23 osumaa haulle. Näytetään 1 - 23 tulosta.
Open ruokaopas kertoo vastuullisesta ruuasta ja kestävästä ruuantuotannosta 12 eri oppiaineen näkökulmasta.
Sivuston kieli: 
https://openruokaopas.fi/

Näytä enemmän
Maanviljelijöille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille suunnattu verkkokurssi uudistavan maanviljelyn menetelmistä. Kurssilla käsitellään muun muassa viljelykiertoa, maanmuokkausta, vesitaloutta sekä luonnon monimuotoisuutta. Teoriatiedon lisäksi mukana on käytännön esimerkkejä ja harjoituksia. Sivuilla on tietoa ruoantuotannosta myös kuluttajille.
Sivuston kieli: 
https://www.uudistavaviljely.fi/

Näytä enemmän
Ruokapakkauksia myydään useilla eri kauppanimillä ja brändeillä. Opas auttaa hahmottamaan, miten eläinten hyvinvointi toteutuu eri tavoin tuotetuissa tuotteissa. Esimerkkeinä ovat kananmunat, maito ja jauheliha. Laskurin avulla voi arvioida eri valintojen vaikutusta ruokalaskuun.
Sivuston kieli: 
https://elainruokana.elaintieto.fi/

Näytä enemmän
Ruuan reitti tutustuttaa kalan, kananmunien, kasvisten, lihan, maidon ja viljan reittiin alkutuotannosta lautaselle asti.
Sivuston kieli: 
https://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/ruuan-reitti-ruokakasvatusta-alakouluille

Näytä enemmän
FAOSTAT-tilastoista voi tutkia eri maiden ruokatuotannon, -kaupan, investointien, -hygienian tilaa ja tasapainoa.
Sivuston kieli: 
https://www.fao.org/faostat/en

Näytä enemmän
Ruokafaktasivusto tarjoaa tilastotietoa suomalaisen ruoantuotannon ja elintarvikkeiden laadusta. Vertailukohteina ovat lähinnä muut Euroopan maat.
Sivuston kieli: 
https://projects.luke.fi/ruokafakta/

Näytä enemmän
FAO:n sivusto käsittelee bioteknologian roolia ja vaikutusta kehitysmaiden ruoantuotannossa ja maataloudessa. Sivuilla on FAO:n lausunto bioteknologiasta mukaan lukien geenimanipulaatio, katsaus FAO:n toimintatapoihin ja tietoa bioteknologian käytöstä maataloustuotteiden jatkojalostuksessa, viljelyssä ja kasvinsuojelussa sekä kala- ja metsätaloudessa.
Sivuston kieli: 
https://www.fao.org/biotech

Näytä enemmän
YK:n ruoka- ja maanviljelystilannetta tutkiva organisaatio. Sivustossa on ajankohtaista tietoa maanviljelyksen tilasta, ympäristön muutoksista sekä alueellisista eroista.
Sivuston kieli: 
https://www.fao.org/home/en/

Näytä enemmän
Tietoa maailman ruokatilanteesta, peruselintarvikkeista, viljasta, lihasta, maitotaloustuotteista.
Sivuston kieli: 
https://www.fao.org/giews/en/

Näytä enemmän
Tietoa muuntogeenisten elintarvikkeiden säätelystä, valvonnasta, jäljitettävyydestä ja pakkausmerkinnöistä.
Sivuston kieli: 
https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/elintarvikeala/ainesosat-ja-sisalto/muuntogeeniset-elinta...

Näytä enemmän
WHO :n vastauksia muuntogeenisiä elintarvikkeita koskeviin kysymyksiin. Niissä käsitellään elintarvikkeiden geenimuuntelun tekniikkaa, riskejä, turvallisuuden kysymyksiä sekä päähuolia ihmisen terveyden kannalta.
Sivuston kieli: 
https://www.who.int/news-room/questions-and-answers/item/food-genetically-modified

Näytä enemmän
Ilmasto-oppaan ravinto-osassa kerrotaan, millainen elintarviketuotanto ja millaiset kuluttajan valinnat vaikuttavat ilmastonmuutokseen.
Sivuston kieli: 
https://www.ilmasto-opas.fi/artikkelit/ilmastonmuutosta-voi-hillita-ilmastoystavallisella-ruokavalio...

Näytä enemmän
Ruokaviraston tehtäviin kuuluvat ihmisten, eläinten ja kasvien terveyden edistäminen, maaseudun elinvoimaisuuden tukeminen sekä erilaisten tietojärjestelmien kehittäminen ja ylläpitäminen. Sivustolta löytyvät viraston palvelut viljelijöille, yrityksille, yhteisöille ja henkilöasiakkaille.
Sivuston kieli: 
https://www.ruokavirasto.fi/

Näytä enemmän
Medialautanen pureutuu ruokajournalismiin ja -mainontaan hyvinvoinnin, nautinnon ja ekologisuuden näkökulmista. Sivusto sisältää perustietoa ruuasta, tutustuttaa lapset ja nuoret aikakauslehtien ruokasisältöihin sekä tarjoaa mediakasvatuksellisia tehtäviä.
Sivuston kieli: 
https://www.medialautanen.fi/

Näytä enemmän
Sitran selvityksessä käsitellään suomalaisen ruokajärjestelmän murrosta. Se auttaa hahmottamaan erilaisia uhkia ja mahdollisuuksia, joita liittyy tulevaisuuden tapoihin tuottaa ja kuluttaa ruokaa. Selvityksessä keskitytään erityisesti erilaisiin kasvipohjaisiin ja solumaatalouden ratkaisuihin.
Sivuston kieli: 
https://www.sitra.fi/julkaisut/kasvipohjaiset-ja-solumaatalouden-tuotteet-suomen-ruokajarjestelman-m...

Näytä enemmän
YMPPI tarjoaa lasten ja nuorten toimijoille ympäristökasvatusmalleja ja inspiroi kehittämään lisää toimintaa aiheen parissa. Materiaali esittelee kahdeksan näkökulmaa kestävään ruoantuotantoon ja puutarhanhoitoon. Kukin malli sisältää tietopaketin aiheesta, ohjeita käytännön puutarhatoimintaan sekä ideoita teoreettiseen ja taiteelliseen työskentelyyn ja ilmiöpohjaisen oppimisen suunnitteluun.
Sivuston kieli: 
https://puutarhakasvatus.fi/ymppi/

Näytä enemmän
Reiluustyökalu on tarkoitettu ruokajärjestelmään liittyvien ympäristötekojen oikeudenmukaisuuden arviointiin. Siitä on apua suunnittelussa, päätöksenteossa, toimeenpanon seurannassa ja arvioinnissa. Työkalun pohjana on tieteellinen tutkimustyö ja se on tarkoitettu yrityksien, politiikan tekijöiden ja järjestöjen käyttöön. Työkalua voi käyttää myös oppimistarkoituksessa.
Sivuston kieli: 
https://www.justfood.fi/fi-FI/Reiluustyokalu

Näytä enemmän
Reilu ruokamurros (JUST FOOD) -hanke tutkii, miten siirtymä ilmastoviisaaseen ja terveelliseen ruokajärjestelmään voidaan tehdä kestävästi, hyväksyttävästi ja oikeudenmukaisesti. Sivuilta löytyy hankkeen esittely, asiantuntijat ja julkaisut.
Sivuston kieli: 
https://www.justfood.fi/fi-FI

Näytä enemmän
Tutkimuksessa analysoidaan digitalisaatiota elintarvikeketjussa, tuotannossa, palveluiden hyväksikäytössä sekä tiedon keruussa tulevaisuuden palveluita suunniteltaessa. Julkaisussa käydään läpi digitalisaatioon liittyviä teknologisia kehitysaskeleita ja ehdotetaan tulevaisuuden ratkaisuja muutaman esimerkkimallin avulla. Julkaistu sarjassa Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja 60/2017.
Sivuston kieli: 
https://tietokayttoon.fi/documents/10616/3866814/60_Digitalisaatio+ruokaketjun+kehitt%C3%A4misess%C3...

Näytä enemmän
Julkaisussa tarkastellaan yhteistä terveyttä uhkaavia tekijöitä ja niihin johtaneita kehityskulkuja. Siinä esitellään jo olemassa olevia ratkaisuja ja tulevaisuuden toimia eli sitä, mihin jatkossa kannattaisi kiinnittää huomiota uhkien hillitsemiseksi. Julkaisu on tarkoitettu kaikille yhteisen terveyden teemoista kiinnostuneille. Julkaisu sopii erityisesti lukiolaisille ja toimii yleistajuisena ja syventävänä oppimateriaalina.
Sivuston kieli: 
https://www.sitra.fi/julkaisut/me-ja-maapallo/

Näytä enemmän