16 osumaa haulle. Näytetään 1 - 16 tulosta.
Suomen Eduskunnan historia -tietopaketti sisältää tietoa Eduskunnan syntyvaiheista, säätyvaltiopäivien vakiintumisen ajasta, Eduskuntauudistuksesta vuonna 1906, Eduskunnasta autonomian aikana sekä Suomen itsenäisyyden aikana. Sivuilla on esitelty tietoa aikakausien poliittisista tapahtumista, ajankuvaa ja sanasto. Historiaan voi myös tutustua videoiden avulla.
Näytä enemmän
Tiedot kaikista entisistä kansanedustajista vuodesta 1907 alkaen.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Nuorteneduskunta.fi -sivustolta saa perustiedot eduskunnan toiminnasta, lainsäädäntöprosessista ja suomalaisesta demokratiasta. Sivut toimivat myös koulujen parlamenttikerhojen tukikohtana ja aineistopankkina.
Näytä enemmän
Naiset saivat Suomessa 110 vuotta sitten täyden äänioikeuden ja vaalikelpoisuuden. Tietopaketissa selvitetään, miten äänioikeusuudistus onnistuttiin toteuttamaan ja miten poliittisen kansalaisuuden myöntäminen näkyi naisten vaalikäyttäytymisessä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Eduskunnan kirjasto on julkaissut verkossa vuonna 1997 painettuna ilmestyneen kirjan Suomen ensimmäisistä naiskansanedustajista. Kirja tarkastelee siirtymistä yksikamariseen eduskuntaan ensimmäisten kansanedustajanaisten kautta. Myös naisten äänioikeuden historiaa esitellään lyhyesti.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Opas tarjoaa tietoa muun muassa työmarkkinoista, verotuksesta ja tulonjaosta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Pro gradu -tutkielmassa seurataan suomalaisen kansanedustaja Alma Jokisen tietä Tampereelta puoluevaikuttajaksi ja kansanedustajaksi ja kansalaissodan jälkeen Neuvosto-Venäjälle pakolaiseksi.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Parlamenttisampo sisältää kaikki eduskunnassa pidetyt lähes miljoona puhetta vuodesta 1907 alkaen. Palvelussa voi hakea, selata ja analysoida täysistunnoissa pidettyjä puheita, kansanedustajia, muita puhujia, ryhmiä ja kokonaisuuksia.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Eduskunnan toimintaa voi seurata verkossa. Lähetyksiä on täysistunnoista, julkisista kuulemisista, avoimista kokouksista sekä seminaareista. Mukana on myös eduskunnan toimintaa kuvaavia videoita.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Valtiosääntöoikeuden emeritusprofessori Mikael Hidénin teos kaikille eduskunnan toiminnasta kiinnostuneille.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Keskustan historia osa 6 käsittelee Suomen politiikassa pitkään vaikuttaneiden Paavo Väyrysen ja Seppo Kääriäisen politiikkaa ja toimintaa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sivusto sisältää kansanedustajien yhteystiedot ja tietoa Eduskunnan ja sen oikeusasiamiehen toiminnasta. Lisäksi sivuilla on tietoa lainsäädäntötoiminnasta, eduskunnan kansainvälisestä toiminnasta, valtiopäiväasiakirjoista sekä linkit Eduskunnan kirjastoon ja EU-asioihin.
Näytä enemmän
Eduskunnan sivuilta löytyvät nykyiset kansanedustajat, heidän tietonsa ja toimensa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Avoimuusrekisterin tavoitteena on parantaa eduskunnan ja ministeriöiden päätöksenteon avoimuutta. Eduskuntaan ja ministeriöihin kohdistuvaa vaikuttamistoimintaa ja sen neuvontaa tekevät voivat rekisteröityä palvelussa. Tavoitteena on parantaa päätöksenteon läpinäkyvyyttä, torjua epäasiallista vaikuttamista sekä vahvistaa kansalaisten luottamusta valtionhallintoon ja demokratiaan.
Näytä enemmän
Eduskunnan kirjaston tietopakettiin on koottu äänestämisen historiaa ja nykykäytäntöjä sekä ohjeita äänestystietojen ja -tulosten etsimiseen. Tietopaketin avulla selviää muun muassa mitä tarkoittavat yksinkertainen enemmistö ja määräenemmistö, miten eduskunnassa äänestetään ja kuinka paljon äänestyksiä on.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Selainpohjainen oppimispeli, jossa pelaaja pelaa kansanedustajalla. Peli on suunnattu erityisesti yläkouluikäisten yhteiskuntaopin opiskeluun, mutta se sopii myös toisen asteen opiskelijoille.
Näytä enemmän