainsäädännöstä sekä indikaattoreista, joilla luonnon monimuotoisuutta tarkastellaan.
Sivuston kieli: 
https://www.hel.fi/hel2/tietokeskus/julkaisut/pdf/20_12_10_Tutkimuskatsauksia_2_Vaha_Piikkio.pdf

Näytä enemmän
Ympäristönmuutosta ja sen tutkimusta käsittelevä oppimateriaali sisältää 10 lyhyttä videopätkää ja niihin liittyvää lisäaineistoa. Mukana on tieteellisiä artikkeleita, lisäkysymyksiä ja projekti-ideoita. Materiaali on suunnattu yläasteelle ja lukioon.
Sivuston kieli: 
https://luonnonmonimuotoisuus.fi/

Näytä enemmän
Toimittaja Niina Mäkeläinen etsii vastauksia viisivuotiaan lapsensa esittämiin vaikeisiin kysymyksiin, jotka liittyvät ympäristönmuutokseen. Sarja on kuunneltavissa Yle Areenassa.
Sivuston kieli: 
https://areena.yle.fi/audio/1-50738685

Näytä enemmän
Haltian luontokoulu on koonnut vinkkejä, tehtäviä ja valmiita materiaaleja etäopetukseen. Aiheina ovat retkeilytaidot, lintujen kevät sekä metsäluonto ja luonnon monimuotoisuus.
Sivuston kieli: 
https://haltia.com/luontokoulu/luontokoulupaivat/

Näytä enemmän
Ylen luonto-kokoelmasta löytyy artikkeleita luonnosta, luontouuutisia, Avara luonto -ohjelman sivut sekä radion ja television ohjelmat.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/luonto

Näytä enemmän
Maanviljelijöille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille suunnattu verkkokurssi uudistavan maanviljelyn menetelmistä. Kurssilla käsitellään muun muassa viljelykiertoa, maanmuokkausta, vesitaloutta sekä luonnon monimuotoisuutta. Teoriatiedon lisäksi mukana on käytännön esimerkkejä ja harjoituksia. Sivuilla on tietoa ruoantuotannosta myös kuluttajille.
Sivuston kieli: 
https://www.uudistavaviljely.fi/

Näytä enemmän
Ympäristöjärjestöjen metsäkarttaan on koottu tietoa kiireellistä suojelua vaativista kohteista ympäri Suomea. Kartta on kooste useista eri suojeluesityksistä ja -hankkeista.
Sivuston kieli: 
http://www.metsakartat.fi/

Näytä enemmän
OBIS sisältää dataa merten kasvien ja eläinten lajeista ja niiden esiintymistä.
Sivuston kieli: 
https://obis.org/

Näytä enemmän
Ympäristöministeriön esittelee toimiaan luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen pysäyttämiseksi Suomessa, lajien ja luontotyyppien sekä jokien, järvien, pohjavesien ja Itämeren suojelemiseksi.
Sivuston kieli: 
https://ym.fi/luonto-ja-vedet

Näytä enemmän
Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston maksuton, kaikille avoin kokonaisuus tarjoaa tutkittua tietoa kestävän kehityksen ja ilmastonmuutoksen eri teemoista sekä ympäristön monimuotoisuudesta. Opintokokonaisuus koostuu neljästä kurssista.
Sivuston kieli: 
https://www.avoin.jyu.fi/fi/opintotarjonta/planetaarinen-hyvinvointi

Näytä enemmän
Oppimateriaali tarjoaa tietoa ilmastonmuutoksen vaikutuksista käytännön metsätalouteen ja metsänhoitoon. Sen avulla selviää, mitä ilmastonmuutoksen hillintä tarkoittaa metsätalouden päätöksenteon näkökulmasta. Materiaali on suunnattu ammattikoulujen ja ammattikorkeakoulujen metsäopetukseen, mutta se soveltuu kaikille aiheesta kiinnostuneille.
Sivuston kieli: 
https://tapio.fi/ilmastokestava-metsatalous-opetusmateriaali-metsaalan-opettajille/

Näytä enemmän
Julkaisu tarjoaa tietoa liito-oravasta, sen elintavoista ja elinympäristöstä sekä opetusvinkkejä varhaiskasvatukseen, peruskouluun ja toiselle asteelle.
Sivuston kieli: 
https://kuopionluonnontieteellinenmuseo.fi/wp-content/uploads/2021/05/Liito-oravan-jaljilla_2021.pdf

Näytä enemmän
VieKas LIFE on Suomen luonnonsuojeluliiton koordinoima hanke, jolla pyritään vahvistamaan luonnon monimuotoisuutta. Sivustolla on tietoa haitallisista vieraslajeista, niiden torjunnasta ja havaintojen ilmoittamisesta. Sinne on koottu tietoa myös toiminnasta, kuten infotilaisuuksista ja torjuntatalkoista.
Sivuston kieli: 
https://viekas.laji.fi/

Näytä enemmän
Kansainvälisen luontopaneeli IPBES:n julkaisema laaja raportti maailman luonnon tilasta ja monimuotoisuuden köyhtymisestä. Siinä ennustetaan vaihtoehtoisia tulevaisuudennäkymiä seuraaville vuosikymmenille.
Sivuston kieli: 
https://ipbes.net/global-assessment

Näytä enemmän
Luonnonvarakeskus Luke on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka rakentaa hyvinvointia ja kestävää tulevaisuutta uusiutuvista luonnonvaroista. Sivuilla tiedotetaan tutkimuksesta, sen tuloksista sekä tilastoista.
Sivuston kieli: 
https://www.luke.fi/

Näytä enemmän
Suomen ympäristökeskuksen palvelussa esitellään ja jaetaan toteutettuja toimenpiteitä, jotka edistävät ilmastonmuutoksen hillintää, kiertotaloutta ja luontokadon pysäyttämistä. Palvelu on tarkoitettu kunnille, yrityksille, järjestöille, asukkaille jne.
Sivuston kieli: 
https://kestavyysloikka.ymparisto.fi/

Näytä enemmän
Suometsien rakenteeseen ja käsittelyyn sekä ojituksen ja metsänkasvatuksen ympäristövaikutuksiin perehdyttävä itseopiskeluaineisto metsäammattilaisille, metsänomistajille, opiskelijoille jne.
Sivuston kieli: 
https://suometsaosaaja.fi/

Näytä enemmän
Verkkopalvelussa voi tutustua Suomen luontotyyppien uhanalaisuusarvioinnin tuloksiin. Mukana oli yhteensä noin 400 luontotyyppiä: vesistöjä, rannikoita, metsiä, soita, kallioita, tuntureita ja perinnebiotooppeja. Niistä lähes puolet arvioitiin uhanalaisiksi.
Sivuston kieli: 
https://luontotyyppienuhanalaisuus.ymparisto.fi/lutu/#/

Näytä enemmän
Varhaiskasvatuksen, alkuopetuksen ja perusopetuksen tueksi julkaistut oppaat tarjoavat tietoa ja toimintavinkkejä luonnon monimuotoisuuden käsittelemiseen lasten ja nuorten kanssa.
Sivuston kieli: 
https://vihrealippu.fi/luonnonkirjo/

Näytä enemmän
Arkkitehdin luontotieto on johdanto-opas ekologiseen kaupunkisuunnitteluun. Teemoja ovat mm. luonnon köyhtyminen ja kaupunkiympäristö, luontosuhde ja suunnittelun tavoitteet, luontotiedon laki- ja sopimusperusta sekä arkkitehdin vihreät työkalut.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-03-1272-5

Näytä enemmän

Sivut