28 osumaa haulle. Näytetään 1 - 28 tulosta.
Suomen Ilmailumuseon kuva- ja arkistomateriaalien avulla voi tutustua kotimaisen lentomatkustamisen vaiheisiin ja Finnairin historiaan 1920-luvulta 1960-luvulle. Matkustajakokemuksista on oma kokonaisuutensa "Turbulenssia ja ilmojen eleganssia".
Sivuston kieli: 
https://ilmailumuseo.finna.fi/

Näytä enemmän
Turun vesilaitomuseon sivulla on tietoa Turun vesihuollon historiasta sekä vesilaitosmuseon kokoelmista ja historiasta. Sieltä löytyvät myös yhteystiedot ja aukioloajat.
Sivuston kieli: 
https://www.vesilaitosmuseo.fi/

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Pohjanmaan saaristossa 1900-luvun alussa eläneeseen fiktiiviseen Sjöbergin perheeseen: miten perhe eli ja minkälaista oli arki kotitilalla, koulussa sekä pitkillä ja vaarallisilla hylkeenpyyntimatkoilla. Skären-museo on julkaistu suomen ja ruotsin lisäksi englanniksi.
Sivuston kieli: 
https://skarenmuseum.fi/fi/

Näytä enemmän
Kokoelmaraportit esittelevät vuonna 1867 perustetun Diakonissalaitoksen historiaa ja esinekokoelmia. Ensimmäinen osa muodostaa kuvallisen kertomuksen Diakonissalaitoksen vaiheista 1950-luvun lopulle. Toiseen osaan on koottu Sisarkodin aikaista esineistöä.
Sivuston kieli: 
https://www.hdl.fi/meista/historia/kokoelmaraportti/

Näytä enemmän
Finnassa voi tutustua Keski-Suomen kulttuuriperintöön. Kokoelmassa on esineitä, taidetta, valokuvia ja arkistoaineistoa. Palvelussa esitellään muun muassa kaupunkihistorian muutosta Jyväskylässä ja Pekka Kivikkään kalliomaalaustutkimuksen kuva-aineistoja.
Sivuston kieli: 
https://keskisuomenmuseo.finna.fi/

Näytä enemmän
Valokuvia ja museoesineitä Loviisan kaupungin museon kokoelmista. Alueen paikallishistoriaan voi perehtyä myös Sadan kylän seutu -verkkonäyttelyssä.
Sivuston kieli: 
https://loviisankaupunginmuseo.finna.fi/

Näytä enemmän
Museon kuvaus ja toiminta sekä museorakennuksen vaiheet. Tietolaarissa aikajana, joka kertoo Suomen maatalouden historiasta. Sivuilla esitellään joka kuukausi uusi esine, josta on mahdollista keskustella.
Sivuston kieli: 
https://www.sarka.fi/

Näytä enemmän
Palvelussa voi selata suomalaisesta metsäkulttuurista kertovia valokuvia, esinekuvia ja arkistoaineistoa. Mukana ovat Suomen Metsämuseo Lusto, Lapin metsämuseo, Pielisen museo, Nurmeksen museo, Verlan tehdasmuseo, Ilomantsin museosäätiö sekä Suomen Metsästysmuseo.
Sivuston kieli: 
https://kantapuu.finna.fi/

Näytä enemmän
Rupriikki on median historiasta kertova museo. Sen sivuilla esitellään Rupriikki-museo ja sen lisäksi eri medioiden kuten lehdistön, radion, tietokoneen ja teleliikenteen historiaa tamperelaisesta näkökulmasta.
Sivuston kieli: 
https://www.vapriikki.fi/rupriikki/

Näytä enemmän
Vellamo-kanavalla voi kuunnella, katsella ja tutkia erilaisia aineistoja historiasta nykypäivään. Sisältöjä tuottavat Suomen merimuseo, Kymenlaakson museo ja Merivartiomuseo.
Sivuston kieli: 
https://vellamo-kanava.fi/

Näytä enemmän
Kymenlaakson museon sivustosta löytyvät museon yhteystiedot, aukioloajat sekä kokoelmien kuvaukset. Sivuilla on myös kartta, josta löytyvät alueen paikallismuseot.
Sivuston kieli: 
https://www.kotka.fi/vapaa-aika/museo/

Näytä enemmän
Lottamuseon sivuilta löytyy museon aukioloajat ja tietoja näyttelyistä. Sivuilla kerrotaan Lotta Svärd -järjestön historiasta, museorakennuksen historiasta sekä Suomen Naisten Huoltosäätiöstä. Sivuilla on lisäksi Lotta Svärd -aiheisen kirjallisuuden luettelo.
https://www.lottamuseo.fi/

Näytä enemmän
Paimion sähkömuseossa voi tutustua sähkön historiaan tekniikan näkökulmasta. Sivuilla on tietoa näyttelyistä ja kokoelmasta, joka koostuu keskeisestä sähköön ja sähköistämiseen liittyvästä esineistöstä.
Sivuston kieli: 
https://paimionsahkomuseo.wordpress.com/

Näytä enemmän
Tikkakoskella sijaitsevan Suomen Ilmavoimamuseon sivulla on kuvagalleria ja tiedot museossa olevista koneista, esittelyt museon julkaisemista kirjoista, yhteystiedot, ajo-ohjeet ja aukioloajat.
Sivuston kieli: 
https://ilmavoimamuseo.fi/

Näytä enemmän
Sivuille on koottu koko Suomenlinnan historia aikakausittain, tiedot saaren museoista, ravintoloista ja muista palveluista sekä siellä toimivista organisaatioista. Opaskarttaan on koottu suosituimmat kohteet.
Sivuston kieli: 
https://www.suomenlinna.fi/

Näytä enemmän
Kansallismuseon Toista maata -podcastissa muusikko, historioitsija Matti Johannes Koivu keskustelee vieraansa kanssa Suomen historian ilmiöistä menneestä nykyisyyteen museon kokoelmaesineen kautta.
Sivuston kieli: 
https://kansallismuseo.fi/fi/podcastit-toistamaatapodcast

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua yksityiskeräilijän laajaan vanhojen tietokoneiden, pelikoneiden ja pelien kokoelmaan.
Sivuston kieli: 
https://www.tietokonemuseo.net/

Näytä enemmän
Finnassa voi tutustua HUSin museoaineistoihin ja terveydenhuollon kulttuurihistoriaan. Aluksi nähtävissä on valokuvia ja esineitä Töölön sairaalasta, mutta kokoelmaa kartutetaan myöhemmin mm. Kellokosken ja Raaseporin sairaaloiden aineistoilla.
Sivuston kieli: 
https://finna.fi/Search/Results?filter%5B%5D=%7Ebuilding%3A%220%2FHUSMUSEO%2F%22&type=AllFields&view...

Näytä enemmän
Mainosmuseo esittelee suomalaisen mainonnan historiaa modernisoituvan maalaisyhteiskunnan ajoilta nykypäivään.
Sivuston kieli: 
https://www.mainosmuseo.fi/

Näytä enemmän
Rahan historiaa niin meillä kuin muuallakin esitellään Rahamuseossa, joka myös toimii näyteikkunana Suomen Pankin nykytoimintaan. Aukioloajat, yhteystiedot sekä esimakua näyttelyistä. Museo sijaitsee Helsingissä.
Sivuston kieli: 
https://www.rahamuseo.fi/

Näytä enemmän
Kuopion ja Pohjois-Savon historiaa esitteleviä valokuvia ja esineitä Kuopion kulttuurihistoriallisesta museosta. Mukana on myös Victor Barsokevitschin kokoelman kuva-aineistoja vuosilta 1893-1926.
Sivuston kieli: 
https://finna.fi/Search/Results?filter%5B%5D=%7Ebuilding%3A%220%2FKUHMU%2F%22&type=AllFields&view=gr...

Näytä enemmän
Palvelussa voi hakea ja selata saamelaisiin ja saamelaiskulttuuriin liittyviä digitaalisia aineistoja. Aineistot ovat peräisin eri muistiorganisaatioiden kokoelmista ympäri Eurooppaa.
https://www.nuohtti.com/?lng=fi

Näytä enemmän
Europeana heraldican kartalla on mahdollista paikallistaa kuntia, kihlakuntia, kirkollisia alueita ja muita aluetyyppejä sekä hoveja, sätereitä, rälssitiloja ja tiloja sekä linnoja, kirkkoja ja muita rakennuksia.
Sivuston kieli: 
https://heraldica.narc.fi/kartta.html?lang=fi

Näytä enemmän
Yliopistomuseon yleisesittely, sivuilla tietoja museon näyttelystä, joka esittelee yliopistohallinnon ja yliopiston muiden museoiden aihepiiriin kuulumattomien oppiaineitten historiaa. kokoelmista, esineistä ja taidekokoelmasta. Yliopiston kokoelmien ja museoiden historiaa. Historiallinen katsaus Helsingin yliopistosta.
Sivuston kieli: 
https://www.helsinki.fi/fi/helsingin-yliopistomuseo

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua rokotuksen historiaan. Keskeisessä osassa on isorokko, joka on ensimmäinen sairaus, johon on kehitetty rokote.
Sivuston kieli: 
https://www.helsinki.fi/fi/helsingin-yliopistomuseo/pelatty-pelastaja-rokotuksen-historiaa

Näytä enemmän
Blogiin kirjoittavat alan asiantuntijat kulttuuriperintöalan ja museoalan asioista ja ilmiöistä.
Sivuston kieli: 
https://www.museovirasto.fi/fi/blogi

Näytä enemmän
Pukstaavin verkkosivuilla on tietoa museon näyttelyistä, tapahtumista ja palveluista. Esillä on myös verkkonäyttelyitä.
Sivuston kieli: 
https://www.pukstaavi.fi/

Näytä enemmän
Vapriikin podcastissa keskustellaan museon näyttelyistä sekä opastetaan niiden sisältöjen pariin.
Sivuston kieli: 
https://radioplay.fi/podcast/museojuttu/

Näytä enemmän