Sekasisältöiset kokoelmat

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
82 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Kansalliskirjaston aarteet sisältää digitoituja arvoteoksia. Mukana on Suomen vanhimpia kirjoja, karttoja, käsikirjoituksia ja muita teosharvinaisuuksia.
Sivuston kieli: 
https://www.doria.fi/handle/10024/27199

Näytä enemmän
Digitaaliseen kirjastoon on koottu harvinaisia kirjoja, käsikirjoituksia, karttoja, filmejä ja valokuvia eri maista ja kulttuureista. Aineistoa voi selata esimerkiksi paikan, aikakauden ja aiheen mukaan. UNESCO:n ja usean eri kirjaston, arkiston ja muun instituution kanssa yhteistyönä tuotetun palvelun yhtenä tavoitteena on kulttuurienvälisen ymmärryksen lisääminen.
https://www.loc.gov/collections/world-digital-library/about-this-collection/

Näytä enemmän
Anarkismin ja anarkististen liikkeiden historiaa sekä elämäkertatietoja kuuluisista anarkisteista ja heidän toiminnastaan. Sivuilla on myös heidän kirjoittamiaan tekstejä.
Sivuston kieli: 
http://dwardmac.pitzer.edu/anarchist_archives/archivehome.html

Näytä enemmän
Europeana.eu -palveluun on koottu eurooppalaisten museoiden, gallerioiden, arkistojen, kirjastojen ja audiovisuaalisten kokoelmien aineistoja digitaalisessa muodossa. Europeana tarjoaa hyödynnettäväksi miljoonien eurooppalaisten kulttuurikohteiden tiedot. Mukana on maalauksia, valokuvia, esineitä, kirjoja, sanomalehtiä, päiväkirjoja, asiakirjoja, elokuvia ja äänitteitä. Portaalista voi hakea myös suomalaista kulttuuriperintöaineistoa, muun muassa äänitteitä, museoesineitä, taidekuvia, vanhoja sanomalehtiä, kirjeitä, luonnontieteellistä aineistoa ja videoita eri kulttuurilaitoksista.
https://www.europeana.eu/fi

Näytä enemmän
Smithsonian sisältää satoja kuvitettuja artikkeleita aiheista eläinten valtakunta, taiteet, tieteet, historia, urheilu, viihde, matkat...
Sivuston kieli: 
https://www.smithsonianmag.com/

Näytä enemmän
Sivuille on koottu latinankielisiä tekstejä kokotekstiversioina. Hakemistosta löytyy antiikin kirjailijoita, keskiajan kirjailijoita sekä uuslatinan tekstejä. Tekstimuodot perustuvat painettuihin editioihin.
Sivuston kieli: 
http://www.thelatinlibrary.com

Näytä enemmän
Perseus käsittää laajan tietokannan historiatutkimukseen liittyvää materiaalia. Laajimmin on edustettuna klassillisen materiaalin osasto, joka sisältää antiikin kirjallisuutta kokotekstimuodossa, historiaa, arkeologiaa ja klassillisen kreikan sekä latinan kielten tutkimusta ja papyrustietokannan. Renessanssiosastoon on koottu materiaalia, joka käsittelee Englannin renessanssia. Lisäksi projektin sivuilla on osastot Lontoon historiaa ja Amerikan Keski-Lännen ja Kalifornian historiaa.
Sivuston kieli: 
http://www.perseus.tufts.edu

Näytä enemmän
Johan Vilhelm Snellmanin kootut teokset. Koottujen teosten yhteydessä on kuvausta J. V. Snellmanista ja hänen toimistaan eri aikoina, kronologia sekä kuvia.
Sivuston kieli: 
http://snellman.kootutteokset.fi/

Näytä enemmän
Kirjallisuuden elektroninen kokotekstitietokanta. Sisältää sekä kaunokirjallisuutta että tietokirjallisuutta. Hakea voi kirjan tai kirjailijan nimellä sekä aihealueella.
Sivuston kieli: 
https://www.gutenberg.org/

Näytä enemmän
Euroopan antiikkia, keskiaikaa ja nykyaikaa käsitteleviä dokumentteja.
Sivuston kieli: 
https://history.hanover.edu/project.php

Näytä enemmän
Tieteenfilosofian elektroninen arkisto, josta voi hakea tieteenfilosofiaan liittyviä artikkeleita.
Sivuston kieli: 
https://philsci-archive.pitt.edu/

Näytä enemmän
Kansalliskirjaston Fragmenta membranea -kokoelma sisältää osan keskiaikaisen Ruotsin valtakunnan itäosissa, Turun hiippakunnassa, laadittujen ja käytettyjen kirjojen jäänteistä. Fragmenta membranea -tietokanta sisältää yli 9000 digitoitua pergamenttilehteä, 900- ja 1000-lukujen taitteesta 1500-luvun puoliväliin.
Sivuston kieli: 
https://fragmenta.kansalliskirjasto.fi/

Näytä enemmän
Syftet med Världslitteratur är att lyfta fram världslitteraturen. Litteraturen från Afrika, Asien och Latinamerika. Sidan presenterar författare och deras översatta verk i både tryckt form och genom en webbsida/databas. Databasen erbjuder många olika sökingångar. På sidan presenteras också nyheter, uppgifter om litterära pris, recensioner, länkar till andra webbsidor om litteratur och författare m.m.
Sivuston kieli: 
https://varldslitteratur.se/

Näytä enemmän
Viittomakielinen kirjasto sisältää videoita ja oheismateriaaleja eri aihealueista lapsiile, nuorille, viihdettä, kulttuuria, henkilökuvia, asiaohjelmia ja urheilua aikuisille. Ne ovat pääosin Kuurojen liiton omaa tuotantoa.
Sivuston kieli: 
https://viittomakielinenkirjasto.fi/

Näytä enemmän
Viittomakielisen kirjastoon on koottu lapsille videoita. Katseltavina on satuja, loruja ja tarinoita. Myös pelejä on käytettävissä.
Sivuston kieli: 
https://viittomakielinenkirjasto.fi/kategoria/lapset/

Näytä enemmän
Täällä voi lukea SKS:n englanninkielisessä julkaisusarjassa Studia Fennicassa ilmestyneitä teoksia. Sarjassa julkaistaan kirjoja antropologian, etnologian, folkloristiikan, historian, kirjallisuuden sekä kielitieteen aloilta.
Sivuston kieli: 
https://oa.finlit.fi/

Näytä enemmän
Kansalliskirjaston digitoimat aineistot kattavat suomalaisia sanomalehtiä, aikakauslehtiä, Turun Akatemian väitöskirjat, tutkimuskirjallisuutta, suomalaisen klassikkokirjaston, Urho Kekkosen tuotannon, pergamenttikokoelman, suomalais-ugrilaisen kokoelman, teollisuuden hinnastoja, pienpainatteita, nuotteja, kortistoja sekä karttoja.
Sivuston kieli: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/

Näytä enemmän
Vasaensis-kokoelma sisältää digitoituna Vaasan aluetta käsittelevää vanhaa kirjallisuutta ja pienpainatteita.
Sivuston kieli: 
https://digi.kirjastot.fi/collections/show/398

Näytä enemmän
SKS:n julkaisema Suomen keskiajan ja 1500-luvun käsikirjoitusten digitaalinen kirjasto sisältää tekstejä hallinnon, juridiikan, liturgian, historian ja teologian aloilta. Palvelussa voi selata käsikirjoituksia korkealaatuisina kuvina sekä tutustua käsikirjoituksiin ja niiden historiaan kuvailutietojen avulla.
Sivuston kieli: 
https://www.codicesfennici.fi/

Näytä enemmän
Wikiaineisto on arkisto teksteille, jotka eivät ole tekijänoikeuksien suojaamia tai jotka on julkaistu CC BY-SA 3.0-lisenssin tai sen ehtojen kanssa yhteensopivan toisen lisenssin mukaisesti. Täältä löytyy kaunokirjallisuutta, asiatekstejä, bibliografioita jne.
Sivuston kieli: 
https://fi.wikisource.org/wiki/Etusivu

Näytä enemmän
OAPEN Library kokoaa yhteen kaikille avoimia tieteellisiä julkaisuja etupäässä humanististen tieteiden ja yhteiskuntatieteiden alalta.
Sivuston kieli: 
https://www.oapen.org/home

Näytä enemmän
Onleihe on Goethe-Institutin e-kirjasto, josta voi lainata saksankielisiä kirjoja, äänikirjoja, elokuvia, lehtiä ja saksan oppimateriaaleja. Rekisteröityminen ja palvelun käyttö on maksutonta.
Sivuston kieli: 
https://www.goethe.de/ins/fi/fi/kul/bib/onl.html

Näytä enemmän

Sivut