15 osumaa haulle. Näytetään 1 - 15 tulosta.
Kalevalaseuran toteuttama sivusto pohjautuu SKS:n julkaisemaan Kalevalan kulttuurihistoria -teokseen. Sivusto esittelee monipuolisesti Kalevalan tulkintoja ja merkityksiä, joita tarkastellaan viidestä eri näkökulmasta: Kalevala taiteessa, kansallinen Kalevala, poliittinen Kalevala, Kalevala ja kansanrunous sekä kertautuva Kalevala.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Exterin yliopiston Bill Douglas Centerin sivuilla on tietoa keskuksen elokuvan ja populaarikulttuurin historiaan liittyvistä kokoelmista ja näyttelyistä. Virtualinäyttelyissä voi tutustua Hitchcockin ja Griffithin tuotantoon sekä Harry Houdiniin. Paljon kuvamateriaalia: Laterna magica -laitteita, elokuvajulisteita, käsiohjelmia ja elokuva-aiheisia matkamuistoja.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Kulttuurin verkkolehti seuraa musiikin lisäksi mm. elokuvia, televisiota, sarjakuvia, kirjallisuutta, teatteria ja internetiä. Musiikin puolella on cd- ja keikka-arvioita, artikkeleita ja musiikkinäytteitä. Arviot on arkistoitu aakkosiin artistin nimen mukaan.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Pohjois-Pohjanmaan museon näyttelyesittely. Sivuilla artikkeleita 1950-luvusta, erityisesti kulttuurihistoriasta, populaarikulttuurista ja nuorisokulttuurista. Mukana runsaasti kuvamateriaalia. Sivusto on osa Opetushallituksen Suomi tietoyhteiskunnaksi -projektia.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Kulttuurihistoriallinen tutkimus 1970-luvun ilmapiiristä, johon kurkistusaukkona toimii Hurriganes.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Outi Vuorenrinteen tutkimus kirjavalinnan ja kirjastolaitoksen muutoksista 1960- ja 1970-luvuilla.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seuran julkaisema kolmenkymmenen artikkelin, esseen, muistelman ja teosesittelyn kokoelma. Teksteissä kerrotaan Vietnamin sodasta tv-sotana ja kirjeenvaihtajien raportoimana sekä perehdytään nuorison sodanvastaiseen toimintaan niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassa, varsinkin Suomessa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Kirjassa tarkastellaan sukupuolen, vallan ja väkivallan risteämistä kirjallisuudessa, elokuvissa, televisiossa ja internetissä. Analyysin kohteena ovat muun muassa scifi- ja komediasarjat, runot ja nationalistiset blogikirjoitukset.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sandra Wallenius-Korkalo tarkastelee tutkimuksessaan erityisesti vanhoillislestadiolaisessa herätysliikkeessä käynnissä olevaa murrosta ja sen heijastumista yhteiskunnassa. Tutkimusaineistona on neljä 2010-luvun taitteessa ilmestynyttä nykylestadiolaisuutta kuvaavaa teosta: Kielletty hedelmä -elokuva, We Sinners -romaani, Iholla-televisiosarja ja Taivaslaulu-näytelmä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Toivon ja raivon vuosi 1968 tarjoaa kokoelman tekstejä, joissa tarkastelun kohteena on yhteiskunnallinen liikehdintä Suomessa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa sekä populaarikulttuuri.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sosiologi ja rockkriitikko Simon Frithin kirja rockin, nuorison ja kulttuuriteollisuuden välisistä suhteista. Teos on ilmestynyt vuonna 1988 ja sen voi lukea Musiikkiarkiston sivuilla.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sivusto joka sisältää päiväkohtaista, eli ajankohtaista, ja luotettavaa englanninkielistä uutisointia japanilaisesta populaarikulttuurista (animesta, mangasta, peliteollisuudesta ja muusta) suoraan Japanista, Aasiasta ja Pohjois-Amerikan markkinoilta. Sivustolla on myös sarjakohtaisia arvioita ja artikkeleita, sekä tietoa paikallisista populaarikulttuuri-tapahtumista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Tiina Mahlamäen ja Minna Oppaan toimittamassa kirjassa tarkastellaan uushenkisyyttä käsitteenä, ilmiönä ja tutkimuskohteena. Kirjassa pohditaan ilmiön monimuotoisuutta erityisesti 2000-luvun Suomessa ja esitellään tapoja, joilla uushenkisyys näkyy esimerkiksi taiteessa, populaarikulttuurissa ja terveys- ja hyvinvointialalla.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Teos tarjoaa yleiskuvan 2000-luvun kansanomaisesta kulttuurista ja siihen vaikuttavista tekijöistä. Kirjan ensimmäisessä luvussa perehdytään kulttuuriseen kierrätykseen ja luovuuteen, toisen teemana ovat performanssi ja tunne, ja kolmannessa syvennetään näkökulmaa kaupallisen ja vernakulaarin väliseen vuorovaikutukseen. Artikkeleiden aiheina ovat mm. internetmeemit, metsäjooga, rap-musiikki, stand-up -komiikka ja videopelit.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Artikkelikokoelma avaa tuoreen lähestymistavan 2000-luvun parinmuodostuskertomuksiin tarkastelemalla aihetta yli mediarajojen. Artikkelit käsittelevät muun muassa viettelykertomuksia, deittailutositelevisiota, videopelien parinmuodostusta ja chick litiä sekä niiden parodioita kirjallisuustieteellisistä lähtökohdista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän