Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen laatimassa oppimateriaalissa esitellään tulevaisuudentutkimuksen perusteet, filosofiset perusteet, menetelmät ja käsitteet.
Tulevaisuusvaliokunnan sivulla ovat mm. jäsenet, ajankohtaiset uutiset, vireillä olevat lainsäädäntöasiat, vireillä olevat EU-asiat, Teknologian arviointi -julkaisut sekä muut valiokunnan julkaisut.
Kahdeksan projektia, jotka linjaavat Aalto-yliopiston opiskelijoiden suhdetta mahdollisiin tulevaisuuksiin. Näyttely esittelee muutoksia ja innovaatioita, joissa otetaan huomioon sekä kuluttajien että ympäristön tarpeet.
Valtioneuvoston kanslian julkaisema sivusto tarjoaa tietoa kestävästä kehityksestä, kestävän kehityksen toimikunnan työstä, Agenda2030:sta ja yhteiskuntasitoumuksesta.
Pelin aiheena on ilmastonmuutos ja siinä seikkaillaan oikeassa kaupunkiympäristössä Helsingissä, Espoossa, Tampereella ja Vantaalla. Peli soveltuu koulujen oppimateriaaliksi. Peli toimii mobiililaitteilla ja suositusikäraja on 12 vuotta.
Sitran työpajamenetelmä tarjoaa työkaluja tulevaisuuksien kuvitteluun ja rakentamiseen. Noin kolmen tunnin mittainen työpaja soveltuu erikokoisille ryhmille ja sen voi toteuttaa verkossa tai kasvotusten. Sivuilla on lyhyitä videoita ja kuunnelmia, jotka johdattavat kuhunkin teemaan ja sisältävät kuvauksia erilaisista tulevaisuuksista. Mukana on käsikirja työpajan vetäjälle.
Allegra Lab Helsingin raportissa tarkastellaan arvojen ja ideaalien syntyä ja niiden yhteiskunnallista roolia, ihmisoikeuksia ja päätöksentekoa sekä kansalaisaktivismia ja ilmastonmuutosta erilaisten tapausesimerkkien kautta.
Kansainvälisen luontopaneeli IPBES:n julkaisema laaja raportti maailman luonnon tilasta ja monimuotoisuuden köyhtymisestä. Siinä ennustetaan vaihtoehtoisia tulevaisuudennäkymiä seuraaville vuosikymmenille.