18 osumaa haulle. Näytetään 1 - 18 tulosta.
Valikoima Suomen historian tapahtumia käsittelevistä verkossaa olevista asiakirjoista n. vuodesta 1200.
Sivuston kieli: 
https://histdoc.net/historia/historia.html

Näytä enemmän
Kansalliskirjaston digitoimat aineistot kattavat suomalaisia sanomalehtiä, aikakauslehtiä, Turun Akatemian väitöskirjat, tutkimuskirjallisuutta, suomalaisen klassikkokirjaston, Urho Kekkosen tuotannon, pergamenttikokoelman, suomalais-ugrilaisen kokoelman, teollisuuden hinnastoja, pienpainatteita, nuotteja, kortistoja sekä karttoja.
Sivuston kieli: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/

Näytä enemmän
Vasaensis-kokoelma sisältää digitoituna Vaasan aluetta käsittelevää vanhaa kirjallisuutta ja pienpainatteita.
Sivuston kieli: 
https://digi.kirjastot.fi/collections/show/398

Näytä enemmän
Anders Chydenius (1729–1803) oli pappi, kirjailija ja valtiopäivämies, joka puolusti elinkeinovapautta, sanan- ja uskonnonvapautta ja työväestön oikeuksia. Sivustolla julkaistaan Chydeniuksen koko kirjallinen tuotanto alkukielellä ruotsiksi, suomennoksena ja osittain englanniksi.
Sivuston kieli: 
https://chydenius.kootutteokset.fi/

Näytä enemmän
Digitala Sveriges runskrifter sisältää digitoituina useamman teoksen, jotka sisältävät ruotsalaisia riimukirjoituksia ja niiden translitteroinnit ja tulkinnat.
Sivuston kieli: 
https://www.raa.se/kulturarv/runor-och-runstenar/digitala-sveriges-runinskrifter/

Näytä enemmän
Suomen sukututkimusseura opastaa sukututkijaa, mistä löytää lähteitä. Ohjeita on tietokantojen (mm. Hiskin historiakirjat), sanastojen ja hakemistojen käyttöön, kirkonkirjojen tutkimiseen, siirtolaisten jäljittämiseen ja henkilönnimien tulkintaan sekä armeijassa toimineiden tutkimiseen. Kokonaisuudesta löytyy myös ammattisukututkijoiden tietoja.
Sivuston kieli: 
https://www.genealogia.fi/sukututkijan-lahteet/

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Tukholman ja tukholmalaisten historiaan. Stockholmskällan sisältää yli 30 000 kuvaa, karttoja, äänitiedostoja, asiakirjoja ja kirjallisuusvinkkejä museoiden, arkistojen ja kirjastojen kokoelmista. Palvelusta löytyy valmiita oppimateriaalikokonaisuuksia ja vinkkejä oppitunneille.
Sivuston kieli: 
https://stockholmskallan.stockholm.se/

Näytä enemmän
Maanmittauslaitos on arkistoinut maanmittaustoimituksiin liittyviä asiakirjoja ja karttoja. Asiakirjoista löytyy tietoja esimerkiksi kiinteistöjen syntyhistoriasta, rajamerkeistä ja tieoikeuksista. Sivuilla kerrotaan laitoksen palveluista ja neuvotaan, miten vanhoja asiakirjoja voi tilata. Lisäksi esitellään verkosta löytyviä karttapalveluja.
Sivuston kieli: 
https://www.maanmittauslaitos.fi/tietoa-maanmittauslaitoksesta/teemat/vanhat-kartat-ja-asiakirjat

Näytä enemmän
Siirtolaisuusinstituutin arkiston aineistot Finnassa käsittävät kirjeitä ja valokuvia, jotka liittyvät suomalaisten maastamuuttoon ja ulkosuomalaisuuteen 1800- ja 1900-luvuilla. Aineistoja on esimerkiksi Australiasta, Brasiliasta, Kanadasta ja Yhdysvalloista.
Sivuston kieli: 
https://finna.fi/Search/Results?filter%5B%5D=~building%3A%220%2Fsiirtolaisuusinstituutti%2F%22

Näytä enemmän
DigitaltMuseum on verkkopalvelu, joka tarjoaa pääsyn norjalaisten ja ruotsalaisten museoiden kokoelmiin. Aineistoihin voi tutustua esimerkiksi aikajanan, näyttelyiden, kokoelmanostojen ja artikkeleiden avulla.
Sivuston kieli: 
https://digitaltmuseum.se/

Näytä enemmän
Europeana heraldican kartalla on mahdollista paikallistaa kuntia, kihlakuntia, kirkollisia alueita ja muita aluetyyppejä sekä hoveja, sätereitä, rälssitiloja ja tiloja sekä linnoja, kirkkoja ja muita rakennuksia.
Sivuston kieli: 
https://heraldica.narc.fi/kartta.html?lang=fi

Näytä enemmän
SukuHaku on portti suomalaisen sukututkimuksen lähdeaineistoihin. Se sisältää sukututkijalle hyödyllistä digitoitua kirjallisuutta sekä hakemistoja erilaisiin arkistoaineistoihin ja julkaisuihin. Aineistojen joukosta löytyy m. sukukirjoja, matrikkeleita, osoitehakemistoja. SukuHaku on pääosiltaan Suomen Sukututkimusseuran jäsenetu.
Sivuston kieli: 
https://sukuhaku.genealogia.fi/

Näytä enemmän
Kokoelma sisältää amerikansuomalaisia sanoma- ja aikakauslehtiä vuodesta 1876 alkaen. Aineisto on avoimesti luettavissa vuoteen 1923, myöhempiä kausijulkaisuja voi tutkia vapaakappalekirjastojen työasemilla.
Sivuston kieli: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/collections?id=981

Näytä enemmän
Ruotsin kansalliskirjaston tuottamasta palvelusta löytyy digitoituna vanhoja sanomalehtiä vuodesta 1645 alkaen.
Sivuston kieli: 
https://tidningar.kb.se/

Näytä enemmän
Kansalliskirjasto on digitoinut Suomessa vuosina 1771-1939 ilmestyneet sanomalehdet. Lehdet ovat selattavissa nimen, ajan ja julkaisupaikan mukaan. Palvelussa toimii myös tekstihaku.
Sivuston kieli: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/search?formats=NEWSPAPER

Näytä enemmän
Europeana.eu -palveluun on koottu eurooppalaisten museoiden, gallerioiden, arkistojen, kirjastojen ja audiovisuaalisten kokoelmien aineistoja digitaalisessa muodossa. Europeana tarjoaa hyödynnettäväksi miljoonien eurooppalaisten kulttuurikohteiden tiedot. Mukana on maalauksia, valokuvia, esineitä, kirjoja, sanomalehtiä, päiväkirjoja, asiakirjoja, elokuvia ja äänitteitä. Portaalista voi hakea myös suomalaista kulttuuriperintöaineistoa, muun muassa äänitteitä, museoesineitä, taidekuvia, vanhoja sanomalehtiä, kirjeitä, luonnontieteellistä aineistoa ja videoita eri kulttuurilaitoksista.
https://www.europeana.eu/fi

Näytä enemmän