8 osumaa haulle. Näytetään 1 - 8 tulosta.
Virtuaalinen vanha kirjasuomi eli Vvks on oppilaitoksille ja kaikille vanhasta suomen kielestä kiinnostuneille tarkoitettu oppimateriaali. Se sisältää äänne- ja muoto-oppia sekä lauseoppia käsittelevät osiot, tekstejä ja tekstikatkelmia 1500-, 1600- ja 1700-luvuilta, harjoituksia sekä katsauksen vanhaan kirjallisuuteen.
Sivuston kieli: 
http://www.helsinki.fi/vvks/

Näytä enemmän
Suomenkielisiä tekstejä 1500-luvulta 1900-luvun alkuun, murreaineistoja, nykykielen aineistoja, nimistöaineistoa, suomen sukukielten aineistoja. Mm. sananparsia, suomen ja ruotsin kielten murresanakirjat, tasavallan presidenttien uuden vuoden puheet, Karjalan kielen sanakirjan hakusanaluettelo, saamen etymologinen tietokanta sekä nykysuomen sanalista.
Sivuston kieli: 
https://www.kotus.fi/aineistot/tietoa_aineistoista/sahkoiset_aineistot_kootusti

Näytä enemmän
Kirjassa perehdytään suomen kielen huollon suositusten syntyyn ja historiaan. Esimerkit kertovat suositusten muodostumiseen vaikuttaneista tekijöistä. Kirjassa käsitellään myös Kielitoimiston, kielilautakuntien ja Kielikello-lehden historiaa.
Sivuston kieli: 
https://www.kotus.fi/julkaisut/kielioppi-_ja_kielenhuoltokirjat/kielenhuollon_juurilla

Näytä enemmän
Vanhan kirjasuomen sanakirja on kattava kuvaus varhaisen kirjoitetun suomen kielen sanastosta. Sanakirjan aineistona ovat 1540-luvulta lähtien vuoteen 1810 asti suomeksi julkaistujen painotuotteiden sanasto sekä käsikirjoituksina säilyneiden yhtenäisten suomenkielisten tekstien sanavarat. Sanakirjaa päivitetään edelleen.
Sivuston kieli: 
https://kaino.kotus.fi/vks/

Näytä enemmän
Kotimaisten kielten keskuksen Agricola-kokonaisuudessa on tietoa suomen kirjakielen kehityksestä, Mikael Agricolasta, suomen sanaston ja nimien historiasta sekä linkkejä Agricolan teoksiin.
Sivuston kieli: 
https://www.kotus.fi/nyt/teemakoosteet/agricola

Näytä enemmän
Kotuksen tietopaketti esittelee vanhan kirjasuomen syntyä, kielen muotoja ja oikeinkirjoitusta, uskonnollista kieltä sekä laki- ja säädöskieltä. Kokonaisuudessa on myös videoilla ääneenluettuja näytteitä vanhasta kirjasuomesta 1500-, 1600- ja 1700-luvuilta.
Sivuston kieli: 
https://www.kotus.fi/kielitieto/vanha_kirjasuomi

Näytä enemmän
Kotuksen YouTube-kanavalta löytyy kuunneltavaksi tekstejä vanhalla kirjasuomella.
Sivuston kieli: 
https://www.youtube.com/playlist?list=PLpbG6VBZKDYT5td0yuoFke1-4SNcG074B

Näytä enemmän
Kalle Järvelä esittelee artikkelissaan sienten nimityksiä 1700-luvulta ja pohtii niiden lajeja ja nykyisiä nimiä.
Sivuston kieli: 
https://www.kotus.fi/nyt/kotus-blogi/elavat_paat/sienitietoa_vanhassa_kirjasuomessa.40053.blog

Näytä enemmän