16 osumaa haulle. Näytetään 1 - 16 tulosta.
Laaja jiddisinkielisen ja juutalaisen kulttuurin verkkoresurssi. Linkit on ryhmitelty teemoittain ; jiddisin kieli, juutalainen uskonto, koulutus ja opetus, genealogia ja juutalaisvainot, uutispalvelut ja keskustelufoorumit, taiteet ja juutalainen keittiö.
Sivuston kieli: 
http://www.ibiblio.org/yiddish

Näytä enemmän
Yle Areenan sarjassa luetaan tekstejä juutalaisuuden merkittävistä kirjoista, kuten Vanhasta testamentista ja Talmudista. Jaksot sisältävät myös taustoittavia keskusteluosuuksia, joissa pyhät kirjoitukset asetetaan kulttuuriseen, uskonnolliseen ja historialliseen asiayhteyteen
Sivuston kieli: 
https://areena.yle.fi/audio/1-4543177

Näytä enemmän
British Libraryn verkkogallerian näyttelyssä on lähes seitsemänkymmenen pyhän teoksen kuvitetut esittelyt, Qumranin kääröistä lähtien. Listaa voi tutkia kronologisesti, uskonnoittain ja teemoittain. Kahdeksaa loistavaa teosta voi tutkia tarkemmin Turning the Pages -ohjelman avulla. Kirjoja voi lehteillä ja niihin liittyvät kommentit voi lukea tai kuunnella.
Sivuston kieli: 
https://www.bl.uk/sacred-texts

Näytä enemmän
Tarkoitettu alun perin koulujen uskonnon opetusta varten. Kristinuskon lisäksi tietoa muistakin uskonnoista ja aihetta sivuavista teemoista.
Sivuston kieli: 
http://lukio.palkane.fi/raamattunet/

Näytä enemmän
Uskonnot Suomessa -tietokanta sisältää artikkeleita uskonnollisista liikkeistä, tiedot Suomessa toimivista ja toimineista uskonnollisista yhteisöistä sekä aiheisiin liittyvistä henkilöistä.
Sivuston kieli: 
https://uskonnot.fi/

Näytä enemmän
Learn Religions judaism sisältää artikkeleita juutalaisuuteen liittyvistä aiheista ja kommentoituja linkkejä.
Sivuston kieli: 
https://www.learnreligions.com/judaism-4684864

Näytä enemmän
Juutalaisuuden ensyklopedia antaa vastaukset kysymyksiin juutalaisten uskosta, juutalaisten yhteisöstä, Israelista, pyhistä rakennuksista, heprean kielestä, juutalaisten laista, kalenterista ja monesta muusta aiheesta. Jotkut artikkelit ovat hyvinkin seikkaperäisiä. Sivustoa ylläpitää yksityishenkilö.
Sivuston kieli: 
https://www.jewfaq.org/

Näytä enemmän
Juutalaisen Ortodoksisen Liiton ylläpitämät sivut juutalaisista ruoka-säädöksistä. Sivuilla kerrotaan laaja-alaisesti, mikä ruoka on kosher ja millä perusteella.
Sivuston kieli: 
https://oukosher.org/

Näytä enemmän
European Jewish Congress on julkaissut oppaan, joka sisältää tietoa juutalaisesta kulttuurista sekä uskonnollisista perinteistä.
Sivuston kieli: 
https://www.cepol.europa.eu/sites/default/files/Guide_to_Judaism_FI.pdf

Näytä enemmän
Itä-Euroopan juutalaisten historiaa ja kulttuuria esittelevä sivusto.
Sivuston kieli: 
https://yivoencyclopedia.org/

Näytä enemmän
Helsingin juutalaisen seurakunnan yhteystiedot sekä ajankohtaiset tapahtumatiedot. Lisäksi sivulla on myös tietoa juutalaisuudesta, Suomen juutalaisyhteisöstä sekä Suomen juutalaisten historiikki.
Sivuston kieli: 
https://jchelsinki.fi/

Näytä enemmän
Bergen-Belsenin keskitysleirin historiaa, alueen yhteystiedot sekä vierailutiedot, myös paljon tutkimustietoa.
Sivuston kieli: 
https://bergen-belsen.stiftung-ng.de/en/

Näytä enemmän
Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan virtuaalipajan ja eksegetiikan laitoksen yhteistuotantona vuosina 2006–07 syntyeen opetusvideosarja Kristinuskon ja juutalaisuuden juuret: arkeologian näkökulmia käsittelee juutalaisuutta, sen historiaa, kristinuskoa syntyaikoja, Galileaa, Herodes Suurta sekä tapahtuma-alueita.
Sivuston kieli: 
https://www.helsinki.fi/fi/unitube/video/9d1bebd6-5271-45d5-b352-0819f5114a21

Näytä enemmän
Unitube-video käsittelee juutalaisen uskonnon syntyprosessia, asiantuntijana on dosentti Juha Pakkala. Oheen on nostettu muita videoita samasta aiheesta. Niiden joukossa on esityksiä Israelin varhaisesta monarkiasta, israelilaisten vaelluksista, synagogasta, Herodeksesta, hellenismistä ja Jeesuksen ajan Galileasta.
Sivuston kieli: 
https://www.helsinki.fi/fi/unitube/video/2ff3c850-6005-4a81-8295-e8534fda75b9

Näytä enemmän
Kalenteriin on koottu islamin, juutalaisuuden sekä katolisen, luterilaisen ja ortodoksisen perinteen juhlapyhiä ja merkkipäiviä sekä tietoa niistä.
Sivuston kieli: 
https://uskot.fi/kalenteri/

Näytä enemmän