Runebergin päivä

Runebergin päivänä juhlimme runoilijaa, Vänrikki Stoolin tarinan, Hirvenhiihtäjien kirjoittajaa ja Maamme-laulun sanoittajaa. Myös runoilijan puoliso Fredrika Runeberg oli kirjoittaja, kirjailija ja yhteiskunnallisesti aktiivinen henkilö. Juhlakahveilla nautitaan ihana leivos, joka löytyy myös Fredrikan keittokirjasta, vaikka saattaa ollakin aluperin porvoolaisen kondiittori Lars Asteniuksen käsialaa. Kuva F. Tilgman, Helsingfors, SLS.

päivitetty: 26/05/2020
SLS:n kokonaisuudesta Johan Ludvig Runebergin elämäkertatietoa sekä runoja suomennettuina. Listassa ovat muiden muassa Maamme, Porilaisten marssi, Sotilaspoika, Lähteellä, Uni, Joutuin kevät rientää, Saarijärven Paavo sekä virsi Mä silmät luon ylös taivaaseen ja lentäviä lauseita Vänrikki Stoolin tarinoista. Lista runoista löytyy klikkaamalla etusivun alareunasta linkkiä Lisää runoja.
Sivuston kieli: 
http://www2.sls.fi/runeberg/docs/fin/main.html

Näytä enemmän
Vänrikki Stoolin tarinat: teksti ja selityksiä. Suomennos Paavo Cajander.
Sivuston kieli: 
http://www.gutenberg.org/cache/epub/12688/pg12688.txt

Näytä enemmän
På sidorna finns bl.a. en kort personhistoria, presentation av författarskapet och samhällsengagemang samt bildgalleri. Dessutom ingår självbiografin Min pennas saga i pdf-format.
Sivuston kieli: 
http://www2.sls.fi/FredrikaRuneberg/index.htm

Näytä enemmän
Kansallisbiografia-verkkojulkaisussa on lähes 6 500 suomalaista pienoiselämäkertaa tuhannen vuoden ajalta. Tietoihin sisältyvät perhetiedot, tiedot henkilön koulutuksesta ja urasta, teoksista ja tuotannosta sekä julkisista muotokuvista ja muistomerkeistä. Myös lähdekirjallisuutta on koottu elämäkertatietojen päätteeksi.
Sivuston kieli: 
https://www.kansallisbiografia.fi/kansallisbiografia

Näytä enemmän
Pietarsaaressa järjestettävän kirjallisuustapahtuman Runeberginviikon tapahtumat, yhteystiedot ja esiintyjät.
Sivuston kieli: 
https://runebergsveckan.fi/fi/

Näytä enemmän
Kissa kirjoittaa leivontaharrastuksestaan muidenkin iloksi. Kinuskikissan sivusto on kehittynyt blogista leipojien yhteisöksi. Se sisältää makeiden ja suolaisten leivonnaisten ohjeita kuvineen sekä keskustelua ja ongelmien ratkomista.
Sivuston kieli: 
http://www.kinuskikissa.fi

Näytä enemmän
Sivuilla tietoa Myllyn Paras Oy:stä sekä yhtiön tuotteista. Terveyspalstat, ravintosisällöt ja erityisruokavaliot. Yhtiön tuotevalikoimaan liittyviä reseptejä, joita voi lähettää sähköpostitse ystävilleen.
http://www.myllynparas.fi

Näytä enemmän