29 osumaa haulle. Näytetään 1 - 29 tulosta.
Ilmatieteen laitoksen sivun värikoodatussa kartassa näkyvät päivän ylimmät UV-indeksit Euroopan alueella. Tarkan paikan voi valita kartalta tai pudotusvalikosta.
Sivuston kieli: 
https://www.ilmatieteenlaitos.fi/uvi-ennuste

Näytä enemmän
Ilmansaasteiden torjunnan suunnittelu sekä ilmastonsuojeluun kuuluvat sopimukset, suojelun keinot ja ohjaus.
Sivuston kieli: 
https://ym.fi/ilmansaasteet-ja-ilmansuojelu

Näytä enemmän
Geologian tutkimuskeskusen kartoista löytyvät Suomen kallioperäkartat, Suomen maaperäkartan yleistys, malmikaivokset, teollisuusmineraalilouhokset, rakennuskiviluohimot ja korukiviesiintymät.
Sivuston kieli: 
https://www.gtk.fi/palvelut/aineistot-ja-verkkopalvelut/karttapalvelut/

Näytä enemmän
GTK tekee maankäytön suunnitteluun, pohjaveteen, energiaan, merenpohjan käyttöön ja ympäristövaikutuksiin liittyvää tutkimusta. Sivustolta löytyvät tutkimuskeskuksen karttapalvelut, kivinäytekokoelma, georetkeilyohjeita, neuvoja kiviharrastajalle sekä tietoa luonnonvaroista.
Sivuston kieli: 
https://www.gtk.fi/

Näytä enemmän
Seismologian instituuin laatima havainnollinen esitys tsunami-hyökyaallon synnystä, etenemisestä ja rantautumisesta. Kokonaisuus sisältää myös ohjeita tsunamin varalle ja tietoa varoitusjärjestelmistä.
Sivuston kieli: 
https://www.helsinki.fi/fi/seismologian-instituutti/maanjaristykset/perustietoa-maanjaristyksista/ts...

Näytä enemmän
Sveitsin seismologian laitos seuraa Sveitsissä ja muualla maailmassa havaittuja maanjäristyksiä ja tiedottaa niistä sivuillaan. Maanjäristyksistä on kerrottu mm. niiden voimakkuus, alue ja tarkka aika.
http://www.seismo.ethz.ch

Näytä enemmän
Islannin ilmatieteen laitoksen maanjäristyssivulla on katsaus maanjäristyksistä viimeisen 48 tunnin aikana..
Sivuston kieli: 
https://en.vedur.is/earthquakes-and-volcanism/earthquakes

Näytä enemmän
Saksalaisen luolaharrastajan ylläpitämä laaja sivusto esittelee kiinnostavaa maanalaista maailmaa. Mukana on luolia, kaivoksia, lähteitä ja maanalaisia rakennelmia eri puolilta maapalloa. Suuri osa kohteista toimii turistinähtävyyksinä.
Sivuston kieli: 
https://www.showcaves.com

Näytä enemmän
Suomen Geologinen Seura julkaisema lähes 400-sivuisen teos on ladattavissa seuran sivuilta PDF-tiedostoina. Suomen kallioperää ja sen eri kokonaisuuksia käsittelevien lukujen lisäksi kirjassa on luku geologian peruskäsitteistä sekä kallioperägeologinen sanasto.
Sivuston kieli: 
https://www.geologinenseura.fi/seura/julkaisut/suomen-kalliopera

Näytä enemmän
Karttoja ja muuta informaatiota menneistä, tulevista ja parhaillaan tapahtuvista maanjäristyksistä.
https://www.usgs.gov/natural-hazards/earthquake-hazards/earthquakes

Näytä enemmän
Volcano Worldin sivuilta löytyvät tulivuoret maanosittain, maittain tai vuoren nimellä hakien. Sivuilla on listattu myös purkauksia ja havaintoasemia sekä esitelty Kuun, Marsin, Venuksen ja Jupiterin kuun Ion vulkaanista toimintaa.
Sivuston kieli: 
https://volcano.oregonstate.edu/

Näytä enemmän
Tietoa maanjäristyksistä Suomessa, havainnoista, maanjäristystietokanta sekä pääkaupunkiseudun seismisyys.
Sivuston kieli: 
https://www.helsinki.fi/fi/seismologian-instituutti/maanjaristykset/maanjaristykset-suomessa-ja-lahi...

Näytä enemmän
Sivulla on mm. erittäin laaja kuva-arkisto ja selvityksiä seismisten ilmiöiden syistä ja seurauksista.
https://nisee.berkeley.edu/elibrary/

Näytä enemmän
Unkarilainen järjestö ylläpitää palvelua, joka seuraa ajantasaisesti vaarallisia tai uhkaavia tapahtumia maapallolla. Kartalle on merkitty värikkäillä symboleilla esimerkiksi tulivuorenpurkaukset, suuronnettomuudet, epidemiat, maanjäristykset ja rajuilmat. Symbolia klikkaamalla saa esiin lisätietoa. Uusimpia tapahtumia ympäröi vilkkuva punainen rengas.
https://rsoe-edis.org/

Näytä enemmän
Artikkeli geologi Matti Sauramon tutkimusretkestä Itä-Karjalan Äänislinnaan asemasotavaiheessa vuonna 1942 kertoo kiinnostavasti sekä alueesta että sota-ajasta. Sen aineistona ovat Sauramon omat muistiinpanot retkestä. Artikkeli löytyy Geologi-lehdestä 64 (2012).
Sivuston kieli: 
https://www.geologinenseura.fi/fi/geologi-lehti/2-2012

Näytä enemmän
Geologia.fi avaa geologian kenttää monipuolisesti ja laajasti. Sivustolla kerrotaan maasta, maan rakenteesta, nimenomaan Suomen geologiasta, maaperästä, kallioperästä, luonnovaroista, mineraaleista, kivistä sekä jalokivistä. Geologisten teemojen alta löytyvät Suomen mammutit ja fossiileja. Korukivistä on kokonaisuus sekä oppimateriaaleja aiheista on monenlaisia. Sivuilla on myös Geologinen sanasto.
Sivuston kieli: 
https://www.geologia.fi

Näytä enemmän
Geologisen tutkimuskeskuksen Spinelli avaa tutkimuskeskuksen kivinäytekokoelmat kaikille katsottaviksi. Näytteet on kuvattu ja osa kuvista on pyöritettäviä, jolloin näytteitä voi tutkailla eri suunnista. Ne on jaettu eri ryhmiin, mm.: Fossiilit, jalo- ja korukivet, kultahiput, mineraalit, kaivosnäytteet ja meteoriitit.
Sivuston kieli: 
https://spinelli.gtk.fi/

Näytä enemmän
Geologisen tutkimuslaitoksen verkkokirjaston Summon sisältää geologista tutkimuskirjallisuutta ja artikkeleita. Palvelun kautta löytää kokotekstiartikkeleita, jotka ovat joko vapaasti luettavissa tai tutkimuslaitoksen tiloissa käytettävissä.
Sivuston kieli: 
https://gtk.verkkokirjasto.fi/web/arena/111

Näytä enemmän
Julkaisu tarjoaa tietoa valtakunnallisesti arvokkaista kivikoista, kivikkokerrostumien syntymekanismista, levinneisyydestä ja kivikkojen luontotyypeistä.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-11-4795-1

Näytä enemmän
Geologian tutkimuskeskuksen sivusto kiviharrastajille. Sivuilta löytyy ohjeita kivinäytteiden lähettämiseen, karttapalvelu, kivitietoa sekä OmaKivi-palvelu, jonka avulla voi tallentaa havaintoja sähköisesti.
Sivuston kieli: 
https://kivinayte.gtk.fi/

Näytä enemmän
Suomen Geologinen Seuran yhteystiedot, ohjeet jäsenelle sekä ajankohtaistietoa. Seura julkaisee Geologi-lehteä, jonka verkkoversio ja arkisto löytyvät täältä.
Sivuston kieli: 
https://www.geologinenseura.fi

Näytä enemmän
Suoseura edistää soiden ja turpeiden tutkimusta ja niiden kestävää käyttöä. Sivuilla on tietoa toiminnasta ja seuran julkaisemasta Suo-lehdestä. Sivuilla on Ojitettujen soiden kestävä käyttö -hankkeessa koottua tietoa soiden ojituksen vaikutuksista luontoon ja ympäristöön.
Sivuston kieli: 
https://www.suoseura.fi/

Näytä enemmän
Saimaa Geopark esittelee Saimaan vesistön ympäristön geologisia, arkeologisia ja kulttuurihistoriallisia kohteita. Sivuilta löytyvät alueen geokohteet, museot sekä maisemat, geologiset reitit ja polut sekä alueen kartta.
Sivuston kieli: 
https://www.saimaageopark.fi/

Näytä enemmän
Seisomologian insitituutin sivuilta löytyy perustietoa maanjäristyksistä sekä aineistoa niistä: seisomologian sanasto, maanjäristystietokanta ja hakupalvelu siihen, maanjäristykset maailmalla sekä maanjäristyskartta. Sieltä löytyy myös luonnononnettomuuksien varoitusjärjestelmä LUOVA sekä tietoa tsunameista ja ydinkoevalvonnasta.
Sivuston kieli: 
https://www.helsinki.fi/fi/seismologian-instituutti

Näytä enemmän
Aakkosellinen seismologian sanasto sisältää sanastoa maanjäristyksistä, seismisyydestä, maapallon rakenteesta sekä laitteista, joita käytetään tutkimuksessa ja seurannassa.
Sivuston kieli: 
https://www.helsinki.fi/fi/seismologian-instituutti/maanjaristykset/seismologian-sanasto

Näytä enemmän
Hampshire Cultural Trust on julkaissut laajan valikoiman kuvia sen tallentamista esineistä luonnonhistoriasta, arkeologiasta, kuljetusajoneuvoista, taide-esineistä sekä maalaustaiteesta valokuviin ja arkipäivän esineistöön asti. Kuvien yhteydessä on kuvausta ja historiaa esineestä.
Sivuston kieli: 
https://collections.hampshireculture.org.uk/

Näytä enemmän
Blogissa kaksi geologia kirjoittavat, mitä Suomen kallioperä kertoo muinaisista tulivuorista sekä ilmiöistä, joita ei tavallinen maastossa liikkuja osaa lukea: merten avautumisista, elämän kehityksestä, menneistä ilmastonmuutoksista, laavavirroista, supertulivuorien räjähdyspurkauksista, kosmisista törmäyksistä ja poimuvuoristojen nousuista sekä romahduksista. Kerätystä aineistosta on tarkoitus koostaa yleistajuinen tietokirja.
Sivuston kieli: 
https://www.tulivuoret.net/

Näytä enemmän
Vesi.fi:n Routatilanne-katsaus sisältää tietoa roudasta, sen synnystä ja merkityksestä sekä tilannekartan.
Sivuston kieli: 
https://www.vesi.fi/routatilanne/

Näytä enemmän
Geologian tutkimuskeskuksen Tapir-karttapalvelu taustapitoisuus-karttapalvelu laskee maaperän alueellisia taustapitoisuusarvoja tietokantaan tallennettujen pitoisuushavaintojen perusteella.Taustapitoisuudella tarkoitetaan haitallisten aineiden pitoisuuksia maaperässä.
Sivuston kieli: 
https://gtkdata.gtk.fi/tapir/

Näytä enemmän