110 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Vuonna 1876 perustetun Kotikielen seuran tehtävänä on edistää suomen kielen tutkimusta, tuntemusta ja käyttöä. Sivuilla kerrotaan toiminnasta, jossa keskeistä on aikakauslehti Virittäjän julkaiseminen.
Sivuston kieli: 
http://www.kotikielenseura.fi

Näytä enemmän
Virtuaalinen vanha kirjasuomi eli Vvks on oppilaitoksille ja kaikille vanhasta suomen kielestä kiinnostuneille tarkoitettu oppimateriaali. Se sisältää äänne- ja muoto-oppia sekä lauseoppia käsittelevät osiot, tekstejä ja tekstikatkelmia 1500-, 1600- ja 1700-luvuilta, harjoituksia sekä katsauksen vanhaan kirjallisuuteen.
Sivuston kieli: 
http://www.helsinki.fi/vvks/

Näytä enemmän
Lexin-lexikon innefattar svenska lexikon från och till de flesta invandrarspråk i Sverige, bl.a. svenskt - finskt lexikon. Förutom själva uppslagsordet innehåller lexikonen information om uttal, ordböjning, ordklass och översättning. Oftast finns det även grammatikkommentarer, ordförklaringar, stilkommentarer, sakupplysningar, grammatiska konstruktioner och språkexempel. Lexin-lexikon har tagits fram av Myndigheten för skoutveckling och ingick tidigarei Skolverkets nät. I dag distribueras Lexin-lexikon av Språkrådet.
Sivuston kieli: 
http://lexin.nada.kth.se/sve-fin.html

Näytä enemmän
Interaktiivisia äidinkielen harjoitustehtäviä ala-asteen oppilaille.
Sivuston kieli: 
http://www.perunakellari.fi/ai.html

Näytä enemmän
Easyfinnish on suomen kielen verkkokurssi, jonka tukikielenä on englanti. Opiskelun voi aloittaa aivan alkeista.
Sivuston kieli: 
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/11/04/easyfinnish-suomen-kielen-alkeiskurssi-englanniksi

Näytä enemmän
Kurssin tavoitteena on yleis- ja kirjakielen normien sekä tieteellisen kirjoittamisen periaatteiden tunteminen sekä kyky eritellä ja tuottaa asiatekstejä. Opintojaksossa käsiteltäviä aiheita ovat puheen ja kirjoituksen erot, kirjoittaminen prosessina, tekstityypit ja asiatekstien rakenteet, kielenhuollon periaatteet ja käytäntö sekä ohjeet tutkielman kirjoittamiseen.
Sivuston kieli: 
https://sites.google.com/site/kirjallinenviestintae/

Näytä enemmän
Ympäristökasvatuksen oppimateriaali maahanmuuttajien suomen kielen ja kotoutumisen kursseille. Kielipuu tutustuttaa opiskelijat Suomen luontoon, vuodenaikoihin, kasveihin, eläimiin ja luonnossa liikkumiseen. Toisen osion aiheena on muuttuva ympäristö: oma lähiympäristö, arjen ympäristöteot sekä globaalit ympäristöongelmat.
Sivuston kieli: 
https://www.kielipuu-materiaali.fi/

Näytä enemmän
Julkaisu on tarkoitettu kansalaisopiston opettajille, jotka kohtaavat kursseillaan suomenoppijoita, mutta sopii myös muille maahanmuuttajien parissa työskenteleville. Se sisältää hyväksi koettuja toimintatapoja ja esimerkkejä selkokielisestä viestinnästä.
Sivuston kieli: 
http://kansalaisopistojenliitto.fi/wp-content/uploads/2016/10/12-askelta-selkokielell%C3%A4-opettami...

Näytä enemmän
Kotimaisten kielten keskuksen teemasivulla tarkastellaan Suomea ja suomalaisuutta kielen ja kielentutkimuksen näkökulmasta. Aiheina ovat muun muassa nimet ja paikannimet, myytit, sananparret sekä kielimaiseman muutos.
Sivuston kieli: 
https://www.kotus.fi/nyt/teemakoosteet/ympari_ampari_suomalaisuutta

Näytä enemmän
Kotimaisten kielten keskuksen podcast, jossa keskustellaan ajattomista ja aina ajankohtaisista kieliasioista. Podcast jatkaa Yleisradion Kielikorva-ohjelman (1969–2008) perinnettä.
Sivuston kieli: 
https://www.kotus.fi/kielikorva

Näytä enemmän
Kielipankki tarjoaa teksti- ja puheaineistoja tutkijoiden, opettajien ja opiskelijoiden käyttöön. Osa aineistoista on käytettävissä avoimesti, osaan vaaditaan käyttöoikeudet.
Sivuston kieli: 
https://www.kielipankki.fi/

Näytä enemmän
Terminologia-alan tiedotuslehti kertoo sanasto-, ontologia- ja luokitustyöstä sekä niissä käytettävistä menetelmistä. Artikkelit käsittelevät muun muassa Suomessa käynnissä olevia sanasto- ja ontologiaprojekteja ja terminologian tutkimushankkeita. Lehdessä esitellään uusia erikoisalojen sanastoja, sanakirjoja sekä muita julkaisuja. Arkisto sisältää numerot vuodesta 1980 alkaen.
Sivuston kieli: 
http://www.terminfo.fi/

Näytä enemmän
Mila Engelbergin kirja tarjoaa näkökulmia sukupuolisyrjivään kielenkäyttöön ja suosituksia kielenkäytön kehittämiseksi.
Sivuston kieli: 
https://tane.fi/documents/1429808/1854322/TANE_Miehia_ja_naisihmisia_verkko_valmis.pdf/d7b558dc-74ed...

Näytä enemmän
Kielitestin avulla voit selvittää, miten hyvin osaat suomen kielen sanastoa ja kielioppia, jotta selviytyisit YKI-testistä.
Sivuston kieli: 
http://www.menossaykiin.fi/

Näytä enemmän
Kielikellon Kysyttyä-palstalla voi lukea Kotuksen kieli- ja nimineuvontaan tulleita kysymyksiä ja asiantuntijoiden vastauksia.
Sivuston kieli: 
https://www.kielikello.fi/palstat/-/categories/55652

Näytä enemmän
Kotisuomessa.fi –webbtjänsten riktar sig till invandrare som vill lära sig finska och svenska, men vem som helst kan använda tjänsten. För att kunna använda tjänsten måste du registrera dig, men du kan också testa tjänsten som gäst.
Sivuston kieli: 
https://www.kotisuomessa.fi/web/guest

Näytä enemmän
På webbplatsen kan man lära sig och träna svenska, finska och norska. Språkträningen förutsätter inte läs- eller skrivfärdigeter. Språkträningsprogrammet har fem teman: mat och drycker, kläder och färger, hälsningsfraser och väder, verb och göromål och trafik och resor.
Sivuston kieli: 
http://puhutaan.visnakker.no/

Näytä enemmän
Riitta Suominen on tutkinut, miten kunnan esityslistojen ja pöytäkirjojen käytettävyyttä on mahdollista parantaa. Päätöstekstien helppokäyttöisyys on osallistamisen ja demokratian kannalta oleellista.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-03-1174-2

Näytä enemmän
Mikael Agricolan elämää, kotia ja perhettä, elämänvaiheita sekä työtä esittelevä sivusto. Tietoa löytyy Agricolan tuotannosta, erityisesti Abc-kiriasta, Rucouskiriasta ja uuden testamentin käännöksesta Se Wsi Testamentti.
Sivuston kieli: 
https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/mikael-agricolan-elama-ja-tyo

Näytä enemmän
Jäämaassa voi harjoitella suomen kieltä alkeista lähtien. Peli toimii Android-puhelimilla ja tietokoneilla.
Sivuston kieli: 
https://www.oph.fi/fi/tilastot-ja-julkaisut/julkaisut/jaamaa-ensipeli-aikuisille-suomen-kielen-oppij...

Näytä enemmän
Tänä vuonna tulee kuluneeksi 75 vuotta Kielitoimiston perustamisesta. Sivustolla voi tutustua kielineuvonnan vuosikymmeniin 1940-luvulta lähtien.
Sivuston kieli: 
https://www.kotus.fi/kielitieto/yleiskieli_ja_sen_huoltaminen/kielitoimisto_ja_sen_historia

Näytä enemmän
Kevätaiheisia kielijuttuja pääsiäisestä, vapusta, linnuista, kukista...
Sivuston kieli: 
https://www.kotus.fi/nyt/teemakoosteet/kotuksen_kevatkimara

Näytä enemmän
Täällä on tietoa Selkokeskuksen toiminnasta, palveluista ja koulutuksista sekä selkokielestä, -mediasta ja -kirjallisuudesta. Sivustolle on koottu linkkejä verkossa julkaistuihin selkokielisiin esitteisiin ja oppaisiin, verkkosivuihin, videoihin ja podcasteihin, selkomediaan ja verkkokirjoihin.
Sivuston kieli: 
https://selkokeskus.fi/

Näytä enemmän
Äidinkielen ja kirjallisuuden oppimateriaalikokonaisuus alakouluun. Tähtijengi huomioi erityisesti suomea toisena kielenä puhuvat, mutta soveltuu tehtävämateriaaliksi kaikille oppilaille.
Sivuston kieli: 
https://dialogikasvatus.fi/materiaalit/#kielen-supersankarit

Näytä enemmän
Lähinnä julkishallinnon kirjoittajien avuksi tarkoitettu opas tarjoaa käytännön neuvoja selkeiden ja ymmärrettävien virkatekstien kirjoittamiseen. Opas on suunnattu etenkin asiantuntijakirjoittajille, jotka eivät ole viestinnän ammattilaisia.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-287-822-9

Näytä enemmän
Lukion suomi toisena kielenä -oppiaineen kurssille tarkoitettu materiaali esittelee kirjallisuuden eri lajeja.
Sivuston kieli: 
https://sites.google.com/edu.hel.fi/s2jakirjallisuus/etusivu

Näytä enemmän
Harjoituksia, joiden avulla kulttuuriympäristöön liittyviä teemoja voi tuoda osaksi monikulttuuristen ryhmien opetusta. Tehtävät on suunniteltu aikuisten maahanmuuttajien kielenopetukseen, mutta joukosta löytyy myös lapsille ja nuorille sopivia harjoituksia.
Sivuston kieli: 
https://www.kotokulmat.fi/

Näytä enemmän
Kielikoulussa voit opiskella suomea tai ruotsia katsomalla Ylen ohjelmia tekstitysten kanssa. Jos ohjelmassa on sana, jota et ymmärrä, saat esiin tukikäännöksen valitsemallasi kielellä. Suomenkielisiin ohjelmiin on tukikäännökset kuudella kielellä: arabia, englanti, ruotsi, somali, venäjä ja viro. Ruotsinkielisiin ohjelmiin löytyy käännökset 25 eri kielellä.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/kielikoulu-sprakskolan

Näytä enemmän
Abitreenien sivuilla on ohjeita hyvään tulokseen, harjoituksia sekä ylioppilastehtäviä.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/abitreenit/aidinkieli

Näytä enemmän
Vetamix-videomaterial för undervisning av finska.
Sivuston kieli: 
https://arenan.yle.fi/1-2905083

Näytä enemmän

Sivut