52 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Kirjassa käsitellään parantamisen asemaa eri aikoina eri puolilla maailmaa. Kirjoittajat tarkastelevat, mihin parantamismuotojen suosio perustuu, miten uusia lääkintäkeinoja on omaksuttu yli kulttuurirajojen ja miten eri parantamismuotoja on pyritty kieltämään.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Valviran ylläpitämä palvelu, josta voi tarkistaa sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilön ammattipätevyyden.
Näytä enemmän
Senioripaluumuuttajan opas neuvoo mm. sosiaaliturvaa, verotusta ja eläkkeitä koskevissa kysymyksissä. Oppaassa on otettu huomioon myös suurimmilta ulkosuomalaisalueilta muuttavien eläkeläisten erityiskysymykset. Siihen on koottu myös viranomaisten ym. tahojen yhteystietoja.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Hoidokki on hoitotyön asiasanasto. Siitä löytyy hoitoalan termejä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
Näytä enemmän
Omaolossa voi arvioida omaa terveydentilaansa ja hyvinvointiaan ohjeiden tai ammattilaisten avulla. Palvelussa voi perehtyä terveydettä ja tauteja koskeviin artikkeleihin, tutkia itsehoito-ohjelmia sekä saada apua sosiaali- ja terveyspalveluista. Palvelussa voi arvioida oireita, terveyspalvelujen tarvetta, saada kootusti omat hoito- ja palvelukokonaisuudet käyttöönsä sekä tehdä hyvinvointitarkastuksen. Sivusto on kehitetty yhteistyössä usean kaupungin ja terveyspiirin kanssa ja sitä käytetään useassa kunnassa omahoidon pohjana.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kokoama analyysi hyvinvointi- ja terveyseroista, niihin vaikuttavista tekijöistä sekä keinoista erojen kaventamiseksi.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Koululaisen terveyden polku on vanhemmille tarkoitettu tietopaketti terveystiedon opetuksen sisällöistä ja kouluterveydenhuollosta. Se tarjoaa tietoa mm. ravinnon, liikunnan ja unen merkityksestä osana lasten ja nuorten hyvinvointia.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Minna Hoffrén käsittelee tutkimuksessaan tekijöitä, joiden myötä tuhoava johtaminen rakentuu ja ilmenee työyhteisöissä. Empiirisinä aineistoina ovat sosiaali- ja terveydenhuollon työyhteisöistä tuotetut, kielteisistä johtamistilanteista kertovat johtamiskuvaukset.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Tietoa EU-kansalaisen mahdollisuudesta käyttää terveyspalveluja toisessa EU- ja ETA-maassa tai Sveitsissä. Hoitoa voi saada sairastuessaan toisessa maassa ja toiseen maahan voi matkustaa hoitoon. Sivulla on opastusta hoitokustannuksista, lääkkeistä sekä eri maiden terveydenhoitojärjestelmistä.
Näytä enemmän
Oppaasta löytyy työkaluja potilasturvallisuuden kehittämistyöhön, tietoa lainsäädännöstä, tilastoja, riskien välttämiseen, opastusta henkilöstön kehittämiseen ja käytännön turvallisuustoimiin, kuten infektioiden torjumiseen ja potilaan tukemiseen.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Videosarja potilaan oikeuksia käsittelee potilaan oikeutta sosiaaliturvaan, oikeusturvaa ja itsemäärämisoikeutta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Oppaaseen on koottu tietoa pitkäaikaissairaiden ja vammaisten henkilöiden sekä ikääntyneiden henkilöiden sosiaaliturvasta ja palveluista. Tavoitteena on tarjota yhdestä paikasta selkeää ja ajantasaista tietoa sosiaaliturvasta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tietopaketti koronarokotteista, niiden soveltuvuudesta ja tehosta, rokotetutkimuksesta sekä rokotusjärjestyksestä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille suunnatut sähköiset käsikirjat toimivat tukena työssään. Käsikirjoja ovat: lastenneuvolakäsikirja, lastensuojelun käsikirja, matkailijan terveysopas ja vammaispalvelujen käsikirja.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sosiaali- ja terveysministeriön kokonaisuuteen on koottu tiedot tuista ja tukipalveluista, joita on tarjolla ikääntyneille. Näitä ovat kuntoutus, palvelutarpeiden arviointi, veteraanipalvelut, asumispalvelut, kotipalvelut, laitoshoito, omaishoito sekä tietopaketit muistisairauksista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sosiaalibarometri käsittelee eriarvoistumista sekä vaikeimmassa tilanteessa oleville ihmisille keskeistä perusturvaa ja perustoimeentulotukea, osatyökykyisten tukemista ja keinoja kohentaa työllisyyttä. Lisäksi kuvataan sote-palvelujen uudistamista ja kuntoutusta. Sivistollla voi tutustua Sosiaalibarometrin keskeisiin sisältöihin tai ladata julkaisun kokonaan luettavaksi.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kuvaa suomalaisen kouluterveydenhuollon järjestelmää ja tehtäviä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Ylen analyysi Suomen kuntien elinvoimasta, taloudesta, terveydestä ja ilmapiiristä. Kuntatutkassa voi myös vertailla kunnan vointia vertailemalla sitä naapurikuntiin.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran julkaisema kirja sisältää yhdeksän tutkimusartikkelia, joissa tarkastellaan sosiaalista vuorovaikutusta kolmessa erityyppisessä ammatillisessa ympäristössä: sosiaali- ja terveydenhuollossa, koulutuksessa ja asiantuntijaorganisaatiossa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivut esittelevät sen tutkimus- ja julkaisutoimintaa, projekteja sekä organisaation.
Näytä enemmän
Ikääntyneiden ravitsemus käsittelee ikääntyneiden ruokatottumuksia, ongelmia siinä sekä ravitsemuksessa, ravinnon monipuolisuutta sekä ikääntyneiden ravitsemussuosituksia, aliravitsemusta sekä ikääntyneiden laihdutusta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Koulun terveyskirjastoon on koottu nuorten terveyteen ja elämäntaitoihin liittyvää tietoa. Sieltä löytyy artikkeleita, tietokirjoja, videoita, tehtäviä ja testejä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottamaa vanhuspalveluiden tutkimusta, materiaalia ikääntyneiden hyvinvointiin, kotona asumisen tukemiseen sekä elämän loppuvaiheen hoitoon.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Työterveydenhuollon erikoislääkärikoulutus on Työterveyslaitoksen ja usean yliopiston yhdessä toteuttama hanke, jossa kehttiiää työterveyden koulutusta
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Syöpäjärjestöjen julkaisemalla sivulla kerrotaan syöpätaudeista, hoidosta, kuntoutuksesta sekä vertaistuesta. Palvelusta löytyy yhteystietoja ja neuvontaa sekä sairastuneiden ja heidän omaistensa kokemuksia.
Näytä enemmän
Kanta tuottaa sosiaali- ja terveydenhuollon digitaalisia palveluja kansalaisten sekä sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoiden käyttöön. Kanta-palveluihin lukeutuvat sähköinen resepti, lääketietokanta omien tietojen katselu Omakanta sekä potilastiedon arkisto, vanhojen potilastietojen arkistointi, sosiaalihuollon asiakastiedon arkisto, terveydenhuollon todistusten välitys. Sivuilta löytyy tietoa kansalaisille mm. potilaan oikeuksista sekä mm. tilastoja palveluista.
Näytä enemmän
Suomen lääkäriliiton julkaisemassa Suomen Lääkärilehdessä on erikseen Potilaan lääkärilehti. Siihen on kerätty tietoa yleisistä sairauksista ja niiden hoitotavoista selkeässä muodossa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Neuvottelukunta käsittelee periaatteelliselta kannalta terveydenhuoltoon ja potilaan asemaan liittyviä eettisiä kysymyksiä. Neuvottelukunta toimii asiantuntija-apuna terveydenhuoltoa ja sitä koskevaa lainsäädäntöä kehitettäessä, kerää ja välittää tietoa terveydenhuollon eettisistä kysymyksistä ja kansainvälisestä terveydenhuoltoa koskevasta eettisestä keskustelusta, terveydenhuollon ja terveydenhuollon teknologian kehityksestä ja sen liittymisestä eettisiin kysymyksiin (Asetus terveydenhuollon eettisestä neuvottelukunnasta 494/1998).
Näytä enemmän
Observatorio on tuottanut mm. kuvaukset Euroopan maiden terveydenhuollon järjestelmistä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
EU:n kansanterveysportaali tarjoaa tietoa terveyteen liittyvistä asioista ja EU:n kansanterveystoimista ja ohjelmista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän