13 osumaa haulle. Näytetään 1 - 13 tulosta.
Oikeusministeriön sivusto esittelee hallinnonalan organisaatiorakenteen, virastot ja toimielimet. Sivuilla on tietoa oikeuslaitoksesta, oikeudenkäynnistä, tuomioistuimista, oikeusavusta, syyttäjistä ja ulosotosta. Oikeusaputoimistojen, syyttäjäviranomaisten ja ulosottovirastojen yhteystiedoista on luettelot. Lisäksi sivusto sisältää tietoa lainsäädännöstä ja vankeinhoidosta sekä linkin Valtion säädöstietopankkiin. Sivuilla on ajankohtaisia tiedotteita, lista säädöshankkeista sekä hallinnonalaan liittyvistä EU-asioista.
Sivuston kieli: 
https://oikeusministerio.fi/

Näytä enemmän
Tuomiolaitoksen tietoa rikosasioista, niiden käsittelystä ja oikeudenkäynnin vaiheista, seuraamuksista, pakkokeinoista ja lähestymiskiellosta.
Sivuston kieli: 
https://oikeus.fi/tuomioistuimet/fi/index/asiat/rikosasiat.html

Näytä enemmän
Tuomioistuinsanasto, jossa vastineiden lisäksi annetaan myös määritelmät yli 200 keskeisimmälle tuomioistuinten toimintaan liittyvälle käsitteelle. Sanaston kielinä ovat suomen ja ruotsin ohella englanti, saksa ja ranska; myös määritelmät ja selitteet on käännetty kaikille sanaston kielille.
http://www.finlex.fi/data/muut/saadkaan/tuomio.pdf

Näytä enemmän
Opas vanhemmille ja huoltajille, joiden lapsen epäillään joutuneen väkivalta- tai seksuaalirikoksen uhriksi. Oppaassa on tietoa rikosprosessin eri vaiheista ja siitä, miten vanhempi tai huoltaja voi parhaiten olla lapsensa tukena. Opas sisältää perustiedot käytännön järjestelyistä rikostutkinnan ja oikeudenkäynnin aikana.
Sivuston kieli: 
https://oikeus.fi/fi/index/asiatjapalvelut/rikoksenuhrille/lapsirikoksenuhrina.html

Näytä enemmän
Rikosuhripäivystyksen oppaat sisältävät oppaita erilaisten rikosten uhreiksi joutuneille. Osa oppaista on julkaistu usealla kielellä.
Sivuston kieli: 
https://www.riku.fi/oppaat-ja-ohjeet/

Näytä enemmän
Selkeät ohjeet rikoksen uhriksi joutuvalle nuorelle, siitä miten tehdään rikosilmoitus, millainen on oikeudenkäynti, mitä oikeussalissa tapahtuu, mitä kustannuksia oikeudenkäynnistä syntyy sekä mistä on mahdollista saada apua.
Sivuston kieli: 
https://www.riku.fi/binary/file/-/id/103/fid/1396/

Näytä enemmän
Emmi Lahti tarkastelee väitöskirjassaan taikuuden harjoittajia ja taikuuden harjoittamista Suomessa 1700-luvun jälkipuoliskolla. Huomion kohteena on erityisesti taikuuden olemus ja rooli arkielämässä. Analyysin aineistona on 174 noituuden ja taikuuden harjoittamisesta nostettua oikeusjuttua.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-39-6466-5

Näytä enemmän
Asianajajaliiton julkaisema sanasto avaa oikeustieteen käsitteitä. Lista sisältää ammattinimikkeitä, organisaatioita, prosesseja ja muita oikeudenhoitoon liittyviä termejä.
Sivuston kieli: 
https://asianajajaliitto.fi/asianajajaliitto/organisaatio/viestinta/oikeusrattaat-tutuksi/

Näytä enemmän
Valvontalautakunta valvoo asianajajia, julkisia oikeusavustajia ja luvan saaneita oikeudenkäyntiavustajia heidän ammatillisessa toiminnassaan. Sivuilla on tietoa alan valvonnasta, kantelun tekemisestä ja palkkioriita-asiasta. Valvontaratkaisujen hakemistosta voi etsiä lautakunnan tekemiä ratkaisuja vuodesta 2001 alkaen.
Sivuston kieli: 
https://valvontalautakunta.fi/

Näytä enemmän
Oikeusolot-katsaus on yleiskuva Suomen oikeusoloista ja -järjestelmästä. Siihen on koottu tietoa, joka auttaa arvioimaan kotimaista oikeudenhoitojärjestelmää kokonaisuutena. Julkaisua voidaan käyttää apuna yhteiskunnallisessa päätöksenteossa ja keskustelussa. Se on suunnattu tavallisille kansalaisille, tutkijoille ja lainvalmistelun parissa työskenteleville ammattilaisille.
Sivuston kieli: 
http://hdl.handle.net/10138/590793

Näytä enemmän
Sivustolla kerrotaan lapselle ja nuorelle, mitä tapahtuu, jos joutuu rikoksen uhriksi, on rikoksen silminnäkijä tai jos joutuu syytteeseen rikoksesta. Sivustolla vastataan kysymyksiin esimerkiksi oikeudenkäynteihin ja rangaistuksiin liittyen. Lisäksi kerrotaan, miten asioita selvitetään tuomioistuimessa sellaisessa tilanteessa, jossa vanhemmat eroavat tai käsitellään lastensuojeluun liittyviä asioita.
Sivuston kieli: 
https://tuomioistuimet.fi/fi/index/asiat/lapsitainuorioikeudessa.html

Näytä enemmän