11 osumaa haulle. Näytetään 1 - 11 tulosta.
SA-kuva-arkisto sisältää noin 170 000 Suomen talvi-, jatko- ja Lapin sodan ajan valokuvaa. Kokoelmassa on kuvia maa-, meri- ja ilmavoimista sekä kotirintamalta.
Sivuston kieli: 
http://sa-kuva.fi/

Näytä enemmän
Metsähallituksen hankkeessa kartoitettiin ihmisen metsiin jättämiä jälkiä varhaisemmalta kivikaudelta 1960-luvulle saakka. Julkaisu esittelee projektin toteutuksen ja tulokset. Mukana on nostoja inventoiduista kohteista, vanhoista kulkuväylistä Lapin sodan aikaisiin rakennelmiin.
Sivuston kieli: 
http://julkaisut.metsa.fi/julkaisut/show/2004

Näytä enemmän
Täällä esitellään toisen maailmansodan aikaisen Sturmbock-puolustuslinjan kartoitustutkimuksen tuloksia. Saksalaiset rakensivat Käsivarren Lappiin kymmeniä kilometrejä pitkän puolustuslinjan vuonna 1944. Sivuilla on kartta-aineistoja, kuvia sekä artikkeleita erilaisista linnoituskohteista.
Sivuston kieli: 
https://www.forgottenfronts.fi/

Näytä enemmän
Sodan ja rauhan keskus Muisti taltioi sotaan liittyviä tapahtumia ja kokemuksia. Museossa voi vierailla elävästi rakennetussa näyttelyssä sodan tunnelmista ja tapahtumista sekä rintamalla että kotona. Museon sivuilla voi tutustua mm. verkkonäyttelyihin Rintamalta rintamalle ja Päämajakaupungin tarina-ateriat sekä oppaaseen, joka esittelee sotahistorialliset kohteet Mikkelissä.
Sivuston kieli: 
https://www.muisti.org/

Näytä enemmän
Sotasampo kokoaa yhteen viime sotiimme liittyviä verkkoaineistoja. Palvelussa voi etsiä tietoja talvi- ja jatkosodan tapahtumista, paikoista, joukko-osastoista sekä sotiin liittyvistä henkilöistä. Sotasammon kautta löytyvät myös Kansa taisteli -lehden artikkelit sekä tiedot vuosina 1939–1945 menehtyneistä.
Sivuston kieli: 
https://www.sotasampo.fi/fi/

Näytä enemmän
Sivuilla esitellään Tammenlehvän Perinneliiton toimintaa, jonka tarkoituksena on Suomen vuosina 1939–1945 käymien sotien ja niiden veteraanien perinteiden vaaliminen.
Sivuston kieli: 
https://tammenlehva.fi/

Näytä enemmän
Nuorisolle suunnattu Veteraanien perintö -sivusto sisältää tietoa talvi-, jatko- ja Lapin sotien historiasta ja taustatekijöistä sekä jälleenrakentamisen ajasta. Siviiliväestön sotakokemuksia valottava osio täydentyy www-lomakkeen avulla, sähköpostitse tai kirjeitse lähetetyillä kertomuksilla. Tietopankkiin on koottu katsauksia sotiin liittyvistä aiheista kuten aseista, sotalapsista, sotilaspapeista, ulkomaisista vapaaehtoisista ja sotavangeista sekä sotien aikana toimineista järjestöistä.
Sivuston kieli: 
https://veteraanienperinto.fi/

Näytä enemmän
Suomen Sotahistoriallinen Seura on julkaissut kaikki Kansa taisteli -lehden numerot verkossa. Lehti ilmestyi vuosina 1957-1986 Sotamuisto-yhdistyksen julkaisemana. Sivustolla voi lukea myös aiemmin julkaisemattomia kirjoituksia, jotka eivät mahtuneet lehteen.
Sivuston kieli: 
http://kansataisteli.sshs.fi/

Näytä enemmän
Verkkopalvelussa voit etsiä tai lisätä sukulaisesi tietoja ja vaiheita sotien aikaan kartalla. Tietojen lisääminen edellyttää rekisteröitymistä. Sotapolkuun pyritään keräämään mahdollisimman kattava luettelo kaikista viime sodissamme palvelleista. Palveluun on lisätty noin 94 500 kaatuneen tiedot valmiiksi.
Sivuston kieli: 
https://sotapolku.fi/

Näytä enemmän
Sotamuistosampo-palvelussa voi katsoa veteraanihaastatteluja, jotka Tammenlehvän Perinneliitto ja Suomen Sotaveteraaniliitto toteuttivat vuosina 2007–2009. Haastateltavat kertovat kokemuksistaan talvi-, jatko- ja Lapin sodassa sekä ajasta ennen sotia ja niiden jälkeen. Kertojina ovat eri aselajien miehet, virolaiset vapaaehtoiset, suomalaisessa SS-vapaaehtoisjoukoissa palvelleet, lotat, sotilaskotisisaret ja sotilaspojat. Palvelussa voi tehdä hakuja haastattelujen sisältöihin.
Sivuston kieli: 
https://sotamuistot.arkisto.fi/fi/

Näytä enemmän