Tunturihaukan silmin -näyttely kuvaa haukan näkökulmasta, miten ilmastonmuutos vaikuttaa Pohjoisen alueen luontoon, elinkeinoihin ja paikallisten elämään. Näyttelystä on tuotettu sekä virtuaalinen että fyysinen näyttely.
https://barentsnature.fi/

Näytä vähemmän
Norjan kielen selittävä sanakirja verkossa.
Sivuston kieli: 
https://naob.no/

Näytä vähemmän
Palvelussa voi hakea ja selata saamelaisiin ja saamelaiskulttuuriin liittyviä digitaalisia aineistoja. Aineistot ovat peräisin eri muistiorganisaatioiden kokoelmista ympäri Eurooppaa.
https://www.nuohtti.com/?lng=fi

Näytä vähemmän
Pohjoismaista kirjallisuutta käsittelevä teos sisältää aritkkeleita ja esseitä, joiden aiheena on mm. Matias Riikosen kirja Iltavahtimestarin kierrokset, Tove Janssonin proosa ja Johannes Heldénin digitaalinen runous.
Sivuston kieli: 
http://hdl.handle.net/10138/347518

Näytä vähemmän
DigitaltMuseum on verkkopalvelu, joka tarjoaa pääsyn norjalaisten ja ruotsalaisten museoiden kokoelmiin. Aineistoihin voi tutustua esimerkiksi aikajanan, näyttelyiden, kokoelmanostojen ja artikkeleiden avulla.
Sivuston kieli: 
https://digitaltmuseum.se/

Näytä vähemmän
Oslon viikinkilaivamuseossa on esillä kolmen hautalöydöksen laivat, Osebergin, Gokstadin ja Tunen viikinkilaivat esineistöineen. Museon sivulla on kuvia ja tietoa laivoista sekä niiden mukana haudatuista esineistä, myös haudoista löytyneistä vainajien jäännöksistä sekä kaivausten historiasta.
Sivuston kieli: 
https://www.khm.uio.no/english/visit-us/viking-ship-museum/

Näytä vähemmän
Sägenkartan kokoaa yhteen kansanperinnettä ja vanhoja tarinoita ja uskomuksia noidista, vedenhaltijoista, ihmissusista, tietäjistä, hengistä jne. Tarinat ovat peräisin Norjasta, Ruotsista, Suomesta ja Virosta ja niitä on yhteensä yli 10 000.
Sivuston kieli: 
https://www.isof.se/sagenkartan#/places/nordic/true

Näytä vähemmän
Norjalainen Idunn sisältää akateemisia julkaisuja ja kirjoja, joista osa on luettavissa verkossa avoimesti.
Sivuston kieli: 
https://www.idunn.no/

Näytä vähemmän
Vierailuja kauniissa erityyppisissä puutarhoissa ja miljöissä. Norjalainen televisiosarja, jossa on tekstit norjaksi. Ohjelman kauniista puutarhoista pystyy nauttimaan, vaikkei tekstiä ymmärtäisikään.
Sivuston kieli: 
https://tv.nrk.no/serie/hagen-min

Näytä vähemmän

Sivut

Subscribe to RSS - norja