17 osumaa haulle. Näytetään 1 - 17 tulosta.
Miljo.fi är den statliga miljöförvaltningens gemensamma webbtjänst. Tjänsten upprätthålls av miljöministeriet, Finlands miljöcentral (SYKE), närings-, trafik- och miljöcentralerna (NMT-centralerna) och regionförvaltningsverken. På webbplatsen finns information om bl.a. vattensituationen och vattenskydd, Östersjön, naturtyper, arter, skyddsområden, klimat, luftvård, konsumtion och produktion samt byggande och boende. Dessutom finns det information om tillstånd, anmälningar och registrering och kartor och statistik,
Sivuston kieli: 
http://www.miljo.fi

Näytä enemmän
Mångsidigt om djur- och naturskydd från naturvårdsorganisationen WWF i Sverige. Kampanjer och fakta om mängder av såväl svenska som mer exotiska djur och om naturtyper som regnskog, hav, sötvatten m.fl.
Sivuston kieli: 
http://www.wwf.se

Näytä enemmän
Omfattande faktapaket om havsforskning, marinbiologi och ekologi. På sidorna finns bland annat fakta om de organismer som lever i havet och på havstränder,
Sivuston kieli: 
http://www.vattenkikaren.gu.se

Näytä enemmän
Fakta om trädarter i Sverige.
Sivuston kieli: 
http://www.skogeniskolan.se/faktasidor/svenska-trad

Näytä enemmän
En sida som presenterar information om Finlands växter och djur. Man kan bläddra och söka bland arterna på många olika sätt, till exempel utgående från det svenska eller vetenskapliga namnet, släktet eller familjen. För helt obekanta arter kan du använda sidans identifieringsverktyg, med vars hjäp du kan identifiera arten på basen av olika kännetecken.
Sivuston kieli: 
http://www.luontoportti.com/suomi/sv

Näytä enemmän
Information om Finlands fiskarter. Varje art beskrivs med text och bild. Det går att söka med fiskarnas svenska eller vetenskapliga namn. Man kan också söka och identifiera fiskarna utgående från deras kännetecken, färg, storlek, form o.s.v. Det går också att bläddra bland familjer och storleksgrupper.
Sivuston kieli: 
http://www.luontoportti.com/suomi/sv/kalat/

Näytä enemmän
På NatureGates fågelsidor beskrivs Finlands fågelarter i text och bild. Man kan bläddra och söka bland arterna på olika sätt, till exempel utgående från det svenska eller vetenskapliga namnet, släktet eller familjen. För helt obekanta arter är finns det ett identifieringsverktyg. Dessutom kan man lyssna på läten för nästan alla de beskrivna arterna.
Sivuston kieli: 
http://www.luontoportti.com/suomi/sv/linnut/

Näytä enemmän
På NatureGates fjärilssidor beskrivs Finlands fjärilsarter i text och bild. Man kan bläddra och söka bland arterna på olika sätt, till exempel utgående från det svenska eller vetenskapliga namnet, släktet eller underfamiljen. För helt obekanta arter är finns det ett identifieringsverktyg.
Sivuston kieli: 
http://www.luontoportti.com/suomi/sv/perhoset/

Näytä enemmän
Artfakta är en tjänst för artinformation som uppråtthålls av ArtDatabanken (kunskapscentrum för arter och naturtyper i Sverige). Artfakta ger en överblick av all den artinformation som ArtDatabanken publicerar, vilket omfattar allt från arters namn och släktskap till deras kännetecken, utbredning, levnadssätt och livsmiljö. För rödlistade arter finns möjlighet att söka fram artlistor baserat på olika egenskaper som t.ex. geografisk förekomst, livsmiljö, födoval och annan typ av relation till andra arter.
Sivuston kieli: 
http://artfakta.artdatabanken.se/

Näytä enemmän
På NaturGates växtsidor hittar du artbeskrivningar på nästan 800 örtartade växter, träd och buskar och ungefär 10 000 bilder. Du kan bläddra bland arterna utgående från namn eller familj och söka bland dem med olika slags sökord. Som sökord kan du till exempel använda det vetenskapliga namnet eller något Med hjälp av identifieringsverktygen får du fram namnet på en art du inte känner igen eller kommer ihåg. Identifieringen sker enkelt med hjälp av några kännetecken.
Sivuston kieli: 
http://www.luontoportti.com/suomi/sv/kasvit/

Näytä enemmän
Presentation 250 av kärlväxtarter och 50 alger, mossor och lavar som är allmänt förekommande i Finland. Du kan testa din kunskap genom att använda test-funktionen (preppaus) eller genom att välja mellanbladet ”Göm namnen”, varvid namnen och klassificeringen göms.
Sivuston kieli: 
http://h108.it.helsinki.fi/virtuaalikasvio/index.php?bundle=768&pcat=1

Näytä enemmän
På denna webbplatsen finns information om de svenska herptilerna, det vill säga reptiler och groddjur. Tanken webbplatsen är att sprida kunskap om de olika arterna och deras status i Sverige. Webbplatsen innehåller också länkar till nyheter om reptiler och groddjur-
Sivuston kieli: 
http://sverigesherptiler.nu/

Näytä enemmän
Finlands Artdatacenter samlar information om arter till ett ställe. Artinformation är viktig för samhälleligt beslutsfattande, vetenskaplig forskning och för medborgare som är intresserade av miljön.
Sivuston kieli: 
https://laji.fi/sv

Näytä enemmän
Naturstigen innehåller undervisningsfilmer och uppgifter om naturen. På sidorna finns också artbeskrivningar av träd, buskar och örter. Naturstigen riktar sig i första hand till lärarna som ett hjälpmedel och komplement till de traditionella läromedlen i naturkunskap och biologi. Innehållet baserar sig på läroplanen och kan användas för att levandegöra undervisningen.
Sivuston kieli: 
https://www.naturstigen.fi/

Näytä enemmän
I Snöspårningsguiden finns foton, ritningar och skriven information om olika djurs spår på snön.
Sivuston kieli: 
https://www.riistakolmiot.fi/sv/info-om-arten/snosparsguide/

Näytä enemmän
Sidorna innehåller listor över Finlands hotade djur och försvunna djurarter, samt information över kriterierna för hur man bestämmer hur utrotningshotade diverse djur är. Dessa kataloger presenterar också arterna livsmiljö och orsaker till varför djuren är utrotningshotade.
Sivuston kieli: 
https://www.ymparisto.fi/sv-FI/Natur/Arter/Hotade_arter

Näytä enemmän
Rödlistan presenterar Finlands hotbedömning som följer Internationella Naturvårdsunionens (IUCN) regionala hotbedömningskriterier. Bedömningen var genomförd av 180 artexperter och hotbedömningens styrgrupp (LAUHA).
Sivuston kieli: 
https://punainenkirja.laji.fi/sv

Näytä enemmän