Maalaustaide. Piirustustaide
Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
32 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Sivuilla esitellään maailman taiteen historiaa aikajanan avulla ja aiheittain. Hakemistosta löytyvät taiteilijat nimen mukaan.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Taidekoulussa tutustutaan kuvallisiin sommittelukeinoihin, kuten muotoon, viivaan sekä valoon ja varjoon. Tehtävien avulla voi tutkia myös värejä, liikettä ja perspektiiviä. Sivustolta löytyy myös taidesanasto sekä tarinoita taiteesta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
1200-1700-luvun eurooppalaista taidetta, painopiste keskiajan ja renessanssin taiteella. 5000 digitoitua kuvaa, useista merkittävistä taiteilijoista elämäkertatietoja. Yli 2750 kuvaa Unkarin taiteen historiasta, maalauksista ja veistoksista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Famous Paintings Exhibition-sivut sisältävät laajan aakkosellisen taiteilijahakemiston (Artist Index), jossa on kuvataiteilijoista elämäkerrallisia tietoja sekä kuvia tärkeimmistä maalauksista. Sivut sisältävät tietoa myös maalaustaiteen tyylisuunnista (Glossary), sekä pääsyn taiteilijatietoihin aikausien kautta (Themes Index).
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sivusto taiteilijoiden 1900-luvulla käyttämistä väripigmenteistä. Osa väreistä on saanut laajan selostuksen, jossa käsitellään mm. värin käyttöä, vaikutusta ja symboliikkaa, osan kohdalla on lainaus Wassili Kandinskyn tekstistä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Uffizi-gallerian sivuilla voi ihailla museon taideteoksia, lukea sen historiasta ja toiminnasta, aukioloajoista ja vierailusta museossa.
Näytä enemmän
Visuaalisen alan taiteilijoiden tekijänoikeusyhdistys Kuvaston sivuilla esitellään yhdistys. Taiteilijoista on luettelo; käyttöehdoista, hinnastosta, tekijänoikeudesta, oikeudesta valokuvaan, lupa- ja käyttölupahakemuksista, sopimuksista, apurahoista, näyttelytoiminnasta ja ajankohtaisista tapahtumista on myös tietoa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Laajalta ja monipuoliselta sivustolta löytyy tietoa vesivärimaalauksen välineistä, väriopista sekä hyvä katsaus vesivärimaalauksen historiaan alkaen kasvitieteellisistä kuvituksista ja päättyen tämän päivän taiteilijoihin.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Iso-Britannian museoiden ja gallerioiden kokoelmissa olevia taidemaalauksia.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Täällä voi tutustua museon tekijänoikeusvapaiden taideteosten digitaaliseen kuvakokoelmaan. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä, mutta kuvien lähde ja käyttötarkoitus tulee mainita.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Artbleen on koottu taidehistorian merkkihahmoja. Heistä annetaan henkilöhistoriatiedot, kuvausta taiteesta sekä valokuvia teoksista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Näytä enemmän
Suomen taiteilijaseuran sivulta löytyy kuvataiteen osto-opas, jonka voi vaikka tulostaa mukaan muistilistaksi galleriakäynnille.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Focus sisältää Louvren museon taideteoksia ja historiallisia esineitä virtuaaliesittelyssä. Esineen historiaa ja merkitystä avataan videolla.
Näytä enemmän
Tehdään taidejuttuja sisältää opastusta lasten taidekasvatustoimintaan ja käytännön neuvoja maalauspajoihin, askartelu- ja käsityöprojekteihin. Oppaassa on myös leikkejä ja työstettäviä esityksiä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Ranskalaisten taidemuseon maalauksia, veistoksia sekä esineistöä valokuvina.
Näytä enemmän
Taidehistorian merkkiteosten panoraama monesta näkökulmasta katsottuna. Sivusto on julkaistu pelkästään ranskaksi, mutta sieltä löytyy runsaasti kuvia taideteoksista eri aikakausilta Euroopan eri maista tutkittaviksi ja ihailtaviksi.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Valokuvia taiteesta teemoittain lajiteltuna. Täältä voi tutkia koko taiteen historian ajalta esineitä, maalauksia, veistoksia, piirroksia sekä valokuvia eri teemoista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Kolmen taidemuseon yhteisessä sivustossa on kerrottu taiteiljoista Marc Chagall, Pablo Picassa ja Fernand Leger ja heidän taiteestaan. Taideteoksista on kuvia.
Näytä enemmän
Versailles'in kuninkaallisen linnan historia sekä virtuaalinäytelyitä historiasta muotiin, ruuasta tieteeseen. Virtuaalikierrokselle pääsee myös puutarhoihin sekä kuningattaren taloon ja ympäristöön. Myös museon 22 000 taideteosta kautta Ranskan historian ovat katseltavissa.
Näytä enemmän
Pablo Picasson taidetta vaalivan museon sivuilta löytyy kuvia Picasson teoksista sekä tietoa Picasson elämästä ja taiteen kehityksestä.
Näytä enemmän
Fontainebleun linna oli Ranskan kuninkaiden residenssi keskiajalta Ludvig XIV aikaan asti. Vallankumouksen jälkeen valta palasi sinne Napoleon I:n mukana. Linnaa on rakennettu keskiajalta uudelle ajalla, aluetta ja linnan sisäsosia pääsee ihailemaan virtuaalisesti ja sen kokoelmista löytyy kuvakokoelmat patsaista sekä maalauksista. Taidekokoelmat keskittyvät renessanssin ajalta 1800-luvulle.
Näytä enemmän
Naistaiteilijoiden kuvausta, heidän taiteensa dokumentaatiota, valokuvia taideteoksista, artikkeleita sekä näyttelyitä.
Näytä enemmän
Italian kulttuuri-insituutioiden yhteinen luettelo avaa käynnin kulttuuriaarteille, valokuville, piirrostaiteeseen, käsikirjoituksiin, maalaustaiteeseen sekä tietoihin näyttelyistä ynnä muista kulttuuritapahtumista maassa.
Näytä enemmän
Italian museot sekä museoiden esinetiä ja näyttelyjä verkossa.
Näytä enemmän
Noin 200 teoksen valikoima Serlachiuksen taidekokoelmasta, jossa on Suomen taiteen kultakauden merkkiteoksia sekä eurooppalaista taidetta 1400–1800-luvuilta.
Näytä enemmän
Laajasta aakkosellisesta listasta maailman kuvataiteilijoita löytyy tietoa taiteilijasta ja heidän teoksistaan.
Näytä enemmän
Kirjassa tarkastellaan työväen taidetta ja kulttuuritoimintaa Suomessa 1800-luvulta alkaen. Artikkelikokoelmassa käsitellään muun muassa musiikkia, teatteria, kirjallisuutta ja kuvataidetta. Kulttuuritoiminnan merkitystä työväestölle pohditaan mm. huvin, yhteiskunnallisen keskustelun ja poliittisen liikehdinnän näkökulmista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Espanjan kansalliskirjaston sivulta löytyy Espanjan kulttuurin ja historian lähdematieraalia, muun muassa käsikirjoituksia, äänitteitä, nuotteja sekä piirros-, kaiverrustaidetta, valokuvia ja julisteita.
Näytä enemmän
Lastenkirjainstituutin bibliografia sisältää henkilötietoja yli 970 kuvittajasta ja luettelon heidän kuvittamistaan kauno- ja tietokirjoista. Sivustolla on myös kuvitustaiteesta ja kuvittajista kertovia artikkeleita.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän