33 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Otakantaa.fi on keskustelufoorumi, jossa kansalaiset voivat olla mukana keskustelemassa valtionhallinnon kehittämiseen liittyvistä asioista.
Näytä enemmän
Oikeusministeriön vaalisivuille on koottu tietoa vaaleista, kansanäänestyksistä, puolueista, vaalirahoituksesta sekä kansalaisten osallistumisesta yleensä. Sivuilla julkaistaan myös vaalien tulostiedot ja muuta vaaleihin liittyvää tilastotietoa.
Näytä enemmän
Nuorteneduskunta.fi -sivustolta saa perustiedot eduskunnan toiminnasta, lainsäädäntöprosessista ja suomalaisesta demokratiasta. Sivut toimivat myös koulujen parlamenttikerhojen tukikohtana ja aineistopankkina.
Näytä enemmän
Eduskunnan tehtävien esittely selkokielellä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Kuntalaisaloite.fi-verkkopalvelussa voi tehdä palvelussa mukana oleville kunnille kuntalaisaloitteita sekä kannattaa ja seurata muiden tekemiä aloitteita.
Näytä enemmän
Open Society Publications sisältää tutkimuksia mediasta, journalismista ja sanavapaudesta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Oikeusministeriö on koonnut Demokratia.fi-sivustoon väylät vaikuttamisen verkkopalveluihin. Sivulla on myös tiedotteita sekä puheita.
Näytä enemmän
Kirjastoseuran teettämässä raportissa analysoidaan kirjaston taloudellista vaikuttavuutta. Raportti kuvaa, kuinka monin tavoin ja moninkertaisena kirjastoon panostettu raha hyödyttää yhteiskuntaa. Samalla avataan kirjaston vaikutusta ihmisen elämään, mahdollisuuksiin tiedonsaantiin sekä tasa-arvoon.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn raportti sisältää taloustieteen nobelistin, professori Bengt Holmströmin haastattelun, jossa pohditaan populismin olemusta ja syntyä. Valtiotieteiden maisteri, tohtorikoulutettava Juha Ylisalo käsittelee artikkelissaan tällä vuosituhannella aikuistuneiden demokratia-asenteita. Muita kirjoittajia ovat Fareed Zakaria, Ilkka Haavisto, Matti Apunen ja Francis Fukuyama.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Oppimateriaali tarjoaa tietoa kansalaisyhteiskunnasta ja vaikuttamisesta, vaaleista ja suomalaisista puolueista sekä mediasta ja sen vaikutusvallasta. Aineisto on kuunneltavissa ja sisällön vaatimustason voi valita.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Eduskunnan julkaisema teos perehdyttää Suomen valtiolliseen kehitykseen ruotsinvallan, autonomian ja itsenäisyyden ajalla. Myös tulevaisuuden näkymiä pohditaan. Teos sopii historian ja yhteiskuntaopin opetukseen sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille. Osa teksteistä on kuunneltavissa podcasteina.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Nuorten vaalikoneessa keskitytään vaaleissa erityisesti nuoria kiinnostaviin teemoihin.
Näytä enemmän
Opas tarjoaa tietoa muun muassa työmarkkinoista, verotuksesta ja tulonjaosta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Valtioneuvoston eli valtion hallituksen tehtävä ja rakenne esitellään tässä osassa Valtioneuvoston sivuja. Hallituksen muodostaminen kuvaillaan, pääministerin tehtävä, ministerivaliokuntien ja -työryhmien tehtävät sekä hallituksen neuvottelut kuvaillaan. Tietoa löytyy myös EU-asioiden käsittelystä sekä hallituksen ja eduskunnan työskentelystä. Sivuilla on myös historiaa sekä hallituksen ja ministerit vuodesta 1917.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Valtioneuvoston julkaisemassa videossa kuvataan kahdessa minuutissa vaihe vaiheelta, kuinka Suomeen muodostetaan hallitus.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Nuorten eduskunta -sivun selkeä ja havainnollinen paketti siitä, kuinka lakeja säädetään Suomessa. Klikkaa auki vaihe vaiheelta.
Näytä enemmän
Nuorten eduskunnan Demokratian polku -kokonaisuudessa kuvataan Suomen edustuksellisen kansanvallan kehittymistä Porvoon valtiopäivistä nykyaikaan lyhytelokuvilla.
Näytä enemmän
Euroopan unionin oppisoppi tarjoaa materiaaleja Euroopan unionin oikeuksien ja toiminnan opettamiseksi. Materiaalit on jaoteltu ikäryhmittäin ja aiheen mukaan. Kokonaisuudesta löytyy pelejä, diasarjoja, aikajanoja, kilpailuja sekä tehtäviä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Nuorille suunnatussa oppaassa esitellään erilaisia vaikuttamisen ja osallistumisen tapoja ja paikkoja. Oppaassa käsitellään mm. kuluttajavalintoja, sosiaalista mediaa, opiskelijavaikuttamista, vapaaehtoistyötä, äänestämistä jne.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Suomen Rooman-instituutin podcast-sarja tarjoaa tietoa antiikista, mutta myös uusia näkökulmia tämän päivän elämään. Podcastia juontaa tutkijalehtori FT Elina Pyy.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Australian demokratiamuseossa analysoidaan demokratiakäsitettä, demokratian etenemistä maassa sekä esitellään museon kokoelmia. Sen huoneissa voi vierailla ja esineitä voi tarkastella verkossa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Mediakasvatusseuran materiaalipaketti opetuksen tueksi. Mukana on kolme dokumenttielokuvaa, joissa vastataan mm. seuraaviin kysymyksiin: mitä ovat misinformaatio, disinformaatio ja valeuutiset, miten ne vaikuttavat meihin ja mitä vaaroja ne aiheuttavat demokraattisille yhteiskunnille.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Mitkä poliittiset, hallinnolliset ja oikeudelliset piirteet luonnehtivat Ahvenanmaan itsehallintoa? Mitkä ovat toimivan autonomian tunnusmerkit? Jan Sundberg ja Stefan Sjöblom tarkastelevat kirjassaan mm. Ahvenanmaan vaali- ja puoluejärjestelmää, parlamentarismin kehitystä, lainsäädäntövaltaa sekä perustuslaillista valvontaa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Open democracy tutkii yhteiskunnan rakenteita, voimasuhteita ja demokratian toteutumista maailmassa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Digiraati on oikeusministeriön verkkopalvelu, joka tarjoaa mahdollisuuden vuoropuheluun lasten, nuorten ja päättäjien välillä. Digiraadissa kaikki alle 29-vuotiaat voivat osallistua keskusteluun erilaisista ajankohtaisista aiheista ja saada äänensä kuuluviin yhteiskunnallisissa kysymyksissä. Keskustelu käydään kirjallisesti nimimerkeillä, ja sitä ohjaa ja valvoo koulutettu ohjaaja. Raateja voivat järjestää esimerkiksi ministeriöt, kunnat, hyvinvointialueet, muut viranomaiset ja kansalaisjärjestöt.
Näytä enemmän
Verkkoviha-tutkimushankkeessa on tarkasteltu verkkovihan tuottajia ja levittäjiä sekä heidän toimintatapojaan ja motiivejaan. Lisäksi tuotettiin tietoa myös rangaistavan vihapuheen tekijöistä ja heidän verkostoistaan.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Selkeä esitys Suomen eduskunnan ja valtioneuvoston tehtävänjaosta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Julkaisussa on selvitetty, miten teknologinen kehitys on vaikuttanut mediympäristön ja digitaalisen vallan luonteeseen. Lisäksi pohditaan, mitä portinvartijuus tarkoittaa digitaalisella aikakaudella ja mitä se voisi parhaimmillaan yhteiskunnan kannalta olla.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Kansalaisparlamentti on uusi osallistumisen muoto, jolla kehitetään suomalaista demokratiaa, julkista keskustelua ja eduskunnan työskentelyä. Kansalaisparlamentissa suuri joukko kansalaisia kokoontuu kuulemaan asiantuntijalausuntoja ja keskustelemaan yhteiskunnallisista kysymyksistä. Sivuilla kerrotaan parlamentin toiminnasta ja julkaistaan myöhemmin raportteja ja tutkimuksia.
Näytä enemmän
Sitran kansalaiskeskustelukokeilussa suomalaiset pääsevät ottamaan kantaa Suomen suuntaan äänestämällä ratkaisuehdotuksista ja lisäämällä omia ajatuksiaan muiden äänestettäväksi. Kokeilun tarkoituksena on avata keskustelulle tasa-arvoisempi alusta kuin sosiaalinen media.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän