13 osumaa haulle. Näytetään 1 - 13 tulosta.
Rikosuhripäivystyksen sivuilla tarjotaan apua rikoksen uhriksi joutuneille. Sieltä löytyvät auttavan puhelimen ja juristineuvonnan puhelinnumerot, chat, päivystysajat sekä rikosuhripäivystyksen toimistot Suomessa yhteystietoineen. Lisäksi sivuilla on toiminnan tavoitteet.
Näytä enemmän
Raiskauskriisikeskus Tukinainen on valtakunnallinen kriisipalvelun seksuaalirikoksen uhriksi joutuneelle. Tukinaisen sivuilla ohjeita seksuaalisen väkivallan kohteiksi joutúneille, tiedot juristipäivystyksestä ja kriisipuhelimesta.
Näytä enemmän
Opas vanhemmille ja huoltajille, joiden lapsen epäillään joutuneen väkivalta- tai seksuaalirikoksen uhriksi. Oppaassa on tietoa rikosprosessin eri vaiheista ja siitä, miten vanhempi tai huoltaja voi parhaiten olla lapsensa tukena. Opas sisältää perustiedot käytännön järjestelyistä rikostutkinnan ja oikeudenkäynnin aikana.
Näytä enemmän
Tietoa ja tukea nuorille rikoksen uhreille, heidän läheisilleen sekä nuorten parissa toimiville.
Näytä enemmän
Eduskunnan oikeusasiamies valvoo myös lasten oikeuksia. Sivulla on neuvoja, miten lapsi voi tehdä kantelun oikeusasiamiehelle ja mistä kantelun voi tehdä. Tietoa on myös lapsen oikeuksista.
Näytä enemmän
Nollalinja on valtakunnallinen, maksuton auttava puhelin kaikille, jotka ovat läheisessä ihmissuhteessaan kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa. Nollalinjalle voivat soittaa myös väkivaltaa kokeneiden läheiset sekä ammattilaiset ja viranomaiset, jotka tarvitsevat neuvoja asiakastyöhönsä. Sivuilta löytyy vastauksia ja toimintaohjeita useimmiten kysyttyihin kysymyksiin väkivallasta sekä tietoa turvakodeista.
Näytä enemmän
Oppaassa on tietoa koulukiusaamisesta, häirinnästä ja syrjinnästä. Siinä kerrotaan, miten näihin ongelmiin on mahdollista puuttua. Opas on julkaistu selkokielellä ja siitä on kieliversiot seitsemällä kielellä: selkoruotsi, venäjä, viro, somali, arabia, kurdi ja englanti.
Näytä enemmän
Suojellaan Lapsia keskittyy seksuaalisen häirinnän, houkuttelun ja seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisyyn. Sivuilla on tietoa vertaistukitoiminnasta. Aineistopankkiin on koottu lausuntoja, oppaita ja raportteja. Turvallisesti digiliikenteessä -osio sisältää materiaalia lapsille, nuorille, huoltajille ja opettajille.
Näytä enemmän
Kampanja nostaa esiin urheiluun liittyvät ihmisoikeuskysymykset. Sivuilla on urheilijoiden tarinoita ja tietopaketti, jossa kerrotaan, mitä urheiluseurat, lajiliitot ja muut toimijat voivat tehdä ongelmien korjaamiseksi.
Näytä enemmän
Kiusaaminen, häirintä, syrjintä ja väkivalta vaikuttavat merkittävästi lasten ja nuorten arjen turvallisuuteen ja hyvinvointiin. Opetushallituksen sivuilla on tietoa, ohjeita ja työkaluja siihen, miten tällaiset teot ja tilanteet tunnistetaan, miten niitä ehkäistään ja miten niihin voidaan puuttua varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja oppilaitoksissa.
Näytä enemmän
Ensi- ja turvakotien liiton chatissa saa apua. Sieltä osataan myös ohjata eteenpäin.
Näytä enemmän
Sukupuolistunut väkivalta ja lähisuhdeväkivalta -sivusto kokoaa yhteen teemaa käsittelevät Tilastokeskuksen tilastot ja julkaisut.
Näytä enemmän
Sivustolla kerrotaan lapselle ja nuorelle, mitä tapahtuu, jos joutuu rikoksen uhriksi, on rikoksen silminnäkijä tai jos joutuu syytteeseen rikoksesta. Sivustolla vastataan kysymyksiin esimerkiksi oikeudenkäynteihin ja rangaistuksiin liittyen. Lisäksi kerrotaan, miten asioita selvitetään tuomioistuimessa sellaisessa tilanteessa, jossa vanhemmat eroavat tai käsitellään lastensuojeluun liittyviä asioita.
Näytä enemmän