18 osumaa haulle. Näytetään 1 - 18 tulosta.
Suomen kansalaissotaan ja sodan jälkeisiin vankileireihin liittyvää kuvamateriaalia selityksineen.
Sivuston kieli: 
http://www.kansanarkisto.fi/kanssota

Näytä enemmän
Suomen vuoden 1918 kansalaissotaan punaisten puolella osallistuneen venäläisen upseerin sotamuistelmat.
Sivuston kieli: 
https://www.marxists.org/suomi/historia/svetshnikov/1925/kansalaissota.htm

Näytä enemmän
Andreas McKeough on tutkinut, miten aikalaiset kokivat vuoden 1918 sodan, miten he kirjoittivat siitä ja miten sodasta kirjoittaminen on toiminut henkilökohtaisten kokemusten käsittelemisen välineenä.
Sivuston kieli: 
http://hdl.handle.net/10138/174000

Näytä enemmän
Täällä kerrotaan Suomen Pankin toiminnasta sisällissodan aikana sekä siitä, miten sota vaikutti Suomen rahatalouteen ja maksuvälineisiin.
Sivuston kieli: 
https://www.suomenpankki.fi/1918

Näytä enemmän
Kirjassa perehdytään jälkiin, joita sisällissota jätti suomalaiseen yhteiskuntaan. Tutkimuksissa tarkastellaan vuoden 1918 sotaa mikro- ja makrotasolta sekä aikalaisten että jälkipolvien näkökulmasta. Kirjan teemoja ovat erilaiset selviytymisstrategiat, lapset ja nuoret sekä muistin politiikka.
Sivuston kieli: 
http://hdl.handle.net/10138/240068

Näytä enemmän
Eduskunnan kirjaston tietopaketissa seurataan monarkistien ja tasavaltalaisten kamppailua Suomen hallitusmuodosta sata vuotta sitten.
Sivuston kieli: 
https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/aineistot/yhteiskunta/historia/kamppailu-ha...

Näytä enemmän
Arkistoaineistoon perustuva oppimateriaali siitä, miten sota vaikuttaa yksityiseen ihmiseen ja koko yhteiskuntaan. Kirja tarjoaa välineitä lähdekriittiseen tarkasteluun. Se on suunnattu peruskoulun 7.−9. luokille ja lukioon. Kaksikielinen kirja sopii historian ja yhteiskuntaopin, äidinkielen sekä toisen kotimaisen kielen opetukseen.
Sivuston kieli: 
https://www.1918.finlit.fi/

Näytä enemmän
Nuorille suunnatut pelit, joiden päähenkilö Olivia tarvitsee pelaajan apua tehdessään vaikeita valintoja mm. ystävyyteen ja rakkauteen liittyen. Pelien tapahtumat sijoittuvat Suomen itsenäistymisvuoteen sekä sisällissotaan.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/olivia

Näytä enemmän
Pro gradu -tutkielmassa paneudutaan maaseudun työväestön, torppareiden, mäkitupalaisten, muonamiesten ja loisten asuinolosuhteisiin ja niihin suhtautumiseen ja suunnitelmiin niiden parantamiseksi.
Sivuston kieli: 
https://trepo.tuni.fi/handle/10024/95340

Näytä enemmän
Vapriikin kuva-arkiston valokuvia Suomen sisällissodan tapahtumista. Kuvat liittyvät pääosin Tampereen taisteluun. Kuvia saa käyttää vapaasti erilaisiin käyttötarkoituksiin, myös kaupallisiin. Kuvien lähteenä on mainittava Vapriikin kuva-arkisto ja kuvaajan nimi, jos se on tiedossa.
Sivuston kieli: 
https://www.flickr.com/photos/vapriikki/sets/72157668009883972

Näytä enemmän
Vapaussodan Invalidien Muistosäätiön sivuilla tietoa vapaussodasta sekä multimediaesitys.
Sivuston kieli: 
https://vapaussota.com/

Näytä enemmän
Sotasurmasampo on Suomeen liittyviin sotatapahtumiin vuosina 1914-1922 keskittynyt sivusto. Sieltä löytyvät tiedot yli 40 000 surmansa saaneesta henkilöstä. Taistelupaikkakortistossa on tiedot sisällissodan taisteluista.
Sivuston kieli: 
https://sotasurmat.narc.fi/

Näytä enemmän
Kansallisarkiston selvitys Lahden vankileirin toiminnasta ja vankien kuolleisuudesta Lahdessa vuonna 1918. Selvityksessä on käyty läpi kirkonkirjoja, valtiorikosoikeuksien ja Suomen sotaväen arkistoaineistoja sekä useita muita asiakirjakokonaisuuksia.
Sivuston kieli: 
https://kansallisarkisto.fi/documents/141232930/153230445/Hennala_TAITTO_sivuittain.pdf/014a893d-030...

Näytä enemmän
Sivustolla voi tutustua vuoden 1918 sisällissodan hauta- ja muistopaikkoihin Helsingissä. Sijainti- ja historiatietoa löytyy muun muassa Santahaminasta, Suomenlinnasta, Haagasta ja Liisanpuistikosta. Sivuilla on julkaistu Santahaminaan haudattujen nimet.
Sivuston kieli: 
https://historia.hel.fi/fi/ilmiot/aatteet-ja-katsomukset/vuoden-1918-muistopaikat-helsingissa

Näytä enemmän
Työväenmuseo Werstaan verkkopalvelussa on tietoja sisällissodan aikana kuolleiden punaisten teloitus- ja hautapaikoista sekä heidän muistokseen pystytetyistä muistomerkeistä.
Sivuston kieli: 
http://www.tyovaenliike.fi/punaisten-muistomerkit/

Näytä enemmän