20 osumaa haulle. Näytetään 1 - 20 tulosta.
Lapsille suunnattu sivusto antiikin Kreikan jumalista ja sankaritaruista. Piirroskuvitus, osa tarinoista animoituja. Sivun kautta käytössä myös Illustrated Encyclopedia of Greek Mythology.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Kalenteriin on koottu islamin, juutalaisuuden sekä katolisen, luterilaisen ja ortodoksisen perinteen juhlapyhiä ja merkkipäiviä sekä tietoa niistä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Ylen radio-ohjelmasarjassa keskustellaan mm. Venäjän nykyoloista, liike-elämästä, ruokakulttuurista, undergroundista, sankareista ja myyteistä. Toimittajana Jari Aula.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Suomen Rooman-instituutin podcast-sarja tarjoaa tietoa antiikista, mutta myös uusia näkökulmia tämän päivän elämään. Podcastia juontaa tutkijalehtori FT Elina Pyy.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Yle Areenan radiosarjassa luetaan kungfutselaisuuden suurimmat klassikot sekä otteita oppisuunnan myöhempien kehittäjien kirjoituksista. Johdantojaksoissa keskustellaan mm. kungfutselaisuuden synnystä ja historiasta, sen henkisestä ja yhteiskunnallisesta ympäristöstä sekä sen vaikutuksesta nykypäivän Kiinaan. Sarja sisältää noin 70 luentajaksoa, joiden teemoja asiantuntijat avaavat ja tulkitsevat. Esittelysivulta löytyy sanasto, luettelo henkilöiden nimistä sekä Kiinan ja kungfutselaisuuden lyhyt historia.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Yle Areenan sarjassa luetaan tekstejä juutalaisuuden merkittävistä kirjoista, kuten Vanhasta testamentista ja Talmudista. Jaksot sisältävät myös taustoittavia keskusteluosuuksia, joissa pyhät kirjoitukset asetetaan kulttuuriseen, uskonnolliseen ja historialliseen asiayhteyteen
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Katsomukset.fi sisältää kirjoituksia ja keskustelua uskonnoista, katsomuksista ja uskonnottomuudesta Suomessa. Sivustosta vastaa Helsingin yliopiston uskontotiede, mutta sitä ylläpidetään eri tieteenaloja ja yliopistoja edustavien tutkijoiden kanssa.
Näytä enemmän
Unitube-video käsittelee juutalaisen uskonnon syntyprosessia, asiantuntijana on dosentti Juha Pakkala. Oheen on nostettu muita videoita samasta aiheesta. Niiden joukossa on esityksiä Israelin varhaisesta monarkiasta, israelilaisten vaelluksista, synagogasta, Herodeksesta, hellenismistä ja Jeesuksen ajan Galileasta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Kirjassa käsitellään diskursiiviseen uskonnontutkimuksen teoreettisia perusteita, kartoitetaan diskursiivisia lähestymistapoja ja sovelletaan lähestymistapaa politiikan, henkisyyden ja historian tapaustutkimuksiin. Kirja sopii oppikirjaksi eri alojen uskonto- ja menetelmäkurssille.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Tietoa ortodoksisuudesta ja ortodoksisesta kasvatuksesta ja opetuksesta sekä sanasto.
Näytä enemmän
Kuusiosaisessa sarjassa tutustuaan radiokuuluttaja Jari Aulan kanssa slaavikansojen alkulähteisiin ja ukrainalaisen arjen ja kulttuurin omaleimaisuuteen.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Uskontotuntiunelmia-blogiin on koottu oppimateriaalia uskonnonopetukseen varhaiskasvatuksessa ja alakoulussa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Uskallus-hankkeessa on analysoitu uskontoja, katsomuksia ja osallisuutta eri aikakausina ja näkemyksissä. Hankkeen materiaalit uskonnonvapaudesta, uskonnon tunnustamisesta, uskontolukutaidosta, katsomusten kohtaamisesta sekä osallisuudesta ja oikeudenmukaisuudesta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Suomen Lähetysseuran materiaalipankissa on materiaalia seurakunnille ja lähetystyöhön, mutta myös oppimateriaalia varhaiskasvatuksesta nuorisotyöhön.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
European Jewish Congress on julkaissut oppaan, joka sisältää tietoa juutalaisesta kulttuurista sekä uskonnollisista perinteistä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Opas tarjoaa ohjeita eri uskontokuntiin kuuluvien kohtaamisiin sekä perustietoja seitsemästä Suomessa toimivasta uskonnosta: bahá’í-usko, buddhalaisuus, islam, juutalaisuus, hindulaisuuteen kuuluva Krishna-liike, kristinusko ja Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Toimittaja Jorma Kallenaution ja arkkitehti Aaro Söderlundin radiosarjassa tarkastellaan viikinkiaikaa 700-luvun lopulta 1000-luvun lopulle. Jaksoissa käsitellään viikinkiajan yhteiskuntaa, viikinkien mytologiaa ja uskontoa, kristinuskon tuloa Pohjolaan sekä viikinkiretkiä,
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Tiina Mahlamäen ja Minna Oppaan toimittamassa kirjassa tarkastellaan uushenkisyyttä käsitteenä, ilmiönä ja tutkimuskohteena. Kirjassa pohditaan ilmiön monimuotoisuutta erityisesti 2000-luvun Suomessa ja esitellään tapoja, joilla uushenkisyys näkyy esimerkiksi taiteessa, populaarikulttuurissa ja terveys- ja hyvinvointialalla.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Suomen Lähi-idän instituutin kaikille avoin ja maksuton verkkokurssi tarjoaa keskeiset tiedot islamista. Opettajana toimii yliopistonlehtori, dosentti Ilkka Lindstedt Helsingin yliopistosta. Kurssin aloittamiseksi on luotava käyttäjätunnus.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Raamattuopetus.fi:n on kerätty Kansanlähetysopiston opetusmateriaalia, keskustelutilaisuuksia, saarnoja ja hartauksia vuosien varrelta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän