24 osumaa haulle. Näytetään 1 - 24 tulosta.
Työelämän tutkimuskeskus on osa Tampereen yliopiston Yhteiskuntatieteiden tutkimuslaitosta ja sen tehtävänä on työelämän monitieteinen tutkimus.
Näytä enemmän
Neljä kertaa vuodessa ilmestyvässä Työpoliittisessa aikakauskirjassa julkaistaan artikkeleita, katsauksia ja tilastoja työpoliittisen tutkimuksen alalta. Vanhemmat numerot löytyvät arkistosta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Työmarkkinoiden ruotsinkielinen kielilautakunta on koonnut suomalais-ruotsalaisen sanalistan työmarkkinatermeistä.
Näytä enemmän
Tietoa suomalaisesta työelämästä 13 kielellä. Oppaassa kerrotaan perusasioita työnhausta, suomalaisesta työkulttuurista, työhön perehdyttämisestä, esimiehen roolista sekä työntekijöiden terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimisesta.
Näytä enemmän
Työelämän tietopalvelu korkeasti koulutetuille. Palvelu tarjoaa vastauksia kysymyksiin, jotka liittyvät esimerkiksi työsopimuksen tekemiseen, palkkaan, työhyvinvointiin, sairauslomiin ja työsuhteen päättymiseen.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sitran hanke kehittää työkaluja muutoksen kohtaamiseen työmarkkinoilla sekä työelämässä. Sivustossa tunnistetaan uusia ilmiöitä sekä esitellään niihin sopeutumista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Työterveyslaitoksen tuottama palvelu kokoaa työelämätietoa eri lähteistä avoimesti kaikkien käyttöön. Tietoa on tarjolla esimerkiksi ammattitaudeista, työtapaturmista, työhyvinvoinnista sekä työ- ja toimintakyvystä.
Näytä enemmän
Työturvallisuuskeskuksen palvelu, jonka avulla voit arvioida omaa työtilannettasi ja työkuormitustasi. Arvioinnin voi tehdä itsenäisesti tai yhdessä työnantajan edustajan kanssa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
STTK:n julkaisema työnhakuun opastava sivusto neuvoo työhakemuksen tekemisessä, työhaastatteluun valmistautumisessa ja kesätyön hakemisessa. Sieltä löytyy myös tietoa työsuhteesta ja työntekijän turvasta. Materiaalit-osasta löytyy testejä, videoita ja asiakirjamalleja: ansioluettelo, irtisanoutumislomake, työsopimusmalli, työtodistusmalli.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Juha Kuisma ja Pekka Sauri pohtivat kirjassaan muun muassa työkulttuurin muutosta ja etätyötä yhteiskunnallisena ilmiönä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
STTK:n tietopaketti tarjoaa neuvoja erilaisuuden arvostamiseen työpaikoilla, rasismin käsittelyyn ja turvallisemman työpaikan luomiseen. Sivuilla on vinkkejä kulttuurisen osaamisen kehittämiseen, uuden työntekijän perehdyttämiseen sekä antirasistinen sanasto.
Näytä enemmän
Perustietoa suomalaisesta työelämästä useilla kielillä. Kokonaisuus on jaettu osioihin työn hakeminen, työn aloittaminen, työsuhteen aikana, työsuhteen päättyminen sekä Suomen työmarkkinajärjestelmä. Työelämän ABC -tietopaketti on julkaistu suomeksi, englanniksi, ruotsiksi, ukrainaksi ja venäjäksi. Tiiviimmät perustiedot on tarjolla 18 muulla kielellä.
Näytä enemmän
Nuorten osallisuus, työelämävalmiudet ja hyvinvointi -julkaisussa esitellään hyviä käytäntöjä, tietoa ja niiden vaikutuksia nuorten työelämään valmistautumiseen ja tietoon siitä, mitä odottaa. Julkaisu on suunnattu erityisesti nuorten parissa toimiville asiantuntijoille.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Ohjelmassa kehitetään uudenlaisia toimintatapoja yhdessä työpaikkojen, toimialojen ja asiantuntijoiden kanssa sekä kannustetaan kokeiluihin. Sivustolla on tietoa hankkeista, toimintamalleja, tilannekuvia ja julkaisuja, kuten Työyhteisön pieni kirja luottamuksesta ja Huomisen johtajuus -starttipaketti.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Työvoiman saatavuus ja kohtaanto -raportin avulla voit tutustua eri toimialojen ja ammattien työmarkkinatilanteen kehitykseen maakuntatasolla. Raportti sisältää tietoa eri ammattiryhmien työllisyystilanteesta, työvoiman määrästä, avoimista työpaikoista ja palkoista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Mitä työmarkkinoilla tarkoitetaan ja miten tilastot kuvaavat suomalaisen työelämän eri ilmiöitä? Tilastokeskuksen oppaasta selviää työelämätilastoinnin peruskäsitteet, tilastojen lähtökohdat ja se, miten niitä tehdään. Opas tarjoaa välineitä ymmärtää työelämää ja analysoida työmarkkinoita tilastojen pohjalta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Työkirja auttaa tutustumaan suomalaiseen työelämään ja sen käytäntöihin. Se on avuksi myös työntekijöiden perehdyttämisessä työpaikoilla. Kirjassa on tehtäviä sekä lomakkeet perehdytyksen väli- ja loppuarvioinnille.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sosiaali- ja terveysministeriö on selvittänyt, miten työn tuottavuutta voitaisiin lisätä työhyvinvointia ja osaamista edistämällä. Katsaus pyrkii luomaan pohjan yhteiselle keskustelulle työelämän kehittämisen painopisteistä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Työterveyslaitoksen tietopaketti etätyön eduista, riskeistä ja kehitystarpeista. Sivuilla on julkaistu Hybridityömalli menestystekijänä -opas, joka sisältää tutkimukseen perustuvia näkemyksiä siitä, kuinka hybridityömallin mahdollisuuksia voidaan hyödyntää tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kehittämiseksi ja kuinka torjua malliin sisältyviä riskejä.
Näytä enemmän
Tietoa ja välineitä oppimisvaikeuksien huomioimiseen työelämässä. Sivustolla kerrotaan, mitä oppimisvaikeudet ovat, miksi oppimisen tukeen kannattaa panostaa työelämässä ja miten tunnistaa ja ottaa puheeksi oppimisvaikeudet. Materiaalipankista löytyy helppokäyttöisiä keinoja ja työkaluja oppimisen ja työn tueksi.
Näytä enemmän
Työ- ja elinkeinoministeriö tuottaa vuosittain työolobarometrin, joka kuvaa suomalaisen työelämän tilaa. Barometrin tiedot kootaan työntekijöiden haastatteluista. Sivustolta löytyvät uusimman lisäksi aiempina vuosina julkaistut barometrit vuodesta 2015 alkaen.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Työ- ja elinkeinoministeriön kokonaisuus työelämän ohjauksesta, sen kehittämisestä sekä työllisyydestä. Sivuilta löytyvät ministeriön työllisyyskatsaukset sekä tietoa työttömyystuista ja -korvauksista.
Näytä enemmän
Sivustolle on koottu vinkkejä, työkaluja ja verkkokursseja nuorille, oppilaitoksille ja työnantajille. Materiaalit ovat avuksi työelämään siirtyvien tai työuran alussa olevien nuorten mielenterveyden ja työelämätaitojen tukemisessa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sivusto kokoaa tietoa, koulutusta ja ideoita liikunnan vaikutuksista työkykyyn ja -hyvinvointiin sekä edistää liikunnan lisäämistä työpäivään. Se on osa Liikkuva aikuinen -projektia.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän