10 osumaa haulle. Näytetään 1 - 10 tulosta.
Tukimusyksikössä tutkitaan miten englannin kieli vaihtelee maantieteellisesti ja sosiaalisesti sekä viestintätilanteen mukaan ja kuinka se muuttuu ajassa. Sivuilta löytyvät tutkimusalueiden ja -projektien esittelyt, tutkijoiden Kielen kannoilla -blogi sekä tutkimusyksikön verkossa ilmestyvä julkaisu.
Näytä enemmän
Virtuaalinen vanha kirjasuomi eli Vvks on oppilaitoksille ja kaikille vanhasta suomen kielestä kiinnostuneille tarkoitettu oppimateriaali. Se sisältää äänne- ja muoto-oppia sekä lauseoppia käsittelevät osiot, tekstejä ja tekstikatkelmia 1500-, 1600- ja 1700-luvuilta, harjoituksia sekä katsauksen vanhaan kirjallisuuteen.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Näytä enemmän
Opetuskäyttöön suunniteltujen tiedonhakutehtävien avulla voi tutustua Kotimaisten kielten keskuksen monipuolisiin verkkopalveluihin.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sanoin saavutettu -sivustolla käydään läpi itsenäisen Suomen vuosikymmenet kielen, tekstien ja puheiden näkökulmasta. Liikkeelle lähdetään 1910-luvulta mm. itsenäisyyden käsitettä pohtien.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Aristoteleen kantapää on ohjelma, jossa käsitellään kieltä, erityisesti suomen kieltä, kielitiedettä, kirjallisuutta sekä sanojen ja sanontojen historiaa. Ohjelman sivuilta löytyvät kuunneltavissa olevat radio-ohjelmat sekä artikkeleita.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Kielipankin ylläpitämä Sanat-wiki sisältää sanastoja ja sanakirjoja. Niiden joukossa on mm. monikielisiä sanakirjoja sekä synonyymisanakirjoja.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Suomen vanhimman sanaston etymologinen sanakirja selittää kantasuomesta periytyvien, siis vähintään noin 1500 vuoden ikäisten sanojen alkuperää. Sanoja selittäviä artikkeleja on alkuun 50, mutta niitä päivittyy sanakirjaan lisää myöhemmin.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Laaja sivusto uralilaisista kielistä, jossa esitellään uralilaisten kielten historiaa ja tutkimusta sekä myös suomalais-ugrilaisten kansojen kulttuuria, kansanperinnettä ja historiaa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Kielen- ja nimistönhuollon sekä keskuksen julkaisujen, tutkimushankkeiden ja arkistojen esittelyt. Sivuilta löytyy paljon nimistöä ja kielenhuoltoa koskevia ohjeita sekä neuvonta.
Näytä enemmän