29 osumaa haulle. Näytetään 1 - 29 tulosta.
Vuonna 1926 perustettu Historian Ystäväin Liitto edistää kotimaisen ja yleisen historian tutkimista, herättää kansalaisissa historian harrastusta ja levittää historiallista katsomustapaa.
Sivuston kieli: 
https://www.historianyst.fi/

Näytä enemmän
Suomen humanistiverkko sisältää dokumentteja, tietoa historian tutkimuksesta, opetuksesta ja seuroista sekä linkkejä arkistojen, kirjastojen ja museoiden sivuille historian, median, perinteen ja taiteen aloilta.
https://agricolaverkko.fi/

Näytä enemmän
Agricolan uutiset ja keskustelu seuraa humanistista tutkimusta, erityisesti historiantutkimusta.
Sivuston kieli: 
https://agricolaverkko.fi/keskustelu/

Näytä enemmän
Vuodesta 2001 ilmestynyt historia-alan verkkolehti. Erittäin laajat historia- ja elokuvalinkkien luettelot. Ennen ja nyt -lehteä tehdään läheisessä yhteistyössä toisen historia-alan verkkolehden Agricolan Tietosanomien kanssa.
Sivuston kieli: 
https://journal.fi/ennenjanyt

Näytä enemmän
Historiallinen Yhdistys toimii pitämällä kokouksia, järjestämällä esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia, organisoimalla opintotoimintaa, toimittamalla julkaisuja, sekä edistämällä historiantutkimuksen asiaa. Yhdistys on perustettu vuonna 1890.
Sivuston kieli: 
http://historiallinenyhdistys.fi/

Näytä enemmän
Sivustolle on kerätty digitaalisessa muodossa olevia dokumentteja historian, lakitieteen, taloustieteen, diplomatian ja hallinnon aloilta. Dokumentteihin on myös linkitetty tekstejä, jotka liittyvät kyseiseen dokumenttiin erityisesti silloin, kun kyseinen asia mainitaan itse dokumentissa. Dokumentteja on ajalta ennen ajanlaskumme alkua aina viime vuosiin saakka. Sivuilta löytyvät niin Hammurabin lakitekstit kuin Magna Charta, Bill of Rights ja Amerikan itsenäisyysjulistus. Dokumenttien kieli on englanti.
Sivuston kieli: 
https://avalon.law.yale.edu/default.asp

Näytä enemmän
Turkulaisen historian tutkijoiden, opettajien, opiskelijoiden ja harrastajien yhdistyksen sivuilla on tietoa toiminnasta, uutisia, jäsenkirjeet vuodesta 2000, yhdistyksen julkaisujen esittelyt sekä digitoituna Turun historiaa käsitteleviä artikkeleita.
Sivuston kieli: 
https://thy.fi

Näytä enemmän
Yhdistys on perustettu 1914 ja julkaisee mm. lehteä Historisk Tidskrift för Finland.
Sivuston kieli: 
https://historiskaforeningen.fi/

Näytä enemmän
Valikoima Suomen historian tapahtumia käsittelevistä verkossaa olevista asiakirjoista n. vuodesta 1200.
Sivuston kieli: 
https://histdoc.net/historia/historia.html

Näytä enemmän
Muinaisen Lähi-Idän tutkimukseen ja opiskeluun liittyvää aineistoa.
Sivuston kieli: 
https://etana.org/home

Näytä enemmän
Oppaassa neuvotaan, miten kotiseutukirjan aineistoa kerätään ja muokataan, mitä kuvamateriaalin käsittelyyn kuuluu sekä miten kirja kirjoitetaan ja toimitetaan. Opas perehdyttää nimistötutkimukseen, karttoihin tutkimuksen välineenä, antaa vinkkejä sukututkimukseen, internetin ja lähteiden käyttöön sekä markkinointiin. Lisäksi kerrotaan, kuinka kotiseutukirjallisuutta tuotetaan, painatetaan tai kuinka siitä tehdään nettiversio.
Sivuston kieli: 
https://kotiseutuliitto-yhdistysavain-fi.directo.fi/

Näytä enemmän
Kansallisarkiston kehittämä tietokanta ja verkkopalvelu Suomen keskiaikaa koskevista asiakirjoista. Diplomatarium Fennicumin lähtökohtana on ollut valtionarkistonhoitaja Reinhold Hausenin toimittama teossarja Finlands medeltidsurkunder (FMU) sekä Åbo Domkyrkas Svartbok (Turun tuomiokirkon Musta kirja).
Sivuston kieli: 
http://df.narc.fi/

Näytä enemmän
SKS:n julkaisema Suomen keskiajan ja 1500-luvun käsikirjoitusten digitaalinen kirjasto sisältää tekstejä hallinnon, juridiikan, liturgian, historian ja teologian aloilta. Palvelussa voi selata käsikirjoituksia korkealaatuisina kuvina sekä tutustua käsikirjoituksiin ja niiden historiaan kuvailutietojen avulla.
Sivuston kieli: 
https://www.codicesfennici.fi/

Näytä enemmän
The Viking Society for Northern Research on julkaissut vapaasti verkossa viikinkitutkimukseen liittyviä kirjoja ja kausijulkaisuja sekä saagoja ja kansanrunoutta.
Sivuston kieli: 
http://vsnrweb-publications.org.uk/

Näytä enemmän
Turun yliopiston kolmivuotinen projekti, jossa tutkitaan Suomen ja sen lähialueiden varhaishistoriaa ja keskiaikaa koskevaa näennäistiedettä. Sivuilla voi tutustua tutkimusryhmän julkaisuihin.
Sivuston kieli: 
https://sites.utu.fi/pseudohistoria/

Näytä enemmän
Kurssilla tutustutaan kuudesta näkökulmasta Rooman valtakunnan ja roomalaisten elämän ominaispiirteisiin. Samalla selviää, miten antiikin Rooman perintö näkyy edelleen elämässämme. Kurssilla perehdytään myös lähteisiin ja menetelmiin, joiden avulla tutkijat ovat selvittäneet antiikin Rooman historiaa.
Sivuston kieli: 
https://antiikin-rooma.learnworlds.com/

Näytä enemmän
Uhkakuvan anatomia -podcastsarjassa analysoidaan Suomen sisäisen turvallisuuden haasteita eri aikakausina. Sarjassaan keskustelevat alan johtavat tutkijat. Sarjan toimittaja on valtiotieteiden tohtori Jukka Pesu.
Sivuston kieli: 
https://soundcloud.com/turun-yliopisto/sets/uhkakuvien-anatomia

Näytä enemmän
Lotta Vuorion Menneisyyden jäljillä -podcast tutkii historiaa ja sen ilmiöitä ympärillämme.
Sivuston kieli: 
https://www.podplay.com/fi-fi/podcasts/menneisyyden-jaljilla-223096

Näytä enemmän
Tiedettä ja sirkushuveja -podcast keskittyy antiikin ja keskiajan ilmiöiden analyysiin.
Sivuston kieli: 
https://research.tuni.fi/trivium-fi/podcast/

Näytä enemmän
Sivusto tarjoaa tietoa, aineistoja ja näkökulmia menneeseen lapsuuteen ja lapsuuden historialliseen tutkimukseen. Sivustolla on artikkeleita, valokuvia ja tarinoita eri vuosikymmeniltä. Sivuston tekemiseen voi osallistua kirjoittamalla omista lapsuuden kasvuympäristöistä, leikeistä, ystävistä ym.
Sivuston kieli: 
https://www.lapsuudenhistoriaa.fi/

Näytä enemmän
Harvardin yliopiston tuottama verkkopalvelu kokoaa yhteen tiedonlähteitä Neuvostoliiton historian tutkimukseen. Suurin osa aineistoista on vapaasti saatavilla. Palvelun kautta löytyy myös yli 200 linkkiä entisen Neuvostoliiton alueen eri arkistoihin.
Sivuston kieli: 
https://dccollection.share.library.harvard.edu/

Näytä enemmän
Lähihistorian tutkimuksen seuran julkaisu sisältää tutkimusartikkeleita, esseitä, puheenvuoroja ja muita kirjoituksia historian ja lähitieteiden aloilta.
Sivuston kieli: 
https://lahihistoria.journal.fi/?acceptCookies=1

Näytä enemmän
Yle Areenan Elävä historia -audiosarja vie matkalle menneisyyden ihmisten tarinoihin aina muinaisesta Egyptistä Suomen lähihistoriaan. Sarja purkaa myyttejä ja lisää tutkimukseen perustuvan historiatiedon tuntemusta.
Sivuston kieli: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-64771970

Näytä enemmän
Kerran vuodessa ilmestyvä Väki Voimakas julkaisee tieteellisiä artikkeleita, jotka liittyvät työväestön, työväenliikkeen ja työelämän historiaan ja perinteeseen.
Sivuston kieli: 
https://journal.fi/vakivoimakas/index

Näytä enemmän