35 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Julkaisussa tarkastellaan sitä, miltä osin tietokirjallisuuden näkyvyys on siirtynyt verkkoon, mitä mahdollisuuksia sosiaalinen media tarjoaa tietokirjallisuuden näkyvyydelle, mistä lukijat saavat tietoa uusista tietokirjoista ja minkä tyyppisistä kirjoista puhutaan. Lisäksi käsitellään sitä, miten tietokirjallisuus näkyy perinteisissä sanoma- ja aikakauslehdissä.
Sivuston kieli: 
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/160806/Maaria_Linko_Tietokirjallisuuden_n_kyvyys_se...

Näytä enemmän
Vinkkejä tietokirjoista, joiden teemoina ovat muun muassa ympäristö ja luonto, elämäntaito ja elämäntavat, tieto ja sen luotettavuus, historia, harrasteet, ruokakirjat ja urheilu.
Sivuston kieli: 
https://www.suomentietokirjailijat.fi/medialle/julkaisut/tietokirjoja-kouluun-kirjakatalogi-2018.htm...

Näytä enemmän
Suomalaisia tietokirjailijoita sisältää laajan valikoiman suomalaisen tietokirjallisuuden kirjoittajia, tietoa heidän urastaan ja tuotannostaan.
Sivuston kieli: 
https://www.suomentietokirjailijat.fi/medialle/julkaisut/suomalaisia-tietokirjailijoita.html

Näytä enemmän
Kirjahistoria-kokoelma sisältää Ruotsin ajan Fennica-kirjallisuuden monografia-aineiston lähes kokonaisuudessaan, kirjahistoriaan ja sen tutkimukseen liittyviä painatteita sekä kasvatukseen ja lastenkirjallisuuteen liittyvää aineistoa 1600-luvulta alkaen. Mukana on muun muassa oppikirjoja, aapisia, kirjakauppaluetteloita ja kirjastoluetteloita.
Sivuston kieli: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/collections?id=61

Näytä enemmän
Minkälaista tietokirjallisuutta voidaan viedä ulkomaille ja mitä kirjailijan ja kustantajan pitää osata? Tietokirjailijoiden, kustantajien, kustannustoimittajien ja oikeuksien myynnin kanssa työskentelevien käyttöön tarkoitettu opas vastaa muun muassa näihin kysymyksiin.
Sivuston kieli: 
https://www.suomentietokirjailijat.fi/media/julkaisut/rajatonta-tietoa-final.pdf

Näytä enemmän
CEEOL sisältää Keski- ja Itä-Eurooppaa koskevia tai siellä julkaistuja e-kirjoja ja e-lehtiä humanististen tieteiden ja yhteiskuntatieteiden aloilta. Palvelussa on sekä maksullisia aineistoja että kaikille avoimia open acces -julkaisuja. Aineiston käyttö edellyttää rekisteröitymistä.
Sivuston kieli: 
https://www.ceeol.com/

Näytä enemmän
Vastapaino esittää -podcasteissa Viheliäs tiede, Painavat Asiat ja Keveät Askeleet keskustellaan tutkimuksesta, tietokirjoista ja niiden julkaisemisesta sekä sisällöistä.
Sivuston kieli: 
https://soundcloud.com/vastapaino

Näytä enemmän
Henri Satokangas on selvittänyt väitöskirjassaan sitä, miten tieteenalojen erikoistuneita ilmauksia esitellään ja avataan suurelle yleisölle suunnatuissa teoksissa. Aineistona on tutkijoiden kirjoittamia tiedettä yleistajuistavia tietokirjoja sekä peruskoulun oppikirjoja.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-7738-4

Näytä enemmän
Digitaaliseen kirjastoon on koottu harvinaisia kirjoja, käsikirjoituksia, karttoja, filmejä ja valokuvia eri maista ja kulttuureista. Aineistoa voi selata esimerkiksi paikan, aikakauden ja aiheen mukaan. UNESCO:n ja usean eri kirjaston, arkiston ja muun instituution kanssa yhteistyönä tuotetun palvelun yhtenä tavoitteena on kulttuurienvälisen ymmärryksen lisääminen.
https://www.loc.gov/collections/world-digital-library/about-this-collection/

Näytä enemmän
Tietokirjakauppa julkaisee uutuudet, suosituimmat, löytönurkan ja tulossa olevat kirjat sivuillaan.
Sivuston kieli: 
https://docendo.fi/

Näytä enemmän
Kustantaa lasten- ja nuortenkirjoja, lahjakirjoja, tietokirjoja, kristillisiä Arkki-kirjoja sekä tilauskirjoja. Sivulla on mm. tuotannon esittely sekä verkkokauppa.
Sivuston kieli: 
https://www.aurinkokustannus.fi/

Näytä enemmän
American Library Associationin julkaiseman Booklist -lehden verkkoversio sisältää arvosteluja, jotka on jaettu aikuisten, nuorten ja tietokirjallisuuden arvosteluihin ja esittelyihin. Lisäksi Booklistissa arvioidaan videoita, cd-romeja ja äänitteitä, uusimmissa numeroissa myös verkkoaineistoja. Sivuilla on myös bibliografioita sekä kirjailijahaastatteluja.
Sivuston kieli: 
https://www.booklistonline.com

Näytä enemmän
Suomen tietokirjailijat ry on tietokirjailijoiden kulttuuri-, ammatti- ja edunvalvontajärjestö. Sivustosta löytyy tietoa yhdistyksen myöntämistä apurahoista, tietoteospalkinnoista (Varelius-palkinto, tunnustuspalkinnot jäsenille, lasten ja nuorten tietokirjapalkinto). Lisäksi sivustosta löytyvät palstat yhdistys neuvoo, yhdistys ottaa kantaa sekä asiantuntijarekisteri.
Sivuston kieli: 
https://www.suomentietokirjailijat.fi/

Näytä enemmän
Hathi Trustin digitaalisessa kirjastossa osa materiaalista on luettavissa vapaasti. Aineiston pystyy haussa rajaamaan avoimesti luettaviin valitsemalla Full view only -vaihtoehto rajaukseksi.
Sivuston kieli: 
https://www.hathitrust.org/

Näytä enemmän
Wikiaineisto on arkisto teksteille, jotka eivät ole tekijänoikeuksien suojaamia tai jotka on julkaistu CC BY-SA 3.0-lisenssin tai sen ehtojen kanssa yhteensopivan toisen lisenssin mukaisesti. Täältä löytyy kaunokirjallisuutta, asiatekstejä, bibliografioita jne.
Sivuston kieli: 
https://fi.wikisource.org/wiki/Etusivu

Näytä enemmän
Open Library tarjoaa kirjoja avoimesti luettavaksi sekä lainattavaksi. Kokoelma käsittää valtavan määrän tieto- ja kaunokirjallisuutta monella kielellä. Lainaaminen edellyttää rekisteröitymistä. Myös aineistoluettelo on käyttäjien täydennettävissä, muun muassa teosten sisällön kuvailu on yhteisöllistä.
Sivuston kieli: 
https://openlibrary.org/

Näytä enemmän
Erkki Tuomiojan suosittelemat kirjavinkit vuosittain lajilteltuina. Kirjat ovat enimmäkseen tietokirjallisuutta, suomen- ja englanninkielistä, mutta joukkoon mahtuu myös romaaneja.
Sivuston kieli: 
https://tuomioja.org/arkisto/kirjavinkit/

Näytä enemmän
Katalogi esittelee noin sata alakouluun ja esiopetukseen sopivaa tietokirjaa. Teemoina mm. historia, keho ja mieli, eläimet, harrastukset ja ammatit sekä tosielämän esikuvia. Katalogin alussa on valmiita kysymyksiä, joita voi käyttää apuna tietokirjallisuutta käsiteltäessä.
Sivuston kieli: 
https://www.suomentietokirjailijat.fi/media/julkaisut/tietokirjoja_alakouluun_2020_web.pdf

Näytä enemmän
Katalogissa esitellään yli 100 kirjaa aihealueittain. Mukana on myös tehtäviä, joita voi käyttää apuna tietokirjallisuutta käsiteltäessä.
Sivuston kieli: 
https://www.suomentietokirjailijat.fi/media/julkaisut/tietokirjoja-kouluun-2022_verkkoon.pdf

Näytä enemmän
Kirjallisuusterapeuttisia kirjavinkkejä aihealueittain: sukutarinoita, selviytymiskertomuksia, kirjoja erilaisuudesta, itsensä hyväksymisestä, elämänmuutoksista, ystävyydestä, yksinäisyydestä jne. Mukana on myös runoteoksia ja elokuvia sekä kirjallisuusterapiaa ja terapeuttista kirjoittamista käsitteleviä teoksia.
Sivuston kieli: 
https://kirjasto.one/kirjalista/index.php?dipl=165

Näytä enemmän
Tekoälyyn perustuva kirjallisuuden suosittelusivusto. Mitä lähemmäksi kaksi kirjailijaa sijoittuu kartalle, sitä todennäköisemmin joku pitää heistä molemmista.
Sivuston kieli: 
https://www.literature-map.com/

Näytä enemmän
Lastenkirjainstituutin bibliografia sisältää henkilötietoja yli 970 kuvittajasta ja luettelon heidän kuvittamistaan kauno- ja tietokirjoista. Sivustolla on myös kuvitustaiteesta ja kuvittajista kertovia artikkeleita.
Sivuston kieli: 
https://lastenkirjainstituutti.fi/kuvittajabibliografia

Näytä enemmän
Tietokirja.fi on tietokirja-alan yhteinen tapahtuma, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2007. Sivuilla esitellään tämänvuotisen tapahtuman teemat ja ohjelma sekä kerrotaan esiintyjistä.
Sivuston kieli: 
https://tietokirjafestivaali.fi/

Näytä enemmän
Kirjakauppaliiton kokoamissa listoissa luetellaan kymmenen kirjakaupoissa kuukauden aikana myydyintä teosta. Erilliset listat on tehty kotimaisesta kaunokirjallisuudesta, käännetystä kaunokirjallisuudesta, tietokirjoista sekä lasten- ja nuortenkirjallisuudesta. Tarjolla on myös pokkarilista.
Sivuston kieli: 
https://kirjakauppaliitto.fi/kirja-ala-suomessa/mita-suomi-lukee/

Näytä enemmän
Kirjallisuuden elektroninen kokotekstitietokanta. Sisältää sekä kaunokirjallisuutta että tietokirjallisuutta. Hakea voi kirjan tai kirjailijan nimellä sekä aihealueella.
Sivuston kieli: 
https://www.gutenberg.org/

Näytä enemmän

Sivut