25 osumaa haulle. Näytetään 1 - 25 tulosta.
Laaja sivusto sisältää elämäkertatietoja, dokumenttiarkisto, tietoa Turingin työstä ja ajattelusta, artikkelit mm. koodinmurtamisesta, tekoälystä ja tietokoneen historiasta sekä kirjallisuusluettelon ja linkkejä.
http://www.alanturing.net/

Näytä enemmän
VTT:n ehdotukset toimenpiteiksi Suomen sijoittumiseksi tekoälyn kehittämisen ja hyödyntämisen kärkimaaksi. Tekstissä todetaan tekoälyn hyödyntämisen tulevan muuttamaan yhteiskunnan toimintaa ja taloutta sekä vaikuttavan työtehtäviin ja arkeen. Myös päätöksenteon esitetään siirtyvän osittain ihmiseltä koneelle. Julkaistu sarjassa VTT - Policy brief 1/2017.
Sivuston kieli: 
http://www.vtt.fi/inf/pdf/policybrief/2017/PB1-2017.pdf

Näytä enemmän
Tekoälyn perusteet on Helsingin yliopiston ja teknologiayritys Reaktorin kaikille avoin, maksuton verkkokurssi. Kurssilla selviää, mitä tekoälyllä voi tehdä ja miten tekoäly vaikuttaa elämäämme. Kurssin suorittaminen ei edellytä syvällistä matematiikan ymmärrystä tai ohjelmointitaitoja.
Sivuston kieli: 
https://www.elementsofai.com/fi/

Näytä enemmän
Kirjassa käsitellään tehokkaiden algoritmien suunnittelua ja toteutusta. Kaikille avoin oppikirja on tarkoitettu erityisesti materiaaliksi samannimiselle kurssille Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen osastossa.
Sivuston kieli: 
https://www.cs.helsinki.fi/u/ahslaaks/tirakirja/

Näytä enemmän
Webinaareissa tutustutaan tekoälyn peruskäsitteisiin, kehitysvaiheisiin ja toimintaperiaatteisiin. Lisäksi perehdytään tekoälyn käyttöön yhteiskunnassa, tietosuojaan ja tekoälyn etiikkaan liittyviin kysymyksiin.
Sivuston kieli: 
https://www.eoppiva.fi/kokoelmat/tekoalywebinaarit/

Näytä enemmän
Avoin verkkokurssi kaikille tekoälystä kiinnostuneille. Kurssilla perehdytään koneoppimiseen ja neuroverkkoihin sekä siihen, miten tekoälymenetelmiä sovelletaan käytännössä. Kurssi on jatkoa Elements of AI -verkkokurssille.
Sivuston kieli: 
https://buildingai.elementsofai.com/

Näytä enemmän
Rose -tutkimusprojekti tutkii robottien hyväksikäyttöä hyvinvointipalveluiden tuottamisessa. Sivuilla on kuvaus siitä, mitä tehdään ja miten, julkaisuluettelo, videoita robottien hyödyntämisestä sekä blogi.
Sivuston kieli: 
http://roseproject.aalto.fi/fi/

Näytä enemmän
Helsingin yliopiston avoin verkkokurssi kaikille, joita tekoälyyn liittyvät eettiset kysymykset kiinnostavat. Kurssi on toteutettu yhteistyössä Helsingin, Amsterdamin ja Lontoon kaupunkien sekä valtiovarainministeriön kanssa. Tapausesimerkit liittyvät yhteistyökumppaneiden toimintaan. Kurssi julkaistaan myöhemmin myös suomeksi ja ruotsiksi.
Sivuston kieli: 
https://ethics-of-ai.mooc.fi/

Näytä enemmän
Kymmenosaisessa sarjassa selviää, mitä ovat algoritmit, yleisöanalytiikka ja koneoppiminen. Haastateltavina on uutismedian, journalismin, teknologian ja koulutuksen asiantuntijoita.
Sivuston kieli: 
https://www.uutismediakasvatus.fi/materiaalit/tekoaly-toimittajan-tyokaluna-podcast/

Näytä enemmän
Työ- ja elinkeinoministeriön järjestämässä seminaarissa 23.5.2017 keskustellaan siitä, miten robottien kehitys muuttaa työtä, ihmisen roolia työelämässä, suhtautumista robotteihin sekä koko maailmankuvaan. Ohjelmassa on kaksi paneelikeskustelua. Ensimmäinen tarkastelee robottien kehitystä ja ihmisen ja robottien vuorovaikutusta yleisesti eri näkökulmista. Toinen keskittyy ihmisen ja robottien vuorovaikutukseen hyvinvointipalveluissa.
Sivuston kieli: 
https://www.mediaserver.fi/video/tem/10003/JL-UnA

Näytä enemmän
Kaikille avoin verkkokurssi tarjoaa tietoa siitä, miten tekoäly muuttaa yhteiskuntaa ja sosiaalisia käytäntöjä ja minkälaisia mahdollisuuksia ja haasteita se tuo mukanaan. Kurssi on toteutettu eri yliopistojen yhteistyönä.
Sivuston kieli: 
https://courses.mooc.fi/org/uh-cs/courses/ai-in-society

Näytä enemmän
Tietojenkäsittelytieteen professori Aapo Hyvärinen hyödyntää kirjassaan modernia tekoälyn (AI) teoriaa inhimillisen kärsimyksen ymmärtämiseksi.
Sivuston kieli: 
https://www.cs.helsinki.fi/u/ahyvarin/painintl/

Näytä enemmän
Matti Pietikäisen ja Olli Silvénin kirjan tarkoituksena on antaa realistinen kuva tekoälystä, sen nykytilasta, mahdollisuuksista ja rajoituksista.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/urn:isbn:9789526236865

Näytä enemmän
Haaga-Helia ammattikorkeakoulun tuottamassa haastattelusarjassa paneudutaan tekoälyn vaikutuksiin ja mahdollisuuksiin eri elämänalueilla. Haastateltavana on 11 suomalaista eri alojen vaikuttajaa. Sarja on suunnattu erityisesti pk-yrityksille ja liike-elämän tarpeisiin, mutta sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille.
Sivuston kieli: 
https://www.aistories.fi/suomi/

Näytä enemmän
Tutkimuksessa analysoidaan digitalisaatiota elintarvikeketjussa, tuotannossa, palveluiden hyväksikäytössä sekä tiedon keruussa tulevaisuuden palveluita suunniteltaessa. Julkaisussa käydään läpi digitalisaatioon liittyviä teknologisia kehitysaskeleita ja ehdotetaan tulevaisuuden ratkaisuja muutaman esimerkkimallin avulla. Julkaistu sarjassa Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja 60/2017.
Sivuston kieli: 
https://tietokayttoon.fi/documents/10616/3866814/60_Digitalisaatio+ruokaketjun+kehitt%C3%A4misess%C3...

Näytä enemmän
ChatGPT on OpenAI:n kehittämä kielimalli, joka kykenee tuottamaan tekstiä. Sen tutkiminen ja käyttö edellyttää rekisteröitymistä. Sivuilla on myös tietoa kielimallista ja sen toimintatavoista.
Sivuston kieli: 
https://chat-gpt-suomi.fi/

Näytä enemmän
Oppaassa kerrotaan, minkälaisia eettisiä näkökulmia tekoälyn hyödyntämiseen liittyy. Opas on suunnattu ensisijaisesti julkishallinnon organisaatioiden työntekijöille, mutta sitä voivat hyödyntää muutkin aiheesta kiinnostuneet.
Sivuston kieli: 
https://www.suomi.fi/oppaat/vastuullinen-tekoaly

Näytä enemmän
Faktabaari opastaa, mitä tekoäly on ja miten sen luomaa sisältöä tulisi tarkastella ja mitkä ovat sen mahdollisuudet ja vaarat.
Sivuston kieli: 
https://faktabaari.fi/dil/ai/

Näytä enemmän
Ylen tuottamassa Älyä tekoälyä -kokonaisuudessa kerrotaan, miten tekoäly toimii ja miten se voi muuttaa elämäämme. Sivuilta löytyy sanasto, linkkejä sekä tehtäväpaketti opetuskäyttöön.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/a/74-20062296

Näytä enemmän
Yle Oppimisen Mysteerijuna-peli tarjoaa pelaamisen ohessa mahdollisuuden tutustua koodaamisen logiikkaan. Pelin yhteyteen on rakennettu noin viiden oppitunnin materialipaketti, jonka avulla opettaja voi käydä oppilaiden kanssa läpi koodaamisen periaatteita. Peli on tarkoitettu ensisijaisesti 11-16-vuotiaille. Peliä voi pelata suomen lisäksi ruotsiksi, saameksi ja englanniksi.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/a/20-10006023

Näytä enemmän
Kaikille avoin, maksuton verkkokurssi esineiden internetistä (IoT). Kurssilla perehdytään internetin eri osa-alueisiin: sovelluksiin ja laitteistoihin, käyttöjärjestelmiin ja ohjelmistoihin, sensoreihin, tietoverkkoihin, datanhallintaan ja turvallisuuteen sekä yksityisyyteen.
Sivuston kieli: 
https://courses.mooc.fi/org/uh-cs/courses/introduction-to-the-internet-of-things-mooc

Näytä enemmän
Generation AI -hankkeessa luodaan pohjaa teknologiakasvatukselle, joka ottaa huomioon tekoälyn toimintaperiaatteet, sen tarjoamat mahdollisuudet sekä puutteet ja riskit. Sivustolla on oppimateriaaleja, jotka on tarkoitettu erityisesti esi- ja perusopetukseen.
Sivuston kieli: 
https://www.generation-ai-stn.fi/

Näytä enemmän
Tampereen yliopiston kirjaston laatimassa oppaassa neuvotaan, miten tekoälyä voi käyttää hyväkseen tiedonhaussa. Opas käsittelee eri tiedonhaun osia: haun suunnittelua, käsitteiden valintaa ja esittelee käytettävissä olevia tekoälysovelluksia. Se on suunnattu korkeakouluopiskelijoille, mutta sisältää hyödyllistä tietoa myös muille aiheesta kiinnostuneille.
Sivuston kieli: 
https://libguides.tuni.fi/tiedonhaun-opas/tiedonhaku-tekoaly

Näytä enemmän
Ylen artikkeli tarjoaa vinkkejä nettitiedonhakuun. Artikkelissa käydään läpi hyödyllisiä hakuoperaattoreita ja rajauksia, jotka auttavat löytämään etsimäsi tiedon entistä paremmin.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/a/20-10006095

Näytä enemmän