17 osumaa haulle. Näytetään 1 - 17 tulosta.
En fritt tillgänglig (ännu så länge) ofullständig utgåva av "Bilder ur Nordens Flora" skriven av C. A. M. Lindman. Verket består av 3 band med beskrivningar och planscher av drygt 650 växter. Verket utgavs första gången 1901-1905, men den här återgivna utgåvan, den tredje, utkom med sitt första band 1917.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Ordlistan innehåller de svenska och finska namnen på alla i Finland förekommande däggdjur, fåglar, fiskar, kräldjur, groddjur, storfjärilar och kärlväxter. I ordlistan finns dessutom namnen på ett stort antal övriga organismer, främst insekter, men också spindeldjur, kräftdjur, blötdjur, mossor, lavar och svampar. Databasen innehåller namnen på över 7000 arter.
Näytä enemmän
Ett animerat hjälpmedel för högstadiets och gymnasiets biologiundervisning. Om atmosfären och naturens olika kretslopp: fotosyntes och nedbrytning, växthuseffekten mm. Lämpar sig även för självstudier.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
En sida som presenterar information om Finlands växter och djur. Man kan bläddra och söka bland arterna på många olika sätt, till exempel utgående från det svenska eller vetenskapliga namnet, släktet eller familjen. För helt obekanta arter kan du använda sidans identifieringsverktyg, med vars hjäp du kan identifiera arten på basen av olika kännetecken.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Presentation av Gumtäkt botaniska trädgård i Helsingfors.
Näytä enemmän
Webbplatsen innehåller utbredningskartorna för Finlands kärlväxter. Grunden för utbredningskartorna är växtdatabasen Kastikka, som upprätthålls av Naturhistoriska centralmuseets botaniska enhet. Observationerna baserar sig på prover i de finländska botaniska museerna, på skriftliga uppgifter som bevarats i museernas arkiv, och på botaniska publikationer
Näytä enemmän
Finlands äldsta vetenskapliga samfund Societas pro Fauna et Flora Fennicas webbplats. Societas pro Fauna et Flora Fennica har till ändamål att befordra kännedomen om Finlands djur- och växtvärld och att även i övrigt främja zoologisk och botanisk forskning samt skyddet av naturen.
Sällskapet utger den vetenskapliga serien Memoranda Societatis pro Fauna et Flora Fennica. På webbplatsen finns information om verksamheten, Nåtö biologiska station, stipendier och sällskapets vetenskapliga serie Memoranda Societatis pro Fauna et Flora Fennica .
Näytä enemmän
Artfakta är en tjänst för artinformation som uppråtthålls av ArtDatabanken (kunskapscentrum för arter och naturtyper i Sverige). Artfakta ger en överblick av all den artinformation som ArtDatabanken publicerar, vilket omfattar allt från arters namn och släktskap till deras kännetecken, utbredning, levnadssätt och livsmiljö. För rödlistade arter finns möjlighet att söka fram artlistor baserat på olika egenskaper som t.ex. geografisk förekomst, livsmiljö, födoval och annan typ av relation till andra arter.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Radioprogrammet Naturväktarna på webben. Experter svarar på lyssnarfrågor om djur och natur.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Presentation 250 av kärlväxtarter och 50 alger, mossor och lavar som är allmänt förekommande i Finland. Du kan testa din kunskap genom att använda test-funktionen (preppaus) eller genom att välja mellanbladet ”Göm namnen”, varvid namnen och klassificeringen göms.
Näytä enemmän
Webbversion av utställningen "Växterna – stadens kläder", från 2011. Information om de växter som finns planterade i Helsingfors, och var de växer, olika parker i staden och dess historia samt personer som har varit viktiga för stadens gröna utseende.
Näytä enemmän
Finlands Artdatacenter samlar information om arter till ett ställe. Artinformation är viktig för samhälleligt beslutsfattande, vetenskaplig forskning och för medborgare som är intresserade av miljön.
Näytä enemmän
På Natuhistoriska centralmuseets och Luonto-Liittos gemensamma barnsidor hittar du olika uppgifter (på finska), bildsamlingar och information om växter, djur och naturfenomen.
Näytä enemmän
Naturstigen innehåller undervisningsfilmer och uppgifter om naturen. På sidorna finns också artbeskrivningar av träd, buskar och örter. Naturstigen riktar sig i första hand till lärarna som ett hjälpmedel och komplement till de traditionella läromedlen i naturkunskap och biologi. Innehållet baserar sig på läroplanen och kan användas för att levandegöra undervisningen.
Näytä enemmän
Översiktlig presentation av Kajsaniemi botaniska trädgård. Kontaktinformation, öppethållningtider m.m. Information om uteträdgården och dess växter.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Här kan du ladda ner eller skriva ut marterialhäftet Följ med våren för barn och hela familjen. I häftet kan du läsa om några vanliga växt och djurarter man kan se på våren och fylla i dina egna observationer.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
På NaturGates växtsidor hittar du artbeskrivningaroch bilder på blomväxter i Finland. Du kan bläddra bland arterna utgående från namn eller familj och söka bland dem med olika slags sökord. Som sökord kan du till exempel använda det vetenskapliga namnet eller något Med hjälp av identifieringsverktygen får du fram namnet på en art du inte känner igen eller kommer ihåg. Identifieringen sker enkelt med hjälp av några kännetecken.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän