Muovi on näyttänyt toisenkin puolensa. Kätevä joka paikan materiaali kuormittaa ympäristöä ja sitä löytyy meristä ja niissä elävien vatsoista. Kokoelmassa on tietoa muovin käytöstä, kierrätyksestä sekä ympäristönsuojelusta.
Julkaisu tarjoaa tietoa merten roskaantumisesta, muoveista, mikromuoveista ja niihin liittyvistä haitallisista aineista. Merten roskaantumista käsitellään laajemmin globaalista näkökulmasta, mutta myös Itämeren tilanne huomioidaan.
Kierrätys.infosta voi etsiä erityyppisille jätteille sopivan kierrätyspisteen. Haun voi tehdä alueen tai tarkan osoitteen perusteella. Sivuilta löytyy myös lajitteluohjeita ja tietoa jätteiden käsittelystä ja hyödyntämisestä.
Jäteopas on sovellus, jonka voi ladata mobiililaitteeseen tai käyttää selaimessa HSY:n sivulla. Kirjoittamalla roskan nimen, saa selville, mihin jätteeseen se kuuluu.
Ympäristöhallinnon katsaukset vesien, maaperän ja ilman tilasta Suomessa sekä ilmastonmuutoksen, happamoitumisen, otsonikadon, rehevöitymisen, kemikaalien ja jätteiden vaikutusta ympäristön tilaan.
Ympäristökeskuksen tiivis tietopaketti siitä, mitä mikromuovit ovat ja miten ne vaikuttavat ympäristöön. Julkaisussa on myös esitetty keinoja ja suosituksia mikromuovien vähentämiseksi. Julkaisu on joulukuulta 2017.
Muovitiekarttaan on koottu toimia, joilla voidaan vähentää muoveista aiheutuvia haittoja, välttää turhaa kulutusta, tehostaa muovien kierrätystä ja löytää korvaavia ratkaisuja.
Kirja tutustuttaa veden kiertoon luonnossa, vedenalaisiin eliöyhteisöihin ja siihen, kuinka ihmisen toiminta vaikuttaa järviin ja jokiin. Se tarjoaa myös tietoa ja neuvoja oman lähivesistönsä puolesta toimiville.
WWF seuraa merten muoviroskan määrä ja yrittää ehkäistä sen kertymistä. Täällä voi vertailla muovien elinkaaria: tupakan tumppi - yleisin muoviroska - säilyy 5 vuotta, muovihammasharja 500 vuotta. Ohjeita, miten itse voi vähentää muoviroskan määrää ja tietoa siitä, mitä WWF tekee.
Euroopan parlamentin tietopaketti merten muovisaasteista: mitä meristä löytyy, kuinka paljon, miten saasteet vaikuttavat merten elämään. Lisäksi sivulla on ohjeita ja sääntöjä, joilla pyritään parantamaan tilannetta.
Ocean cleanup -projektissa tähtäin on siivota jätelauttoja saastuineista meristä. Yli viisi triljoonaa muovikappaletta saastuttaa meriä ja virtaukset ovat keränneet viisi suurta jätelauttaa valtameriin. Ocean cleanup esittelee teknologiaa ja suunnitelmaa jätteiden keräämiseksi.
Muovijätteet tuottavat kasvihuonekaasuja. Artikkelissa kuvataan, miten kasvihuonekaasut syntyvät muovista, miten paljon ja miten pitkään niitä syntyy ja mitkä niiden vaikutukset ympäristöön, ilmaan ja ilmakehään ovat..