38 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Opetus- ja kulttuuriministeriön tekijänoikeutta käsittelevä kokonaisuus.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Käsikirjassa annetaan ohjeita sähköisen tutkimusaineiston tuottamiseen, prosessointiin, kuvailuun ja säilytykseen. Sopimukset ja oikeudet -osio sisältää perustietoa tekijänoikeuksista ja tutkijoiden välisistä sopimuksista.
Näytä enemmän
Äänite- ja elokuvatallenteisiin liittyvää tekijänoikeustietoa, piratismitietoa ja tunnistamisohjeita sekä tietoa laittomien tuotteiden maahantuonnin ja levittämisen yleisyydestä. Sivulla on myös usein kysyttyjä kysymyksiä sekä neuvonta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
WIPO:n, Maailman henkisen omaisuuden järjestön sivuilla on tietoa järjestön toiminnasta ja tavoitteista. Sivuilla käsitellään immateriaalioikeuteen liittyviä kansainvälisiä kysymyksiä. Tietoa löytyy myös kansainvälisistä säädöksistä ja sopimuksista. Käytettävissä on lisäksi tietokannat PCT Patent Database ja CLEA (Collection of Laws for Electronic Access Database).
Näytä enemmän
Kotimaisten elokuva- ja tv-alan sisällöntuottajien yhdistys hoitaa suomalaisen audiovisuaalisen sisältötuotantoalan tuottajien edunvalvontaa, kansainvälistymisen ja vastuullisuuden edistämistä, tekijänoikeuksien kollektiivinen hallinnointia sekä järjestää alan tapahtumia ja kilpailuja.
Näytä enemmän
Yhdistys puolustaa kansalaisten ja käyttäjien sähköisiä oikeuksia. Yhdistyksen toiminnanaloja ovat sananvapaus, yksityisyys, tekijänoikeus, ohjelmistopatentit ja roskaposti. Sivuilla on uutisia, tiedotteita, kirjoituksia, lausuntoja ja puheita (useimmat PDF-muodossa).
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Tietoa tietokoneohjelmien tekijänoikeuksista ja niiden valvonta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi 2014/26/EU tekijänoikeuden ja lähioikeuksien kollektiivisesta hallinnoinnista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Yhdysvaltojen tekijänoikeustoimiston sivulla on tietoa tekijänoikeudesta, laista ja ohjeita.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Tekijänoikeusjärjestö Gramex ry:n toiminta ja tehtävät pääpiirteissään. Myös otteita tekijänoikeuslaista ja tietoja äänitteen julkisesta esittämisestä ja kopioinnista. Esittävän säveltaiteen edistämiskeskus ESEK ry:n toiminnan esittely. Gramex-lehden artikkeleita vuoden 1998 alusta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
IPR University Center koordinoi ja edistää immateriaalioikeusasioihin liittyvien asioiden tutkimusta ja koulutusta. Sivustossa on tietoa laitoksen palveluista, sen järjestämästä koulutuksesta, tutkimuksesta sekä julkaisuista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Visuaalisen alan taiteilijoiden tekijänoikeusyhdistys Kuvaston sivuilla esitellään yhdistys. Taiteilijoista on luettelo; käyttöehdoista, hinnastosta, tekijänoikeudesta, oikeudesta valokuvaan, lupa- ja käyttölupahakemuksista, sopimuksista, apurahoista, näyttelytoiminnasta ja ajankohtaisista tapahtumista on myös tietoa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Kauppaoikeuden alaan keskittyvä julkaisu, jonka keskeisiä aiheita ovat kauppaoikeudelliset sopimukset, välimiesmenettely ja muut vaihtoehtoiset oikeudellisten riitojen ratkaisumenettelyt sekä tekijänoikeudet ja muut aineettomat oikeudet. Jokaisessa numerossa on keskeisessä asemassa tietty teema. ISSN: 1459-9686
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Palveluun on koottu internetin verkkokauppoja ja muita osoitteita, joista voi laillisesti katsoa, kuunnella ja ladata musiikkia, elokuvia, äänikirjoja, sähkökirjoja ja pelejä. Suurin osa palveluista on verkkokauppoja, mutta joukossa on ei-kaupallisiakin palveluja, joiden tarjonta on käytettävissä ilmaiseksi.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Lainauskorvaus.fi tarjoaa tietoa opetus- ja kulttuuriministeriön maksamasta lainauskorvauksesta, jota maksetaan musiikin, tekstin ja kuvan tekijöille. Korvauksen jakaminen pohjautuu yleisten kirjastojen lainaustilastoihin.
Näytä enemmän
Sivustoon on koottu tietoa opettajien työhön liittyvistä tekijänoikeusasioista. Sisältö on jaettu teemoihin, esim. vapaat aineistot, kopiointi, heijastaminen, digitaalisuus, musiikki, videot, tapahtumat. Myös kysymyksiä ja vastauksia, ratkaisukäytäntöä ja pieni tekijänoikeussanasto.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Tekijänoikeus.fi -verkkopalvelusta löytyy tietoa tekijänoikeuksista ja Suomen tekijänoikeusjärjestöistä sekä kouluille tarkoitettuja oppimateriaaleja.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Digesin julkaisemassa oppaassa kerrotaan aineettoman omaisuuuden suojaamisesta. Siinä kerrotaan, mitä aineeton omaisuus on ja mitä aineettomat oikeudet koskevat, perehdytään tekijänoikeuteen, tavaramerkkeihin, mallioikeuteen, patentteihin ja hyödyllisyysmalleihin, jakamiseen ja liikesalaisuuksiin, käyttöoikeuteen ja tekijän merkitsemiseen. Lisäksi opas neuvoo, mistä voi apua ongelmatilanteissa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Teoston opastusta tekijänoikeuksista musiikin tekijöille ja käyttäjille.
Näytä enemmän
Kopiosto on esittävien taiteilijoiden, tekijöiden ja kustantajien tekijänoikeusjärjestö. Sivustolla on tietoa teosten käyttöluvista, tekijänoikeudesta sekä palveluita oikeudenomistajille.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Kopiraittilan koulussa annetaan opetusta lähdemateriaalin käytössä ja tekijänoikeudessa pelien, testien ja muiden esimerkkien avulla. Kokonaisuudesta löytyy aineistoja myös opettajalle.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Korkeakouluille suunnatussa oppaassa on tietoa kuva-aineistojen käytöstä, viittauskäytännöistä, lisensseistä sekä sallituista kuvien käyttötavoista.
Näytä enemmän
Korkeakouluopiskelijoille laadittu tietopaketti sisältää opiskeluun ja opintotehtäviin liittyvää tekijänoikeustietoa. Sivusto koostuu viidestä osiosta: immateriaalioikeudet, tekijänoikeudet, tekijänoikeuksien luovuttaminen, teosten käyttö ja oma tuottaminen. Sivustolla on tietovisoja, joilla voi testata omat tietonsa. Siellä voi suorittaa myös Tekijänoikeusekspertti-osaamismerkin.
Näytä enemmän
Julkaisussa käsitellään kulttuurialan digitalisaatiota muun muassa ammattiteatterin kehittämistoiminnan, teknologian tutkimuksen, teatterin tutkimuksen, taiteilijan työn ja yhteisötaiteen näkökulmista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Julkaisu tarjoaa tietoa opettajien tekijänoikeustietämyksestä sekä tekijänoikeudella suojattujen aineistojen käyttöön liittyvistä ongelmista ja kehittämisalueista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Journalistiliiton ja Finnfoton laatimassa oppaassa on tietoa muun muassa valokuvaajan ja valokuvattavan henkilön oikeuksista, valokuvan siteeraamisesta ja sitaattisäännöksestä, suoja-ajasta ja tekijänoikeuden voimassaolosta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Eduskunnan kirjaston tietopaketti EU:n uuden tekijänoikeusdirektiivin kansallisesta toimeenpanosta. Tietopakettiin on koottu tausta-aineistoa lainvalmistelun vaiheista, oikeusvertailevaa aineistoa, aiheeseen liittyvää kirjallisuutta sekä uutisointia.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Oppaasta löytyy vastaus moniin luovien alojen tekijänoikeutta koskeviin kysymyksiin. Aiheina mm. musiikki, tietokoneohjelmat, pelit, muotoilu, teatteri, tanssi, elokuva ja kuvataide. Tietoa erilaisista lisensseistä, tekijänoikeussanasto sekä videoluentoja.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Suomen tekijänoikeudellinen yhdistys toimii tekijänoikeuden alan lakimiesten ja muiden asiantuntijoiden yleisenä ja puolueettomana keskustelufoorumina. Sivuilta löytyvät yhdistyksen yhteystiedot, tapahtumat sekä julkaisut.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Heikki Poroilan laatima luettelot tekijänoikeudellisesti vapaista säveltäjistä ja sanoittajista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän