Surun kohdatessa
Läheisen poismeno on aina järkytys. Monta asiaa on hoidettavana, muistettavaa on paljon ja on vaikea hahmottaa, miten asiat hoidetaan. Tähän pakettiin on koottu ohjesivuja siitä, mitä tulee muistaa, tietoa perunkirjoituksesta sekä vinkkisivuja surumusiikista ja muistovärssyistä.
Asiakirjamalleja, perunkirjoitusoppaita sekä muistovärssyjä kannattaa tutkia myös kirjoista. Useimmista kirjastoista löytyvät esimerkiksi seuraavat teokset:
Asiakirjamallit, Petri Järvensivu - Jussi Kalliala - Pekka Kolppanen - Kalle Kyläkallio - Mari Lampenius - Heikki Uotila. Alma Talent 2018 (up) ja Juridiset asiakirjamallit, Mikko Erkkilä - Johanna Ojala - Päivi Räike. Edita 2010 (3., uudistettu painos).
Perunkirjoitusohjeita on teoksissa Aarnio, Aulis: Perunkirjoitusopas, (6.uud.p., 2000) ja Puronen, Pertti: Näin teen perukirjan, (5.uud.p., 2013).
Muistovärssyjä löytyy värssykirjoista ja runoteoksista. Tässä muutama: Parhaimmat värssyt : lauselmia iloon ja suruun, Sanoista kauneimmat : onnitteluja, tervehdyksiä, toivotuksia, Sanat kultaa : säkeitä iloon ja suruun, Elämäsi matkalle : ajatuksia arkeen ja juhlaan, iloon ja suruun, Aika on jäähyväisten : lohdutuksen sanoja suruun, Ei turhaa tummat päivät / toimittanut Aino Räty-Hämäläinen.
päivitetty: 10/03/2021