12 osumaa haulle. Näytetään 1 - 12 tulosta.
Katsaus kirjan historiaan, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen. Kahdeksantoista kirja-alan ammattilaista ja tutkijaa pohtii kirjan paikkaa muuttuvassa tietoympäristössä.
Sivuston kieli: 
https://www.suomentietokirjailijat.fi/media/kirja-muuttuvassa-tietoymp_169x224_final.pdf

Näytä enemmän
Vastapaino esittää -podcasteissa Viheliäs tiede, Painavat Asiat ja Keveät Askeleet keskustellaan tutkimuksesta, tietokirjoista ja niiden julkaisemisesta sekä sisällöistä.
Sivuston kieli: 
https://soundcloud.com/vastapaino

Näytä enemmän
Järjestön tehtävänä on helpottaa ja edistää elektronisessa muodossa olevan kirjallisuuden julkaisemista ja käyttöä.
Sivuston kieli: 
https://eliterature.org/

Näytä enemmän
Keskustelu tieteellisestä julkaisemisesta ja mediasta, tieteen popularisoinnista ja populismista.
Sivuston kieli: 
https://www.helsinki.fi/fi/unitube/video/713cba23-0772-4e15-99bd-c4e3461f5a3a

Näytä enemmän
Teos toimii puheenvuorona meneillään olevaan oppimateriaalikeskusteluun. Ensimmäisessä pääluvussa kerrotaan, millainen on oppimisen, opettamisen ja oppimateriaalikustantamisen nykytila. Seuraavaksi perehdytään eri oppiaineiden materiaaleihin ja niihin kohdistuviin vaatimuksiin. Viimeisessä luvussa pohditaan oppimateriaalien tulevaisuutta.
Sivuston kieli: 
https://www.suomentietokirjailijat.fi/media/laatua_oppimateriaalit_2015_korjattu_web.pdf

Näytä enemmän
Sivulla kuvataan Euroopan unionin digitaalisten palvelujen luotettavuutta säätelevän säädöksen sisältö, sen merkitys sekä odotettavissa olevaa hyötyä ja suojaa digitaalisten palvelujen käyttäjille.
Sivuston kieli: 
https://ec.europa.eu/info/digital-services-act-ensuring-safe-and-accountable-online-environment_en

Näytä enemmän
Ohjesivusto kaikille saavutettavasta ja esteettömästä julkaisemisesta kiinnostuneille. Sivuilla on tietoa e-kirjojen saavutettavuuteen liittyvästä lainsäädännöstä ja standardeista sekä käytännön ohjeita saavutettavien ja esteettömien e-kirjojen tekemiseen.
Sivuston kieli: 
https://julkaisekaikille.fi/

Näytä enemmän
Journalistisen kulttuurin edistämissäätiö JOKES järjestää koulutuksia ja tukee toimittajia sekä journalistista tutkimusta apurahoin.
Sivuston kieli: 
https://www.jokes-saatio.fi/

Näytä enemmän
Kansalliskirjaston sivuilla kerrotaan perustietoa ISBN-tunnuksesta, sen rakenteesta, hakemisesta ja käytöstä. Sivut on tarkoitettu lähinnä kustantajille ja julkaisijoille. Mukana myös kustantajarekisteri sekä lista kustantajien käyttämistä ISBN-numeroista.
Sivuston kieli: 
https://www.kansalliskirjasto.fi/fi/palvelut/isbn-tunnus

Näytä enemmän
Tietokannan avulla voi tutustua tekstien uudelleenkäyttöön ja etsiä ruotsinkielisessä lehdistössä vuosien 1645-1918 välillä julkaistua sisältöä. Tekstin uudelleenkäytöllä tarkoitetaan erilaisia toiston muotoja, jotka voidaan jäljittää lehdistä. Aineistot ovat peräisin Suomen ja Ruotsin lisäksi Yhdysvalloista. Hakukone on kehitetty osana hanketta "Informationsflöden över Östersjön: Svenskspråkig press som kulturförmedlare 1771–1918".
Sivuston kieli: 
https://textreuse.sls.fi/

Näytä enemmän
Kuinka monta kirjaa Suomessa julkaistaan vuosittain? Mitkä ovat musiikin yleisimmät lajityypit? Ovatko kirjat nykyisin pidempiä vai lyhyempiä kuin sata vuotta sitten? Muun muassa näihin kysymyksiin löytyy vastaus tästä julkaisusta, jossa esitellään kotimaisen julkaisutuotannon aihepiirejä ja julkaisumäärien muutosta vuosien varrelta.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-8826-7

Näytä enemmän
Fennica ja Viola lukuina esittelee kotimaisen julkaisutuotannon aihepiirejä ja määrien muutosta vuosien varrelta keskittyen erityisesti 2000-luvulla julkaistuun aineistoon.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe202401294670

Näytä enemmän