12 osumaa haulle. Näytetään 1 - 12 tulosta.
Suomen kansalaissotaan ja sodan jälkeisiin vankileireihin liittyvää kuvamateriaalia selityksineen.
Sivuston kieli: 
http://www.kansanarkisto.fi/kanssota

Näytä enemmän
Vapriikin kuva-arkiston valokuvia Suomen sisällissodan tapahtumista. Kuvat liittyvät pääosin Tampereen taisteluun. Kuvia saa käyttää vapaasti erilaisiin käyttötarkoituksiin, myös kaupallisiin. Kuvien lähteenä on mainittava Vapriikin kuva-arkisto ja kuvaajan nimi, jos se on tiedossa.
Sivuston kieli: 
https://www.flickr.com/photos/vapriikki/sets/72157668009883972

Näytä enemmän
Suomen vuoden 1918 kansalaissotaan punaisten puolella osallistuneen venäläisen upseerin sotamuistelmat.
Sivuston kieli: 
https://www.marxists.org/suomi/historia/svetshnikov/1925/kansalaissota.htm

Näytä enemmän
Työväenmuseo Werstaan verkkopalvelussa on tietoja sisällissodan aikana kuolleiden punaisten teloitus- ja hautapaikoista sekä heidän muistokseen pystytetyistä muistomerkeistä.
Sivuston kieli: 
http://www.tyovaenliike.fi/punaisten-muistomerkit/

Näytä enemmän
Täällä kerrotaan Suomen Pankin toiminnasta sisällissodan aikana sekä siitä, miten sota vaikutti Suomen rahatalouteen ja maksuvälineisiin.
Sivuston kieli: 
https://www.suomenpankki.fi/1918

Näytä enemmän
Vuoden 1918 sotaan liittyviä kuva-aineistoja sekä dokumenttielokuva ”Suomen kansallinen sotajoukko” sodan voitonparaatista on katsottavissa verkossa.
Sivuston kieli: 
https://www.museovirasto.fi/fi/ajankohtaista/kansallismuseo-ja-museoviraston-kuvakokoelmat-julkaisev...

Näytä enemmän
Sivustolla voi tutustua vuoden 1918 sisällissodan hauta- ja muistopaikkoihin Helsingissä. Sijainti- ja historiatietoa löytyy muun muassa Santahaminasta, Suomenlinnasta, Haagasta ja Liisanpuistikosta. Sivuilla on julkaistu Santahaminaan haudattujen nimet.
Sivuston kieli: 
https://historia.hel.fi/fi/ilmiot/aatteet-ja-katsomukset/vuoden-1918-muistopaikat-helsingissa

Näytä enemmän
Sotasurmasampo on Suomeen liittyviin sotatapahtumiin vuosina 1914-1922 keskittynyt sivusto. Sieltä löytyvät tiedot yli 40 000 surmansa saaneesta henkilöstä. Taistelupaikkakortistossa on tiedot sisällissodan taisteluista.
Sivuston kieli: 
https://sotasurmat.narc.fi/

Näytä enemmän
Kansallisarkiston selvitys Lahden vankileirin toiminnasta ja vankien kuolleisuudesta Lahdessa vuonna 1918. Selvityksessä on käyty läpi kirkonkirjoja, valtiorikosoikeuksien ja Suomen sotaväen arkistoaineistoja sekä useita muita asiakirjakokonaisuuksia.
Sivuston kieli: 
https://kansallisarkisto.fi/documents/141232930/153230445/Hennala_TAITTO_sivuittain.pdf/014a893d-030...

Näytä enemmän
Täällä voi syventyä sisällissodan tapahtumiin Tampereella 3D-mallinnettujen virtuaalikokemusten, pelillisyyden, artikkeleiden, kuvien ja videoiden välityksellä. Myös Vapriikissa 15 vuoden ajan esillä ollut Tampere 1918 -näyttely on nähtävissä digitaalisena 360°-kuvattuna versiona. Suomeksi ja englanniksi julkaistut sisällöt on suunnattu niin sisällissodasta tietoa etsiville koululaisille kuin muillekin vuoden 1918 tapahtumista kiinnostuneille.
Sivuston kieli: 
https://tampere1918.fi/

Näytä enemmän
Pispalalla on ollut vahva punaisen kaupunginosan leima. Punainen Pispala -sivusto pyrkii selvittämään, miksi näin on? Sivuilla kerrotaan työväenliikkeen toiminnasta Pispalassa 1900-luvun alusta 1940-luvun loppuun.
Sivuston kieli: 
https://pispala.fi/historia/punainenpispala/

Näytä enemmän