Elintarvike- ja nautintoaineteollisuus

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
41 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Biotekniikan neuvottelukunta on kolmeksi vuodeksi kerrallaan valittu valtioneuvoston asettama neuvoa-antava asiantuntijaelin, jonka tehtävänä on seurata geenitekniikan kehitystä ja käytön turvallisuutta. Neuvottelukunta osallistuu geenitekniikkaa koskevan lainsäädännön ja ohjeistuksen valmisteluun. Kotisivuilla johdatus bio- ja geenitekniikkaan, näitä koskevaan lainsäädäntöön. Geenitekniikan turvallisuus, riskit ja etiikka, kotimaiset ja kansainväliset alan linkit.
Sivuston kieli: 
http://www.btnk.fi

Näytä enemmän
Tutkimuksessa analysoidaan digitalisaatiota elintarvikeketjussa, tuotannossa, palveluiden hyväksikäytössä sekä tiedon keruussa tulevaisuuden palveluita suunniteltaessa. Julkaisussa käydään läpi digitalisaatioon liittyviä teknologisia kehitysaskeleita ja ehdotetaan tulevaisuuden ratkaisuja muutaman esimerkkimallin avulla. Julkaistu sarjassa Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja 60/2017.
Sivuston kieli: 
https://tietokayttoon.fi/documents/10616/3866814/60_Digitalisaatio+ruokaketjun+kehitt%C3%A4misess%C3...

Näytä enemmän
Tietoa Elintarviketeollisuusliitosta ja Suomen elintarviketeollisuudesta. Liiton tietojen lisäksi Elintarviketeollisuuden tutkimus- ja kehitystoimintaa sekä tilastoja.
Sivuston kieli: 
https://www.etl.fi

Näytä enemmän
Ruokapakkauksia myydään useilla eri kauppanimillä ja brändeillä. Opas auttaa hahmottamaan, miten eläinten hyvinvointi toteutuu eri tavoin tuotetuissa tuotteissa. Esimerkkeinä ovat kananmunat, maito ja jauheliha. Laskurin avulla voi arvioida eri valintojen vaikutusta ruokalaskuun.
Sivuston kieli: 
https://elainruokana.elaintieto.fi/

Näytä enemmän
EUROGLACES edustaa eurooppalaista jäätelöteollisuutta. Sivuilla on paljon sellaista informaatiota, joka on suunnattu lähinnä jäätelöalalle. Tavallista kuluttajaa kiinnostanee eniten jäätelön ominaisuuksista, historiasta ja valmistuksesta kertova osio.
Sivuston kieli: 
https://www.euroglaces.eu

Näytä enemmän
Sivulta löytyvät elintarvikkeet aakkosjärjestyksessä, raaka-aineluokittain, ruoankäyttöluokittain, erityisruokavaliot sekä suosituimmat elintarvikkeet.
Sivuston kieli: 
https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet

Näytä enemmän
Sivuilla on tietoa hygieniaosaamisesta, siihen liittyvästä osaamistestistä ja lainsäädännöstä sekä opiskelumateriaaleja.
Sivuston kieli: 
https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/hygieniapassi/

Näytä enemmän
Ilmasto-oppaan ravinto-osassa kerrotaan, millainen elintarviketuotanto ja millaiset kuluttajan valinnat vaikuttavat ilmastonmuutokseen.
Sivuston kieli: 
https://www.ilmasto-opas.fi/artikkelit/ilmastonmuutosta-voi-hillita-ilmastoystavallisella-ruokavalio...

Näytä enemmän
Opas tarjoaa vinkkejä ympäristöystävälliseen kalan ja äyriäisten syöntiin. Oppaasta löytyy lajiesittelyt Suomessa tarjolla olevista ruokakaloista ja tietoa niiden levinneisyydestä, kalastusmenetelmistä ja nykyisestä kalakannasta.
Sivuston kieli: 
https://wwf.fi/ruoka/kalaopas/

Näytä enemmän
Sitran selvityksessä käsitellään suomalaisen ruokajärjestelmän murrosta. Se auttaa hahmottamaan erilaisia uhkia ja mahdollisuuksia, joita liittyy tulevaisuuden tapoihin tuottaa ja kuluttaa ruokaa. Selvityksessä keskitytään erityisesti erilaisiin kasvipohjaisiin ja solumaatalouden ratkaisuihin.
Sivuston kieli: 
https://www.sitra.fi/julkaisut/kasvipohjaiset-ja-solumaatalouden-tuotteet-suomen-ruokajarjestelman-m...

Näytä enemmän
Benecol-sivuilla kerrotaan kolesteroleista, kohonneeseen kolesterolilukemaan liittyvistä riskitekijöistä ja sydänystävällisestä ruokavaliosta. Lisäksi sivuilla on kasvistanolin esitely, tuotetietoja ja ruokaohjeita.
Sivuston kieli: 
https://benecol.fi/vinkit/kolesteroli/

Näytä enemmän
Leipätiedotuksen kotisivu sisältää tietoa viljan ja leivän tuotannosta, viljatuotteiden merkityksestä ravitsemuksessa sekä viljatuotteiden käytöstä erikoisruokavalioissa.
Sivuston kieli: 
https://www.leipatiedotus.fi

Näytä enemmän
Sivuilla on uutisia, tutkimustietoa ja tapahtumatietoja luonnonmukaisesta maa- ja elintarviketaloudesta kotimaasta ja ulkomailta lisäksi luomuaiheisia linkkejä.
Sivuston kieli: 
https://luomu.fi/

Näytä enemmän
Oppimateriaali tarjoaa tietoa elintarvikehygieniasta, mikrobiologiasta, ruokamyrkytyksistä ja elintarvikelainsäädännöstä. Aineisto on suunniteltu erityisesti peruskoulu- ja lukio-opetukseen ja sen pohjalta oppilas voi suorittaa Eviran hygieniaosaamistodistuksen eli hygieniapassin. Oppimateriaalista on myös tulostettava versio.
Sivuston kieli: 
https://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/lupa-kokata-elintarvikehygienian-perusteet

Näytä enemmän
Maa- ja metsätalousministeriön sivuilla esitellään ministeriön organisaatio ja toiminta, hallinnonalan laitokset ja virastot sekä Suomea koskevat tukimuodot, tukien hakuajat ja -ohjeet. Sivuilla on julkaisulista ja ministeriön tiedotteita, hallinnonalaa koskeva kysymyspalsta sekä Euroopan unioniin liittyviä ohjeita ja säädöksiä.
Sivuston kieli: 
https://mmm.fi

Näytä enemmän
Tiedotteita alueilta maatalous, metsätalous, maaseudun kehittäminen, metsästys ja kalastus, eläinlääkintä ja elintarvikkeet
Sivuston kieli: 
https://mmm.fi/tiedotteet

Näytä enemmän
Suomen maitohygienialiitto valvoo maidon laatua. Liiton kotisivuilta löytyy monipuolista tietoa kuluttajamaidon laadusta, erityisesti bakteerimääristä sekä somaattisten solujen määristä maidossa. Palvelusta löytyvät myös maitoon liittyvät säädökset sekä liiton yhteystiedot, jäsenistö ja johtokunnan kokoonpano.
Sivuston kieli: 
http://www.maitohygienialiitto.fi

Näytä enemmän
Maitotiedossa kerrotaan maidosta ravintona, sen terveysvaikutuksista, maitovalmisteista ja ravitsemustutkimuksista.
Sivuston kieli: 
https://www.maitotieto.fi/

Näytä enemmän
Marttojen tietopaketti elintarvikkeiden pakkausmerkinnöistä, joissa kerrotaan muun muassa ruoan ainesosista, säilyvyydestä, terveellisyydestä, alkuperästä, eettisyydestä ja tuotantotavoista.
Sivuston kieli: 
https://www.martat.fi/marttakoulu/ruoka/miksi-pakkausmerkinnat/

Näytä enemmän
Tietoa muuntogeenisten elintarvikkeiden säätelystä, valvonnasta, jäljitettävyydestä ja pakkausmerkinnöistä.
Sivuston kieli: 
https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/elintarvikeala/ainesosat-ja-sisalto/muuntogeeniset-elinta...

Näytä enemmän
Open ruokaopas kertoo vastuullisesta ruuasta ja kestävästä ruuantuotannosta 12 eri oppiaineen näkökulmasta.
Sivuston kieli: 
https://openruokaopas.fi/

Näytä enemmän
Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton sivuilta löytyy tietoa juomien markkinoinnista, pakkauksista, ympäristövaikutuksista sekä tilastoja. Sivuilla kerrotaan myös juomien historiasta, raaka-aineista ja valmistuksesta.
Sivuston kieli: 
https://panimoliitto.fi/

Näytä enemmän
Sivuilla on runsaasti erilaista tietoa kalasta, käsittelyohjeita ja reseptejä.
Sivuston kieli: 
https://prokala.fi/

Näytä enemmän
Reilu ruokamurros (JUST FOOD) -hanke tutkii, miten siirtymä ilmastoviisaaseen ja terveelliseen ruokajärjestelmään voidaan tehdä kestävästi, hyväksyttävästi ja oikeudenmukaisesti. Sivuilta löytyy hankkeen esittely, asiantuntijat ja julkaisut.
Sivuston kieli: 
https://www.justfood.fi/fi-FI

Näytä enemmän
Reiluustyökalu on tarkoitettu ruokajärjestelmään liittyvien ympäristötekojen oikeudenmukaisuuden arviointiin. Siitä on apua suunnittelussa, päätöksenteossa, toimeenpanon seurannassa ja arvioinnissa. Työkalun pohjana on tieteellinen tutkimustyö ja se on tarkoitettu yrityksien, politiikan tekijöiden ja järjestöjen käyttöön. Työkalua voi käyttää myös oppimistarkoituksessa.
Sivuston kieli: 
https://www.justfood.fi/fi-FI/Reiluustyokalu

Näytä enemmän
Ruokaviraston kuluttajatietoa elintarvikkeiden lisäaineista ja mahdollisesti yliherkkyyttä aiheuttavista ainesosista.
Sivuston kieli: 
https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/ohjeita-kuluttajille/ruoka-allergeenit/

Näytä enemmän

Sivut