Uskonto yleensä

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
47 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Kristosofian filosofis-metafyysinen maailmankatsomus sisältää H.P.Blavatskyn julistaman teosofisen sanoman, jota Pekka Ervast ja J.R.Hannula ovat täydentäneet opetuksillaan. Sivulla mm. luettelo kristosofisesta kirjallisuudesta ja tietoa Kristosofi-lehdestä.
http://www.kristosofia.fi

Näytä enemmän
Yhdistyksen kotisivulla on toimintatietoja, Pakanasanomat-lehti (kokonaisena PDF-muodossa, osittain myös HTML-muodossa) ja jäsenten kirjoituksia.
Sivuston kieli: 
http://tampere.vapaa-ajattelijat.fi

Näytä enemmän
Sivuilla esitellään Prometeus-leirin tuki ry (Protu) ja sen nuorille (14-15 v.) järjestämät katsomuksellisesti sitoutumattomat aikuistumisleirit. Sivuilta löytyy järjestötoiminnan ja leiritoiminnan esittelyjen lisäksi Ajankohtaista-osa, jossa kerrotaan muun muassa tapahtumista ja koulutuksesta.
Sivuston kieli: 
http://www.protu.fi

Näytä enemmän
Uskonnollinen yhteisö, joka on levittäytynyt Kanadaan ja Pensylvaniaan, kuvaus yhteisön historiasta, kulttuurista ja tavoista
Sivuston kieli: 
http://www.800padutch.com/amish.shtml

Näytä enemmän
Uskonnot Suomessa -tietokanta sisältää artikkeleita uskonnollisista liikkeistä, tiedot Suomessa toimivista ja toimineista uskonnollisista yhteisöistä sekä aiheisiin liittyvistä henkilöistä. Palvelussa on listausten lisäksi myös monipuolisempi haku.
Sivuston kieli: 
http://www.uskonnot.fi

Näytä enemmän
Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestön sivusto sisältää mm. tietoja toiminnasta, tapakulttuuria, Vapaa-ajattelijoiden käsikirjan sekä Vapaa-ajattelija -lehdessä julkaistuja artikkeleita.
Sivuston kieli: 
http://www.vapaa-ajattelijat.fi

Näytä enemmän
Om Prometheus-lägrets stöd rf (Protu) och Prometheuslägren, som utgör ett alternativ till skriftskola och konfirmation. Prometheusmyten, aktuella läger (äv. på svenska) och kontaktuppgifter.
Sivuston kieli: 
http://www.protu.fi/svenska

Näytä enemmän
Webbplats för Storlogen i Finland. Presentation av frimurarnas historia och info om hur man blir medlem. Förteckning över orter med frimurarloger.
https://www.vapaamuurarit.fi/?id=371&o=P%C3%A5%20svenska

Näytä enemmän
BBC:n sivuilla esiteltävät uskonnot ovat baha'i, buddhalaisuus, kristinusko, hindulaisuus, islam, juutalaisuus, mormonismi, pakanuus, sikhismi sekä ateismi. Kustakin uskonnosta käydään läpi mm. historia ja rituaalit. Sivuilla käsitellään myös eettisiä kysymyksiä kuten sota, eutanasia, kloonaus, geenimanipulaatio sekä uskontojen suhdetta niihin.
Sivuston kieli: 
http://www.bbc.co.uk/religion

Näytä enemmän
Kokoelma eri uskontojen pyhiä tekstejä, mytologiaa ja traditioita. Sisältää myös Kalevalan englanninkielisen käännöksen.
Sivuston kieli: 
http://www.sacred-texts.com/index.htm

Näytä enemmän
Teosofisen Seuran Lahden Minervan kotisivu sisältää toimintatietoja sekä teosofista kirjallisuutta pdf tiedostoina mm.Blavatskyn pääteokset suomeksi Salainen Oppi I,II ja III, Hiljaisuuden ääni ja muita kirjoituksia.
Sivuston kieli: 
http://koti.mbnet.fi/minerv

Näytä enemmän
Sisältää tuhansia oppineiden kirjoituksia kokotekstinä. Aiheita ovat mm. Uusi testamentti ja Vanha testamentti, teologia, uskontososiologia, käytännön teologia, uskontokasvatus, etiikka ja uskonnon historia.
http://www.religion-online.org

Näytä enemmän
Veljeskunnan toiminnan esittely: sen historia, yleiset periaatteet, yhteystietoja. Pääsy Rosa et Crux -lehteen sekä kansainväliseen kattojärjestöön.
Sivuston kieli: 
http://www.amorc.fi

Näytä enemmän
Laaja sivusto sisältää mm. maailman tunnetuimpien vapaa-ajattelijoiden ja ateistien kirjoittamia artikkeleita sekä linkkejä humanististen ja ateististen järjestöjen kotisivuille.
http://www.infidels.org

Näytä enemmän
Käsikirjamainen teos, johon on kerätty on perustietoa vapaa-ajattelusta, uskonnottomien perusoikeuksista ja uskonnottomasta tapakulttuurista.Lisäksi on käsitelty vapaa-ajattelijan etiikkaa, vapaa-ajattelun suhtautumista yliluonnollisiin ilmiöihin sekä vapaa-ajattelijayhdistysten toimintaa. Lopussa Vapaa-ajattelijan aapinen, jossa on selitetty ateismiin ja uskontoihin liittyvää sanastoa.
Sivuston kieli: 
http://www.vapaa-ajattelijat.fi/kasikirja

Näytä enemmän
Rekisteröity uskonnollinen yhteisö, jolla ei ole virallista oppia. Kannattajat yleensä tulkitsevat perinteistä kristinuskoa ja sen liturgiaa teosofisesti.
Sivuston kieli: 
http://www.vapaakatolinen.fi

Näytä enemmän
Sisältää Suomen Humanistiliiton periaateohjelman sekä luettelon liiton julkaisuista.
Sivuston kieli: 
http://www.humanistiliitto.fi

Näytä enemmän
Sivuilla on artikkeleita ja lukuisia hakusanoja eri alueilta. Artikkelit käsittelevät mm. lasten ja nuorten uskonnolista asemaa, uskonnonvapauden historiaa Suomessa ja uskonnollisia ruokavalioita.
Sivuston kieli: 
http://www.uskonnonvapaus.fi

Näytä enemmän
Donnerska institutet i Åbo är ett privat forskningsinstitut för religionsvetenskap och kulturhistoria. Om verksamheten, och institutets bibliotek, forskning och publikationer. Vidare även om Olly och Uno Donner.
Sivuston kieli: 
http://www.abo.fi/forskning/sv/donnerska_institutet

Näytä enemmän
Uskonnontutkija on kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä uskontotieteeseen ja sen kysymyksiin keskittyvä verkkojulkaisu.
Sivuston kieli: 
http://www.uskonnontutkija.fi

Näytä enemmän
Kansainvälisen, naisten ja miesten muodostaman vapaamuurarijärjestön esittelysivut sisältävät yleistietoa, yhteystiedot ja jäsensivut. Jäsensivuille pääsee vain henkilökohtaisilla käyttäjätunnuksilla. Sivuilta löytyvät myös Suomen liitto r.y.:n säännöt.
Sivuston kieli: 
http://www.droithumain.fi/

Näytä enemmän
Om Odd Fellow-orden i Finland - verksamhetsidé, medlemskap, loger och logemöten, inkl. traditioneroch kontaktuppgifter. Vidare presenteras även Rebeckarådet, den del av orden som är öppen för kvinnor.
Sivuston kieli: 
http://www.oddfellow.fi

Näytä enemmän
Elämänkatsomustietoa opiskeleville koululaisille ja heidän vanhemmilleen suunnattu sivusto tarjoaa tietoa oppiaineen sisällöstä ja lainsäädännöstä sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.
Sivuston kieli: 
http://et-opetus.fi

Näytä enemmän
Kokoelma teosofian ja antroposofian edustajien kirjoituksia kokoteksteinä ja otteina. Myös muutamia muita uskontoja käsitteleviä sekä rajatieteellisiä tekstejä. Linkkejä järjestöihin ja kirjakauppoihin.
Sivuston kieli: 
http://www.teosofia.net

Näytä enemmän
Erik Gullmanin kotisivulla on vanhentuneita yhteystietoja ja tapahtumia, mutta Ervastia koskevan tutkimustiedon osalta se on vielä hyödyllinen.
http://home.arcor.de/ar03932441

Näytä enemmän
FETO:n WWW-sivuilta löytyy filosofian ja elämänkatsomustiedon opetukseen liittyvää aineistoa. Lisäksi mm. elämänkatsomustiedon ja filosofian ylioppilastehtävien analyysit.
Sivuston kieli: 
http://www.feto.fi

Näytä enemmän
Poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yhdistys, jonka jäsenet ovat pääasiassa erilaisista uskonnollisista (ääri)liikkeistä eronneita henkilöitä tai niissä mukana olevien omaisia ja ystäviä. Tavoitteena on tukea niitä, jotka ovat kokeneet tulleensa väärin kohdelluiksi tai harhaanjohdetuiksi jossakin uskonnollisessa yhteisössä. Tietoa uskonnollisten liikkeiden varjopuolista.
Sivuston kieli: 
http://www.uskontojenuhrientuki.fi

Näytä enemmän
Pekka Ervastin elämänvaiheet, kirjoituksia ja teosluettelo Teosofia.net -sivustossa
http://www.teosofia.net/pe/ervast.htm

Näytä enemmän
Sivuilla kerrotaan suppeasti Vapaamuurariuden historiasta ja synnystä, vapaamuurareista Suomessa ja siitä miten vapaamuurariksi tullaan. Myös loosipaikkakunnat on lueteltu.
Sivuston kieli: 
http://www.vapaamuurarit.fi

Näytä enemmän

Sivut