18 osumaa haulle. Näytetään 1 - 18 tulosta.
Geologisen tutkimuslaitoksen verkkokirjaston Summon sisältää geologista tutkimuskirjallisuutta ja artikkeleita. Palvelun kautta löytää kokotekstiartikkeleita, jotka ovat joko vapaasti luettavissa tai tutkimuslaitoksen tiloissa käytettävissä.
Sivuston kieli: 
https://gtk.verkkokirjasto.fi/web/arena/111

Näytä enemmän
Sivuilla on tietoa yhdistyksen toiminnasta, uutisia ja kivigalleria, josta löytyy kotimaisten kivilajien esittelyjä.
Sivuston kieli: 
https://www.sjhy.fi/fi/

Näytä enemmän
Suomen Geologinen Seuran yhteystiedot, ohjeet jäsenelle sekä ajankohtaistietoa. Seura julkaisee Geologi-lehteä, jonka verkkoversio ja arkisto löytyvät täältä.
Sivuston kieli: 
https://www.geologinenseura.fi

Näytä enemmän
Kivi-infossa esitellään suomalaista kiveä, kivirakentamista, sen suunnittelua sekä kiviteollisuutta. Mukana on myös tietoa hautakivista ja niiden valinnasta sekä hoidosta.
Sivuston kieli: 
https://kivi.info

Näytä enemmän
Suomen Geologinen Seura julkaisema lähes 400-sivuisen teos on ladattavissa seuran sivuilta PDF-tiedostoina. Suomen kallioperää ja sen eri kokonaisuuksia käsittelevien lukujen lisäksi kirjassa on luku geologian peruskäsitteistä sekä kallioperägeologinen sanasto.
Sivuston kieli: 
https://www.geologinenseura.fi/seura/julkaisut/suomen-kalliopera

Näytä enemmän
Geologian tutkimuskeskusen kartoista löytyvät Suomen kallioperäkartat, Suomen maaperäkartan yleistys, malmikaivokset, teollisuusmineraalilouhokset, rakennuskiviluohimot ja korukiviesiintymät.
Sivuston kieli: 
https://www.gtk.fi/palvelut/aineistot-ja-verkkopalvelut/karttapalvelut/

Näytä enemmän
Geologia.fi avaa geologian kenttää monipuolisesti ja laajasti. Sivustolla kerrotaan maasta, maan rakenteesta, nimenomaan Suomen geologiasta, maaperästä, kallioperästä, luonnovaroista, mineraaleista, kivistä sekä jalokivistä. Geologisten teemojen alta löytyvät Suomen mammutit ja fossiileja. Korukivistä on kokonaisuus sekä oppimateriaaleja aiheista on monenlaisia. Sivuilla on myös Geologinen sanasto.
Sivuston kieli: 
https://www.geologia.fi

Näytä enemmän
Kaivannaisteollisuutta ja kaivoshistoriaa dokumentoivan museon sivuilla on virtuaalikierroksia hiili- ja mineraalikaivosmaailmaan.
Sivuston kieli: 
https://www.bergbaumuseum.de/en/visit/permanent-exhibition/tours

Näytä enemmän
Lontoossa sijaitsevan museon sivut sisältävät artikkeleita luonnonhistoriallisista kysymyksistä ja omat kokonaisuudet elämästä, maapallosta ja avaruudesta. Lisäksi laajat osastot dinosauruksista (Dino Directory) ja museon omasta luonnonpuistosta (Wildlife Garden).
Sivuston kieli: 
https://www.nhm.ac.uk

Näytä enemmän
Ruotsin (valtion) luonnontieteellisen museon kotisivuilta pääsee näppärästi etenemään seuraavien aihealueiden tietoihin: eläimet, kasvit, mineraalit, fossiilit, ympäristö, tähtitiede.
Sivuston kieli: 
https://www.nrm.se/

Näytä enemmän
Geneven yliopiston mineralogian osaston kokoama Athena-mineraalitietokanta, jossa on aakkosellinen mineraaliluettelo, mineraalien kemialliset kaavat jat kuvia.
Sivuston kieli: 
https://athena.unige.ch/athena/mineral/mineral.html

Näytä enemmän
Kaiva.fi tarjoaa tietoa mineraalialasta, kaivannaisten hyödyntämisestä ja niiden käyttökohteista. Sivusto esittelee myös alan koulutusta ja ammatteja sekä lainsäädäntöä ja tilastoja.
Sivuston kieli: 
https://kaiva.fi/

Näytä enemmän
Laaja mineraalitietokanta sisältää tietoa mineraaleista ja mineraaliesiintymien sijaintipaikoista eri puolilla maailmaa. Mineraaleja voi etsiä monin eri kriteerein, esiintymiä esim. maan nimellä. Myös kuvagalleria.
Sivuston kieli: 
https://www.mindat.org

Näytä enemmän
Opas selventää geologian peruskäsitteitä ja opettaa tunnistamaan mineraaleja. Sisältää tietoa eri mineraaleista, jalokivistä ja korukivistä, kivilajeista sekä malminetsinnästä ja ohjeita malminäytteiden lähettäjälle.
Sivuston kieli: 
https://tupa.gtk.fi/julkaisu/erikoisjulkaisu/ej_078.pdf

Näytä enemmän
Geologian tutkimuskeskuksen sivusto kiviharrastajille. Sivuilta löytyy ohjeita kivinäytteiden lähettämiseen, karttapalvelu, kivitietoa sekä OmaKivi-palvelu, jonka avulla voi tallentaa havaintoja sähköisesti.
Sivuston kieli: 
https://kivinayte.gtk.fi/

Näytä enemmän
Geologisen tutkimuskeskuksen Spinelli avaa tutkimuskeskuksen kivinäytekokoelmat kaikille katsottaviksi. Näytteet on kuvattu ja osa kuvista on pyöritettäviä, jolloin näytteitä voi tutkailla eri suunnista. Ne on jaettu eri ryhmiin, mm.: Fossiilit, jalo- ja korukivet, kultahiput, mineraalit, kaivosnäytteet ja meteoriitit.
Sivuston kieli: 
https://spinelli.gtk.fi/

Näytä enemmän
Suomen mineraalit -teoksessa on esitelty suomalaisten mineraalilajin löytöpaikat, tuntomerkit ja ominaisuudet. Mineraalit on luokiteltu kidekemiallisten ominaisuuksien mukaan ja löytöpaikoista on aluehakemisto. Teoksessa on värikuvia mineraaleista.
Sivuston kieli: 
https://tupa.gtk.fi/julkaisu/erikoisjulkaisu/ej_098.pdf

Näytä enemmän