30 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Opetus.tv:stä löytyy video-oppimateriaalia fysiikan, matematiikan, kemian ja biologian aiheista. Materiaalia löytyy lukion ja yläkoulun tasolle.
Sivuston kieli: 
https://opetus.tv/

Näytä enemmän
Helsingin yliopiston AAKE-hankkeessa luonnontieteiden alojen opettajille luotua opetusmateriaalia. Aineistoa on sekä biologian ja maantieteen kursseille.
Sivuston kieli: 
https://blogs.helsinki.fi/aake-hanke/materiaalit/

Näytä enemmän
Luonnontieteellisen keskusmuseon virtuaalikierros ja siihen liittyvät koululaistehtävät.
Sivuston kieli: 
https://www.luomus.fi/fi/virtuaalikierrokset

Näytä enemmän
Lajitietokeskuksessa voi selata luontohavaintoja. Palvelussa on myös Vihko-niminen sovellus, johon voivat kirjautuneet viedä omia havaintojaan.
Sivuston kieli: 
https://laji.fi/observation/map?reset=true

Näytä enemmän
Vantaan Luontokoulu on Vantaan ympäristöyhdistyksen ylläpitämä luonto-opetuskeskus, joka antaa kummiluokkaluokkaopetusta vantaalaisille kouluille ja päiväkodeille, järjestää luontoaiheisia kursseja kaikille kiinnostuneille ja tekee tilauksesta kursseja ryhmille.
Sivuston kieli: 
https://www.vantaanluontokoulu.fi/

Näytä enemmän
Akatemian kokoelmassa on yli 3000 opetusvideota mm. matematiikan, algebran, fysiikan, kemian, biologian, avaruustutkimuksen ja tähtitieteen, historian ja talouden aloilta.
Sivuston kieli: 
https://www.khanacademy.org/

Näytä enemmän
Peruskoulun ja lukion opettajien yhdistys. Yhteystietoja, tietoja yhdistyksen toiminnasta, koulutuksesta, kilpailuista, julkaisuista ja sidosryhmistä. Päivitetään säännöllisesti.
Sivuston kieli: 
https://maol.fi/

Näytä enemmän
LUMA tavoitteena on tukea lasten ja nuorten matematiikan, luonnontieteiden, tietotekniikan ja teknologian opetusta ja opiskelua. Sivuille on koottu tapahtumatietoja, oppimateriaaleja ja videoita.
Sivuston kieli: 
https://www.luma.fi/

Näytä enemmän
Luonnontieteiden museon sivuilla esitellään pysyvät näyttelyt ja kokoelmat (Kasvimuseo, Eläinmuseo, Geologian museo ja Ajoituslaboratorio), kiertävät näyttelyt, laitoksen tutkimustoiminta, yhteystiedot ja hallinto. Laitoksen julkaisusarjat esitellään.
Sivuston kieli: 
https://www.luomus.fi/fi

Näytä enemmän
Miltä näyttävät aallon, sateen tai meriveden kuvat? Millaisin keinoin luonto piirtyy kuvallisiksi esityksiksi? Tuula Närhinen tutkii kuvataiteen tohtorin opinnäytteessään luonnonilmiöiden kuvallisuutta.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-7131-16-9

Näytä enemmän
Cornellin yliopiston digitaalisista julkaisuista löytyy karttoja, esineitä, digitoituja kirjoja, kasviteoksia kauniine kuvineen sekä kuvia erityisesti japanilaisesta kulttuurista.
Sivuston kieli: 
https://digital.library.cornell.edu/

Näytä enemmän
Smithsonian sisältää satoja kuvitettuja artikkeleita aiheista eläinten valtakunta, taiteet, tieteet, historia, urheilu, viihde, matkat...
Sivuston kieli: 
https://www.smithsonianmag.com/

Näytä enemmän
Heureka on tuottanut kouluille tehtäviä, työpajaohjeita ja mobiilipelejä. Niiden avulla voi elävöittää opetusta tai muuten vaan kuluttaa aikaa samalla oppien.
Sivuston kieli: 
https://www.heureka.fi/koulutehtavat/

Näytä enemmän
Toisinajatteleva luonnontieteilijä Rupert Sheldrake esittelee kotisivuillaan omaperäisiä teorioitaan. Mukana myös Sheldraken elämäkerta, luettelo hänen kirjallisesta tuotannostaan, linkkejä hänen tieteellisiin julkaisuihinsa, haastatteluja, ohjeita omien kokeiden tekemistä varten sekä uutis- ja keskustelupalstat.
Sivuston kieli: 
https://www.sheldrake.org

Näytä enemmän
Oppimateriaali tarjoaa tietoa vesistöjen kunnostamisesta. Kunnosta järvesi! -pelin avulla voi tutustua järvikunnostuksen perusteisiin, valuma-alue -käsitteeseen ja menetelmiin, joiden avulla järven tilaa voi parantaa. Sivusto on suunnattu lukiolaisille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.
Sivuston kieli: 
http://www.pelastajarvi.fi/

Näytä enemmän
Verkkolehti julkaisee artikkeleita luonnontieteen, filosofian ja teologian leikkauspisteistä ja niiden liepeillä liikkuvista aiheista.
Sivuston kieli: 
https://www.areiopagi.fi/

Näytä enemmän
National geographic -sivustoon on koottu tietoa eri aloilta. Sivusto koostuu osista eläimet, historia, kartat, uutiset, maat ja kansat, valokuvaus ja maailman musiikki.
Sivuston kieli: 
https://www.nationalgeographic.com

Näytä enemmän
Biodiversity Heritage Libraryn kautta voi etsiä avoimesti julkaistuja artikkeleita ja kirjoja luonnontieteen ja kasvitieteen aloilta. Tarjolla on myös kymmeniä teemoittain rakennettuja kokonaisuuksia, joiden avulla tutustua digitoituihin aineistoihin. Palvelussa on mukana yli 80 toimijaa eri puolilta maailmaa: museoita, kirjastoja, arkistoja jne.
Sivuston kieli: 
https://www.biodiversitylibrary.org/

Näytä enemmän
Ruotsin (valtion) luonnontieteellisen museon kotisivuilta pääsee näppärästi etenemään seuraavien aihealueiden tietoihin: eläimet, kasvit, mineraalit, fossiilit, ympäristö, tähtitiede.
Sivuston kieli: 
https://www.nrm.se/

Näytä enemmän
Kokoelma historiallisia ja modernimpiakin luonnontieteellisiä kirjoja, joita on vaikea löytää enää mistään. Vanhin kirja vuodelta 1543. Kirjat on skannattu ja luettavina näköispainoksina verkossa ilmaiseksi. Haku ilmestymisvuoden, tekijän, kirjan nimen ja aiheen mukaan. Tutustumisen arvoinen myös kirjojen kauniin ja runsaan kuvituksen vuoksi. Saksankieliset kirjat runsaasti edustettuna.
Sivuston kieli: 
http://www.biolib.de

Näytä enemmän
LUMA-keskusten ja yhteistyötahojen julkaisemia virtuaalimateriaaleja matematiikan, ympäristöopin, luonnontieteiden ja teknologian opiskeluun, opettamiseen ja harrastamiseen.
Sivuston kieli: 
https://www.luma.fi/opettajille/virtuaaliluma/

Näytä enemmän
Oppaassa on tietoa ahman, ilveksen, karhun ja suden tuntomerkeistä, elinalueista, elintavoista ja suojelusta. Lisäksi löytyy tehtäviä ja jälkikortit.
Sivuston kieli: 
https://luontoliitto.fi/wp-content/uploads/2022/07/Lasten-suurpeto-opas.pdf

Näytä enemmän
Luonnontieteellisen museon virtuaalinen perhosnäyttely. Sivuilla tietoa perhosista, keräilystä ja perhosten kasvattamisesta.
Sivuston kieli: 
https://www.amnh.org/exhibitions/butterflies

Näytä enemmän
Tiedeykkönen -ohjelmasarjassa käsitellään tieteellisiä ongelmia erityisesti luonnontieteiden alalta. Ohjelmia on mammuteista asteroideihin ja paaviin asti.
Sivuston kieli: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-1403833

Näytä enemmän
National Geographicin lastenosio tarjoaa leikin ja kokeilun avulla paljon tietoa, kertomuksia ja tehtäviä lapsille. Suunnattu pääasiassa ala-asteikäisille. Monenlaista kiinnostavaa materiaalia ja lähestymistapoja: pelit, värittäminen, artikkelit, tieteelliset kokeilut, eläimet, tietokilpailut ja tehtävät.
Sivuston kieli: 
https://kids.nationalgeographic.com/

Näytä enemmän
Projektioppiminen on konkreettinen keino, jonka avulla voidaan uudistaa luonnontieteiden opetusta. Kirjassa esitelllään opetukseen soveltuva projektioppimisen malli ja tarjotaan ideoita oppituntien ja monialaisten oppimiskokonaisuuksien suunnitteluun ja oppimisen arviointiin.
Sivuston kieli: 
http://hdl.handle.net/10138/355103

Näytä enemmän
101 oppimateriaalia 61 eri aiheesta matematiikan, fysiikan ja kemian aloilta. Aiheet on koettu opetuksessa haastaviksi ja ne on valittu opettajille tehdyn kyselyn perusteella. OTA-menetelmässä painotetaan tieteen merkitystä yhteiskunnassa ja edistetään taidetta välineenä luonnontieteiden opetuksessa.
https://elearning.ota-project.eu/fi/activities/

Näytä enemmän
Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan perustama keskus biologian, fysiikan, kemian, maantieteen ja tietotekniikan opetuksen ja sen tutkimuksen tukemiseksi. Tiedekasvatuksen sivuilta löytyvät LUMA-tiedeluokat, opastuksia ja videoita sekä materiaalipankki oppiaineistoiksi.
Sivuston kieli: 
https://www.helsinki.fi/fi/tiedekasvatus

Näytä enemmän
YMPPI tarjoaa lasten ja nuorten toimijoille ympäristökasvatusmalleja ja inspiroi kehittämään lisää toimintaa aiheen parissa. Materiaali esittelee kahdeksan näkökulmaa kestävään ruoantuotantoon ja puutarhanhoitoon. Kukin malli sisältää tietopaketin aiheesta, ohjeita käytännön puutarhatoimintaan sekä ideoita teoreettiseen ja taiteelliseen työskentelyyn ja ilmiöpohjaisen oppimisen suunnitteluun.
Sivuston kieli: 
https://puutarhakasvatus.fi/ymppi/

Näytä enemmän
Vuonna 1988 perustettu Luonnonfilosofian seura ylläpitää keskustelua luonnontieteiden herättämistä filosofisista ja maailmankatsomuksellisista kysymyksistä. Sivuilta löytyy tietoa seuran toiminnasta, julkaisuista ja sen tilaisuuksissa pidettyjä esitelmiä. Luonnonfilosofian seura on Tieteellisten seurojen valtuuskunnan jäsen.
Sivuston kieli: 
https://www.luonnonfilosofia.fi/

Näytä enemmän