Runebergin päivä

Runebergin päivänä juhlimme runoilijaa, Vänrikki Stoolin tarinan, Hirvenhiihtäjien kirjoittajaa ja Maamme-laulun sanoittajaa. Myös runoilijan puoliso Fredrika Runeberg oli kirjoittaja, kirjailija ja yhteiskunnallisesti aktiivinen henkilö. Juhlakahveilla nautitaan ihana leivos, jonka ohje löytyy uusien reseptikokoelmien lisäksi myös Fredrikan keittokirjasta (Runeberg, Fredrika, Reseptikirja. Porvoon museo 2003). Fredrikan ohje lienee ainakin lähinnä alkuperäistä, vaikka itse leivos saattaa ollakin aluperin porvoolaisen kondiittori Lars Asteniuksen käsialaa. Kuva F. Tilgman, Helsingfors, SLS.

päivitetty: 05/02/2021
Vänrikki Stoolin tarinat: teksti ja selityksiä. Suomennos Paavo Cajander.
Sivuston kieli: 
https://www.gutenberg.org/cache/epub/12688/pg12688.txt

Näytä enemmän
Project Gutebergin kokotekstiaineistosta löytyvät Johan Ludvig Runebergin teokset, mm. Hirvenhiihtäjät, Fjalar Kuningas, Hanna, Vänrikki Stoolin tarinat, Lyyrillisiä runoelmia 1-2 sekä ruotsiksi kootut teokset, Samlade arbeten 1-2.
Sivuston kieli: 
https://www.gutenberg.org/ebooks/search/?query=johan+ludvig+runeberg&submit_search=Go%21&sort_order=...

Näytä enemmän
Kansallsibiografian artikkelissa kuvataan Fredrika Runbergin elämää kirjailijana ja naisasian puolestapuhujana kuuluisan puolison J. L. Runebergin rinnalla.
Sivuston kieli: 
https://kansallisbiografia.fi/kansallisbiografia/henkilo/2845

Näytä enemmän
Kansallisbiografia-verkkojulkaisussa on lähes 6 500 suomalaista pienoiselämäkertaa tuhannen vuoden ajalta. Tietoihin sisältyvät perhetiedot, tiedot henkilön koulutuksesta ja urasta, teoksista ja tuotannosta sekä julkisista muotokuvista ja muistomerkeistä. Myös lähdekirjallisuutta on koottu elämäkertatietojen päätteeksi.
Sivuston kieli: 
https://www.kansallisbiografia.fi/kansallisbiografia

Näytä enemmän
Pietarsaaressa järjestettävän kirjallisuustapahtuman Runeberginviikon tapahtumat, yhteystiedot ja esiintyjät.
Sivuston kieli: 
https://runebergsveckan.fi/fi/

Näytä enemmän
Kissa kirjoittaa leivontaharrastuksestaan muidenkin iloksi. Kinuskikissan sivusto on kehittynyt blogista leipojien yhteisöksi. Se sisältää makeiden ja suolaisten leivonnaisten ohjeita kuvineen sekä keskustelua ja ongelmien ratkomista.
Sivuston kieli: 
https://www.kinuskikissa.fi/

Näytä enemmän