Sosiaalilääketiede. Sisäilma. Elintarvikehygienia. Asuntohygienia
Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
34 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Ympäristöministeriön kokonaisuus tarjoaa tietoa ympäristömelusta, sen haitoista sekä melusta vastuussa olevista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Säteilyturvakeskuksen sivuilla on tietoa ydin- ja säteilyturvallisuudesta. Erilaiset ympäristöstä tulevat säteilyt sekä niiden vaikutukset terveyteen on selvitetty. Tietoa on myös säteilyn käytöstä lääketieteessä. Lomakkeella voi tilata radonmittauspurkin, jolla mitataan asunnon radonsäteilyn määrä. Sivuilta löytyy alan sanasto.
Näytä enemmän
Teos Säteilyn terveysvaikutukset keskittyy antamaan tietoa säteilyn vaikutuksesta terveyteen. Siinä käsitellään solubiologian perusasioita, kerrotaan säteilyn vaikutuksesta soluun sekä haittavaikutuksista: syövän synnystä ja säteilyvammoista. Teoksessa kerrotaan myös säteilyn vaikutuksista raskauden aikana. Tsernobylin onnettomuutta ja sen vaikutuksia tutkitaan myös. Teoksen tarkoituksena on antaa tietoa säteilysuojan kehittämiseksi ja neuvoja, miten säteilyturvallisuutta voidaan parantaa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Ilmatieteen laitos kertoo, mikä on UV-indeksi, mitä ultraviolettisäteily on ja miksi siltä kannattaa suojautua.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sivusto on tarkoitettu kaikille, jotka joutuvat työssään tekemisiin säteilyn kanssa. Sivuilla on monipuolista tietoa säteilyn käyttöön liittyvistä vaatimuksista, valvonnasta, säteilytoimintaa koskevista säännöistä, suojelukoulutuksesta ja säteilymittauksesta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Asumisterveysliitto AsTe ry:n toiminnan tavoitteena on olla ihmisten ensimmäisenä kontaktipintana asumisterveysongelman kohdatessa ja antaa mahdollisimman tarkoituksenmukaista neuvontaa näissä tilanteissa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sivuilla on tietoa hygieniaosaamisesta, siihen liittyvästä osaamistestistä ja lainsäädännöstä sekä opiskelumateriaaleja.
Näytä enemmän
Yhdistys jakaa perustietoa sisäilmasta, terveellisistä tiloista sekä palveluistaan.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Tietoa niin tavallisista, yleensä harmittomista hyönteisistä kuin viheliäisemmistäkin kodin kuokkavieraista. Sivun tiedot auttavat tunnistamaan mm. syöpäläiset, tekstiilituholaiset, elintarviketuholaiset ja kasvituholaiset.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Oppimateriaali tarjoaa tietoa elintarvikehygieniasta, mikrobiologiasta, ruokamyrkytyksistä ja elintarvikelainsäädännöstä. Aineisto on suunniteltu erityisesti peruskoulu- ja lukio-opetukseen ja sen pohjalta oppilas voi suorittaa Eviran hygieniaosaamistodistuksen eli hygieniapassin. Oppimateriaalista on myös tulostettava versio.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Säteilyturvakeskuksen tietopaketti kertoo, mitä säteily on, miten sitä käytetään, mitataan ja miten siltä turvaudutaan.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Julkaisu tarjoaa tietoa elintarvikkeisiin liittyvistä taudinaiheuttajista ja niiden terveydellisistä haittavaikutuksista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Homepakolaiset on yhdistys, jonka on perustanut joukko sisäilmasta vakavasti sairastuneita ihmisiä. Sivuilta löytyy tietoa oireista ja sairauksista sekä sairastuneiden kertomuksia. Sivuilla on myös esimerkkejä eri tavoista, joilla sairastuneiden oikeuksia on pyritty edistämään.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sivuston kuvien avulla voi tunnistaa sisätilojen tuhohyönteisiä ja löytää torjuntaohjeita niitä vastaan.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Oivassa elintarvikevalvontaviranomaiset arvioivat ravintoloiden, kahviloiden ym. elintarviketurvallisuutta. Sivustolla voi etsiä tiettyä yritystä koskevia tietoja ja tutustua Oiva-raportteihin.
Näytä enemmän
Ruokaviraston tehtäviin kuuluvat ihmisten, eläinten ja kasvien terveyden edistäminen, maaseudun elinvoimaisuuden tukeminen sekä erilaisten tietojärjestelmien kehittäminen ja ylläpitäminen. Sivustolta löytyvät viraston palvelut viljelijöille, yrityksille, yhteisöille ja henkilöasiakkaille.
Näytä enemmän
Kirjassa on tietoa sisäilman terveysvaikutuksista, epäpuhtauksille altistumisesta sekä oireilevien ja sairaiden hoidosta ja tuesta Suomessa. Julkaisussa esitellään kansallinen ohjelma, jonka tavoitteena on vähentää sisäilmasta johtuvia terveyshaittoja.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Hengitysliiton opas sisäilman laadun tarkkailuun, huoltoon, home- ja kosteusvaurioiden korjaukseen sekä hengityksen suojaamiseen.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
THL:n kokonaisuus sisäilmasta, sen laadun arvioinnista sekä terveysvaikutuksista. Home- ja kosteusvaurioista sekä hometaloanalytiikasta kerrotaan tiiviisti.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Selkeä opas kuvineen kodin tuhohyönteisten torjuntaa varten.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Ruokaviraston vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin koronaviruksesta ja elintarvikkeista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Säteilyturvakeskus antaa ohjeia säteilyvaaratilanteen varalle.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Terveyskirjaston sivuilla on julkaistu tarkistettu ja ajantasaistettu versio Jouko Tuomiston teoksesta, joka vastaa lukuisiin ympäristöä ja terveyttä koskeviin kysymyksiin.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
IDAn sivuilla kerrotaan valosaasteesta ja pimeän suojelusta, sen tavoitteista, tavoista sekä tapahtumista asian tiimoilta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Raportissa tarkastellaan ilman pienhiukkasaltistuksen, melualtistuksen ja liikenneonnettomuuksien aiheuttamia terveyshaittoja sekä aktiivisen liikkumisen terveyshyötyjä. Tutkimusalueena on koko Suomi, maakunnat sekä yksitoista kaupunkia.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Terveet tilat -toimintamalli kokoaa tietoa ja hyviä käytäntöjä julkisten rakennusten ennakoivasta kiinteistönpidosta. Mallin esittelyn lisäksi sivuilta löytyy selvityksiä ja oppaita sekä rakennusfysiikan oppimateriaaleja.
Näytä enemmän
Arjen säteily sisältää kaikille hyödyllistä tietoa säteilystä ja vaikutuksista arjessa. Siinä käsitellään luonnonsäteilyä, radonista työpaikoilla, kotona ja vapaa-ajan asunnoissa sekä UV-säteilystä, ja siitä aiheutuvia terveyshaittoja sekä suojautumista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
På Livsmedelverkets webbplats finns ett digert utbud av information om livsmedel. På sidorna finns bl.a. information om hantering och förvaring av livsmedel, risker förknippade med livsmedel, matallergener, produktionssätt, primärproduktion, tillverkning och försäljning av livsmedel, djurskydd, djurhållning, djursjukdomar samt odling, produktion, försäljning och marknadsföring av växter. Här finns också en samling med frågor och svar om livsmedel, en nyckel till e-koderna, växtsortlistor över godkända odlade växtsorter samt information om hygienpasset och kompetenstestet för hygienpasset. Modellfrågor och ett elektroniskt modelltest ingår. På sidorna finns också nyheter, blanketter, samt möjlighet att beställa broschyrer och affischer och ladda ner publikationer.
Näytä enemmän
Livsmedlelsverkets information om svampar. Här finns information om rekommenderade matsvampar och giftiga svampar och om hur man identifierar svampar. På sidorna finns också information om lagstiftning, standarder, tillsyn, märking av svampar, samt hantering och behandling av svampar.
Näytä enemmän
På sidorna finns information om hygienpasset, förteckning över hygienpasstestare, modelltest, m.m.
Näytä enemmän