22 osumaa haulle. Näytetään 1 - 22 tulosta.
Geologisen tutkimuslaitoksen verkkokirjaston Summon sisältää geologista tutkimuskirjallisuutta ja artikkeleita. Palvelun kautta löytää kokotekstiartikkeleita, jotka ovat joko vapaasti luettavissa tai tutkimuslaitoksen tiloissa käytettävissä.
Sivuston kieli: 
https://gtk.verkkokirjasto.fi/web/arena/111

Näytä enemmän
Suomen Geologinen Seuran yhteystiedot, ohjeet jäsenelle sekä ajankohtaistietoa. Seura julkaisee Geologi-lehteä, jonka verkkoversio ja arkisto löytyvät täältä.
Sivuston kieli: 
https://www.geologinenseura.fi

Näytä enemmän
GTK tekee maankäytön suunnitteluun, pohjaveteen, energiaan, merenpohjan käyttöön ja ympäristövaikutuksiin liittyvää tutkimusta. Sivustolta löytyvät tutkimuskeskuksen karttapalvelut, kivinäytekokoelma, georetkeilyohjeita, neuvoja kiviharrastajalle sekä tietoa luonnonvaroista.
Sivuston kieli: 
https://www.gtk.fi/

Näytä enemmän
Kivi-infossa esitellään suomalaista kiveä, kivirakentamista, sen suunnittelua sekä kiviteollisuutta. Mukana on myös tietoa hautakivista ja niiden valinnasta sekä hoidosta.
Sivuston kieli: 
https://kivi.info

Näytä enemmän
Kuvaukset jalokivistä, jalokivien ominaisuudet, niiden synty ja esiintyminen.
Sivuston kieli: 
https://www.gemmoseura.fi/jalokivet/

Näytä enemmän
Saimaa Geopark esittelee Saimaan vesistön ympäristön geologisia, arkeologisia ja kulttuurihistoriallisia kohteita. Sivuilta löytyvät alueen geokohteet, museot sekä maisemat, geologiset reitit ja polut sekä alueen kartta.
Sivuston kieli: 
https://www.saimaageopark.fi/

Näytä enemmän
Suomen Geologinen Seura julkaisema lähes 400-sivuisen teos on ladattavissa seuran sivuilta PDF-tiedostoina. Suomen kallioperää ja sen eri kokonaisuuksia käsittelevien lukujen lisäksi kirjassa on luku geologian peruskäsitteistä sekä kallioperägeologinen sanasto.
Sivuston kieli: 
https://www.geologinenseura.fi/seura/julkaisut/suomen-kalliopera

Näytä enemmän
Kristiinankaupungin ja Karijoen rajalla sijaitsevassa Susivuoren Susiluolassa vuonna 1997 käynnistyneen monitieteisen tutkimusprojektin sivut. Sisältää tutkimushistorian, tietoa Susiluolan geologiasta, projektin organisaatiosta ja arkeologisista löydöistä sekä kesän 1998 kenttätöistä. Paljon kuvia.
Sivuston kieli: 
http://susiluola.fi/lupus/

Näytä enemmän
Geologian tutkimuskeskusen kartoista löytyvät Suomen kallioperäkartat, Suomen maaperäkartan yleistys, malmikaivokset, teollisuusmineraalilouhokset, rakennuskiviluohimot ja korukiviesiintymät.
Sivuston kieli: 
https://www.gtk.fi/palvelut/aineistot-ja-verkkopalvelut/karttapalvelut/

Näytä enemmän
Luonnontieteiden museon sivuilla esitellään pysyvät näyttelyt ja kokoelmat (Kasvimuseo, Eläinmuseo, Geologian museo ja Ajoituslaboratorio), kiertävät näyttelyt, laitoksen tutkimustoiminta, yhteystiedot ja hallinto. Laitoksen julkaisusarjat esitellään.
Sivuston kieli: 
https://www.luomus.fi/fi

Näytä enemmän
Geologia.fi avaa geologian kenttää monipuolisesti ja laajasti. Sivustolla kerrotaan maasta, maan rakenteesta, nimenomaan Suomen geologiasta, maaperästä, kallioperästä, luonnovaroista, mineraaleista, kivistä sekä jalokivistä. Geologisten teemojen alta löytyvät Suomen mammutit ja fossiileja. Korukivistä on kokonaisuus sekä oppimateriaaleja aiheista on monenlaisia. Sivuilla on myös Geologinen sanasto.
Sivuston kieli: 
https://www.geologia.fi

Näytä enemmän
Hakku-palvelun avulla voi hakea ja ottaa käyttöön erilaisia geologisia aineistoja. Palvelusta löytyvät Suomen geologiaan kytkeytyvä paikkatieto, dokumentit ja metatiedot 1800-luvulta alkaen.
Sivuston kieli: 
https://hakku.gtk.fi/?locale=fi

Näytä enemmän
Hampshire Cultural Trust on julkaissut laajan valikoiman kuvia sen tallentamista esineistä luonnonhistoriasta, arkeologiasta, kuljetusajoneuvoista, taide-esineistä sekä maalaustaiteesta valokuviin ja arkipäivän esineistöön asti. Kuvien yhteydessä on kuvausta ja historiaa esineestä.
Sivuston kieli: 
https://collections.hampshireculture.org.uk/

Näytä enemmän
Oppaan avulla voi tutustua Suomenlahden rannikkoseutuun. Siinä kerrotaan alueen rantatyypeistä, kivilajeista, kasveista ja eläimistä. Opasta on ollut tekemässä lähes kaksikymmentä luonto- ja ympäristöasiantuntijaa ja se liittyy Suomenlahti-teemavuoteen.
Sivuston kieli: 
https://www.hel.fi/static/ymk/esitteet/merenranta-kutsuu-aukeamittain.pdf

Näytä enemmän
Blogissa kaksi geologia kirjoittavat, mitä Suomen kallioperä kertoo muinaisista tulivuorista sekä ilmiöistä, joita ei tavallinen maastossa liikkuja osaa lukea: merten avautumisista, elämän kehityksestä, menneistä ilmastonmuutoksista, laavavirroista, supertulivuorien räjähdyspurkauksista, kosmisista törmäyksistä ja poimuvuoristojen nousuista sekä romahduksista. Kerätystä aineistosta on tarkoitus koostaa yleistajuinen tietokirja.
Sivuston kieli: 
https://www.tulivuoret.net/

Näytä enemmän
NASA:n julkinen satojen avaruuskuvien arkisto, jossa sukkulasta ja satelliiteista otettuja kuvia eripuolilta maapalloa.
Sivuston kieli: 
https://visibleearth.nasa.gov/

Näytä enemmän
Yksi webin parhaita tiedemuseosivuja: tutustu kokelmiin, käy katsomassa verkkonäyttelyt esimerkiksi paleontologiasta, geologiasta ja evoluutiosta tai lue blogia.
Sivuston kieli: 
https://ucmp.berkeley.edu/

Näytä enemmän
Artikkeli geologi Matti Sauramon tutkimusretkestä Itä-Karjalan Äänislinnaan asemasotavaiheessa vuonna 1942 kertoo kiinnostavasti sekä alueesta että sota-ajasta. Sen aineistona ovat Sauramon omat muistiinpanot retkestä. Artikkeli löytyy Geologi-lehdestä 64 (2012).
Sivuston kieli: 
https://www.geologinenseura.fi/fi/geologi-lehti/2-2012

Näytä enemmän
Geologian tutkimuskeskuksen sivusto kiviharrastajille. Sivuilta löytyy ohjeita kivinäytteiden lähettämiseen, karttapalvelu, kivitietoa sekä OmaKivi-palvelu, jonka avulla voi tallentaa havaintoja sähköisesti.
Sivuston kieli: 
https://kivinayte.gtk.fi/

Näytä enemmän
Suomen mineraalit -teoksessa on esitelty suomalaisten mineraalilajin löytöpaikat, tuntomerkit ja ominaisuudet. Mineraalit on luokiteltu kidekemiallisten ominaisuuksien mukaan ja löytöpaikoista on aluehakemisto. Teoksessa on värikuvia mineraaleista.
Sivuston kieli: 
https://tupa.gtk.fi/julkaisu/erikoisjulkaisu/ej_098.pdf

Näytä enemmän
Geologian tutkimuskeskuksen Tapir-karttapalvelu taustapitoisuus-karttapalvelu laskee maaperän alueellisia taustapitoisuusarvoja tietokantaan tallennettujen pitoisuushavaintojen perusteella.Taustapitoisuudella tarkoitetaan haitallisten aineiden pitoisuuksia maaperässä.
Sivuston kieli: 
https://gtkdata.gtk.fi/tapir/

Näytä enemmän