Elämäkerrat. Muistelmat

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
81 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Suomalaisen kirjallisuuden seuran julkaisema matrikkeli talouselämän vaikuttajista sisältää Ruotsin ja Venäjän vallan ajan neuvosten sekä itsenäisyyden ajan vuorineuvosten pienoiselämäkerrat.
Sivuston kieli: 
https://kansallisbiografia.fi/talousvaikuttajat

Näytä enemmän
Ainolan kotisivuilla kerrotaan Sibeliusten kodista Tuusulanjärven rannalla: arkkitehtuurista, sisustuksesta, pihapiiristä ja taloon liittyvistä Jean Sibeliuksen ja hänen perheensä elämänvaiheista. Sivuilla on myös lyhyt kuvaus Tuusulanjärven taiteilijayhteisöstä.
Sivuston kieli: 
https://www.ainola.fi

Näytä enemmän
Mikael Agricolan nuoruus, matkat ja opiskeluaika Saksassa sekä paluu Suomeen ovat tämän sivuston keskeistä sisältöä. Siinä pohditaan myös, millainen Mikael Agricola olisi nykyaikana,
Sivuston kieli: 
https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/agricolan-matkassa

Näytä enemmän
SKS:n verkkojulkaisussa esitellään lähes 500 keisarillista Venäjää palvellutta suomalaista kenraalia ja amiraalia. Pienoiselämäkerrat käsittävät kohdehenkilöiden henkilö- ja perhetietojen lisäksi tietoja heidän uransa etenemisestä sekä saaduista kunnia- ja ansiomerkeistä. Tietoa voi hakea joko hakulomakkeella tai sukunimen mukaan aakkosittain järjestetystä listasta.
Sivuston kieli: 
https://kansallisbiografia.fi/kenraalit

Näytä enemmän
Sivuille on kerätty keskeinen tieto Antti (Anders) Chydeniuksesta: lyhyt elämäkerta, kuvia, karttoja ja muita dokumentteja sekä tietoa ja sitaatteja Chydeniuksen keskeisestä tuotannosta. Digitaalisen lukuseuran sivuilla on luettavana Antti Chydeniukseen ja hänen aikaansa liittyviä artikkeleita.
Sivuston kieli: 
https://www.chydenius.net/

Näytä enemmän
Urho Kekkosen artikkeleita, kirjeitä ja teoksia. Tietokannassa on linkit kokotekstimuodossa käytettävissä olevaan materiaaliin.
Sivuston kieli: 
https://www.doria.fi/handle/10024/7353

Näytä enemmän
Verkkonäyttelyssä esitellään suomalaisia tiedenaisia ja heidän työtään. Sivuilla kerrotaan myös naisen asemasta suomalaisessa tiedemaailmassa yleisemminkin. Tiedenaisia voi etsiä aakkosellisesta luettelosta, tieteenaloittain ja aikakausittain. Runsaasti kirjallisuusviitteitä.
Sivuston kieli: 
https://www.mv.helsinki.fi/home/eisaksso/tiedenaiset/

Näytä enemmän
Verkkonäyttely kertoo Alexander Suvorovin elämästä ja vaiheista sotapäällikkönä. Suvorovin Pietarin suojaksi rakennuttamasta linnoitusjärjestelmästä ja sotakanavista löytyy erillinen tietopaketti.
Sivuston kieli: 
http://www3.lappeenranta.fi/museot/verkkonayttelyt/Suvorov/index.html

Näytä enemmän
Perinnesäätiön sivut tarjoavat tietoa Mannerheimin elämästä, säätiön tapahtumista ja tehtävistä, kuten sotahistorian tutkimuksen tukemisesta.
Sivuston kieli: 
http://www.mannerheiminperinnesaatio.fi

Näytä enemmän
Sivut sisältävät kuvauksen Mannerheim-museon toiminnasta, näyttelyitä, tietoa Mannerheimista ja valokuvia. Lisäksi museo on koonnut sivustoonsa linkkejä samankaltaisille sivuille.
Sivuston kieli: 
https://www.mannerheim-museo.fi/

Näytä enemmän
Sivuilla kerrotaan Lönnrotin runonkeruumatkoista Kainuussa ja hänen elämästään Kajaanin piirilääkärinä sekä Kalevalan syntyprosessista.
Sivuston kieli: 
https://asp.juminkeko.fi/lonnrot/

Näytä enemmän
Tampereella sijaitsevan Lenin-museon kuvaus ja sen toiminta. Leninin elämä ja erikoisesti hänen suhteensa Suomeen. Luettavissa myös joitakin Leninin kirjoituksia.
Sivuston kieli: 
https://www.lenin.fi/

Näytä enemmän
Henkilökohtaisen historian tallentamiseen kannustavan yhdistyksen ja sen julkaiseman Elämäntarina-lehden esittely. Tietoa elämäntarinoiden arvostelupalvelusta ja muusta toiminnasta.
Sivuston kieli: 
https://elamantarinayhdistys.wordpress.com/

Näytä enemmän
Lina Rislachin päiväkirjat -sivustossa on julkaistu Lina Rislachin päiväkirjojen teksti vuosilta 1852-1853 kokonaisuudessaan. Lisäksi sivustossa kerrotaan nuorena kuolleen Lina Rislachin taustasta ja hänen elämästään.
Sivuston kieli: 
https://digi.kirjastot.fi/collections/show/217

Näytä enemmän
Uno Cygnaeuksen ja Wolmar Schildtin juhlavuoden verkkonäyttelyssä voi tutustua merkkihenkilöiden elämäntyöhön. Näyttelyn keskeinen sisältö on Unon ja Wolmarin välinen kuviteltu keskustelu. Näyttelystä on myös kuunneltava versio.
Sivuston kieli: 
http://unojawolmar200.jyu.fi/10_kevat.htm

Näytä enemmän
Helsingin yliopistomuseon näyttelyjulkaisu kertoo Suomen ensimmäisistä naislääkäreistä ja vaikeuksista, joita he kohtasivat opintiellä, työelämässä ja arjessa 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa.
Sivuston kieli: 
https://www.helsinki.fi/assets/drupal/2022-12/HYM_Hameiden%20hidastamat.pdf

Näytä enemmän
Kokoomusbiografia sisältää täydentyvän kokoelman pienoiselämäkertoja kokoomusvaikuttajista Suomalaisen puolueen ajoista tähän päivään.
Sivuston kieli: 
http://arkisto.kokoomus.net/kokoomusbiografia/

Näytä enemmän
Artikkeli geologi Matti Sauramon tutkimusretkestä Itä-Karjalan Äänislinnaan asemasotavaiheessa vuonna 1942 kertoo kiinnostavasti sekä alueesta että sota-ajasta. Sen aineistona ovat Sauramon omat muistiinpanot retkestä. Artikkeli löytyy Geologi-lehdestä 64 (2012).
Sivuston kieli: 
https://www.geologinenseura.fi/fi/geologi-lehti/2-2012

Näytä enemmän
Suomen Sotahistoriallinen Seura on julkaissut kaikki Kansa taisteli -lehden numerot verkossa. Lehti ilmestyi vuosina 1957-1986 Sotamuisto-yhdistyksen julkaisemana. Sivustolla voi lukea myös aiemmin julkaisemattomia kirjoituksia, jotka eivät mahtuneet lehteen.
Sivuston kieli: 
http://kansataisteli.sshs.fi/

Näytä enemmän
Esittely Jean Sibeliuksen elämästä ja hänen kodistaan Ainolasta sekä tietoa säveltäjän tuotannosta.
Sivuston kieli: 
https://www.sibelius.info/suomi/

Näytä enemmän
Helsingin yliopiston 375-vuotisjuhlavuoden kunniaksi humanistinen tiedekunta esittelee vuoden aikana 375 humanistia. Mukana on nykyisiä tutkijoita, yhteiskunnan eri aloilla vaikuttavia humanistialumneja sekä historiallisia merkkihenkilöitä.
Sivuston kieli: 
https://375humanistia.helsinki.fi/

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua suomalaisiin tutkimusmatkailjoihin aikajanalla ja kuunnella heistä kertovaa Ylen 12-osaista radiosarjaa.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/kulttuuri/suomalaisia-tutkimusmatkailijoita

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua arkkiatri Arvo Ylpön henkilöhistoriaan, uraan ja elämäntyöhön suomalaisten lasten ja nuorten terveyden ja hyvinvoinnin hyväksi.
Sivuston kieli: 
https://www.ylppo.fi/

Näytä enemmän
Miina Sillanpää oli Suomen ensimmäinen naisministeri ja merkittävä kansalaisvaikuttaja. Näillä sivuilla kerrotaan Miina Sillanpään elämänvaiheista, luottamustehtävistä ja poliittisesta toiminnasta. Tietoa löytyy myös selkokielellä. Sivuilla on julkaistu lyhytdokumentti Tahtoa, uskoa, uskallusta.
Sivuston kieli: 
https://miinasillanpaaseura.fi/

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Suomen historiaan presidenttiemme tarinoiden avulla. Edesmenneistä presidenteistä on tarjolla myös dramatisoidut lyhytfilmit sekä tietoa heidän muistomerkeistään Helsingissä.
Sivuston kieli: 
https://suomenpresidentit.fi/

Näytä enemmän
Karttapohjainen palvelu, joka kertoo Suomen historiasta henkilöhistoriallisesta näkökulmasta. Sivustolla voi jakaa oman sukunsa tai yhteisönsä tarinan itsenäisestä Suomesta.
Sivuston kieli: 
https://www.100tekijaa.fi/

Näytä enemmän
Arkistoaineistoon perustuva oppimateriaali siitä, miten sota vaikuttaa yksityiseen ihmiseen ja koko yhteiskuntaan. Kirja tarjoaa välineitä lähdekriittiseen tarkasteluun. Se on suunnattu peruskoulun 7.−9. luokille ja lukioon. Kaksikielinen kirja sopii historian ja yhteiskuntaopin, äidinkielen sekä toisen kotimaisen kielen opetukseen.
Sivuston kieli: 
https://www.1918.finlit.fi/

Näytä enemmän

Sivut